ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Мнениеот Vlad777 » Нед 08 май 2011 21:37

naydenov23 написа:А вие замисляли ли сте се как общината/държавата ще разбере, че колата ви седи в гараж?
Затова който не кара спира колата от движение, държавата няма друг начин да разбере, че колата не се кара.

Има, как да няма - има камери, има КАТ! В бизнес парка като влизам камерата ми разчита номера и ми го записва на билетчето... От години има такава техника. нищо не пречи да се сложат камери (то има вече на доста места) и да сканират автомобилите, които се движат и да ги сравняват с база данни, дали имат ГО!

Държавата как разбира ако реша да карам след 1 бутилка уиски? Пак по същия начин, по който ще разбере, че нямам и ГО - и пак опираме до КАТ и мнението ми от 7ма стр. :idea:

Vlad777 написа:
StS написа:Защо смятате че някой ще тръгне да Ви прави просто ей така мръсно...за да ви е гадно виждаш ли...

Ще ти кажа защо... Защото на Бойко и на Цветан, които реално управляват всичко в правителството, и които са произлезли от системата на МВР им е по-лесно да приемат едно законче, вместо да се опълчат срещу корупцията в МВР. Защото искат подкрепата на МВР, защото сме полицейска държава, където полицаите са над закона. И това нямат интерес да го променят!

За тях по-малкото зло са шофьорите с по 2-3 коли, които не ги карат, отколкото корумпираните полицаи, които им помагат да управляват и да държат в шах политическите си опоненти.

Айде, че много се отплеснахме в политиката спирам до тук!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 май 2011 22:25

Влад прав си за политиката и за по предните си мнения ,но този закон за еднократно плащане просто НЯМА как да влезе в сила.Бг е част от европейския комитет и не съм само аз който ще съди държавата за погазване на правата-в случая ЕВРОПЕЙСКИ:по предварителни заявки сме над 3000българи от "емиграцията" а ще има и доста други от България(повечето плащаме наведнъж ,за да не се забрави датата после за вноската) 8)
ще има промени в застрахователния кодекс и за неделни застраховки-както е нормално по европа,но задължително плащане наведнъж е невъзможно .нема значение кой е управляващ ,нормите се уеднаквяват полека лека за цяла Европа :idea:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 08 май 2011 22:41

naydenov23 написа:А вие замисляли ли сте се как общината/държавата ще разбере, че колата ви седи в гараж?
Затова който не кара спира колата от движение, държавата няма друг начин да разбере, че колата не се кара.

Естествено, че се знае дали си платил или не - затова сега се разпратиха един куп писма. Да не мислиш, че някой е отишъл лично до намси колко хиляди собственици да провери къде са им колите mhihi

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Нед 08 май 2011 22:49

Е то писмото от Гаранционния фонд е рекетьорско точно стил "бат РАЗбойко"...
по спомен нещо от рода на :
Платете си ГО или ще се наложи да спрете автомобила си от движение...

Не ми се мисли после как се пуска отново в движение. С други думи: платете си или ще плащате повече !
Май и затова ще има протести, но да видим :banghead:

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Нед 08 май 2011 23:07

Отностно Г.О. на вноски няма лошо, но мой роднина го удря водач без валидна Г.О (на вноски изтекла предния ден), забравил да я плати, колата е тотал, още чака писмо от гаранционния фонд, ама то от умрял писмо чака ли се.
Освен тарикатлъците с първа вноска, случва се и човек да забрави и ето стават фалове. За това плащаш - караш.
А това, че се товари бюджета на човек, щом си достатъчно голям и разумен да притежаваш и управляваш автомобил, трябва да имаш и проста финаснова култура и след като знаеш, че Юни ти предстои плащане на Г.О., Април и Май, ще идеш на 2 дискотеки по-малко и ще спестиш парите по от рано :idea: А не да чакаш да дойде време за плащане(винаги чакаме последния момент) и да кажеш олеле майко тия луди ли са от къде толкова пари на куп, ами по от рано си прави сметката :idea: То тая сметка трябва да се прави още като си купуваш колата, данъка колко е, Г.О. колко е, защото много паднаха цените на колите и най-лесно е да си купиш кола, ама после...

А за това, че се плаща за нещо което не ползваш, решението е спирането от движение - въпроса с бюрокрацията тук обаче, трябва да се оправи и да може в рамките на няколко минути да става спиране/пускане в движение.

В един апартамент интернет ползвам само 3 месеца в годината. Плащам си идват и ми го пускат, след 3 месеца заявявам, че няма да го ползвам и желая да ми го спрат. Идват момчетата и режат кабела :lol:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 09 май 2011 13:47

Ама вие съзнавате ли колко мега турбо анти рационално мислите бе хора?

Аман от покорен народ, аман той поета го е казал.

Относно Интернета - да те питам - кое по рационално, да ти отрежат кабела или да ти прат интернета, който тече по този кабел?
Кое е по-рационално, да ме кара държавата да плащам за период, за който не ползвам дадена услуга или просто КАТ, тези безумни свине, които не могат да излязат от патрулката и нямат повече мозък от на пиле, да почнат да си вършат работата и да проверяват и да интергират системи? (имам познати полицаи, които нямат такъв вид и имат умствен товар, това, за което говоря е отбрана извадка)
Или ние с кал и слама ще строим евро къща?

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 09 май 2011 13:54

Здравейте

аз пак да попитам, щот никой не обърна внимание на предишния ми пост

на никой ли не му идва да зададе въпроса как, от какъв зор и на какво основание се сключва Гражданска отговорност на неодушевен предмет - автомобил !!!!

няма никаква нормална логика да се сключва застраховка и носител на отговорност да е неодушевен предмет-автомобил вместо неговият Водач
защото не автомобила прави простотиите а този, който го шофира !

което автоматично предполага един водач колкото и автомобила да има на негово име да сключва една единствена ГО на свое име !!!

ама защо не питате за това бе хора,вместо за това, че тоз настоящ узаконен рекет ще се плаща накуп !!!

Отново виждаме отклоняване на вниманието от истинските проблеми !!!
докога това сляпо и тъпоумно примиренческо поведение - каквот кажат - плащаме !
:beer

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пон 09 май 2011 14:05

DarkForce написа:Здравейте
няма никаква нормална логика да се сключва застраховка и носител на отговорност да е неодушевен предмет-автомобил вместо неговият Водач
което автоматично предполага един водач колкото и автомобила да има на негово име да сключва една единствена ГО на свое име !!!

Колега това добре ама като погледна от моята камбанария - аз и жена ми сме с един автомобил. Излиза ни по-евтино да платим една гражданска отколкото две нали?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 09 май 2011 14:09

[quote="DarkForce"][/quote]
Ама ти още ли пишеш?
Не му обърнали внимание ама той пшак да кажел, ами замисли се какво си написал.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 09 май 2011 14:16

Милослав написа:
Ама ти още ли пишеш?
Не му обърнали внимание ама той пшак да кажел, ами замисли се какво си написал.

Милослав, ще съм ти благодарен да ме осветлиш от височайшата ти позицията , в/у какво точно трябва да се замисля ????

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пон 09 май 2011 14:16

wiseman написа:
DarkForce написа:Здравейте

Колега това добре ама като погледна от моята камбанария - аз и жена ми сме с един автомобил. Излиза ни по-евтино да платим една гражданска отколкото две нали?

Ето върху това.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Пон 09 май 2011 14:18

Милослав написа:
wiseman написа:

Ето върху това.

Милослав
ти сериозно ли ????

автомобил = гражданин е ОК ???

шофьор с много години стаж, без нарушения последните години, без причинени по негова вина птп ще е равен пред застрахователя с такъв с отнети безброй точки,през годините с птп-та по негов вина по основен показател - кубатура на мпс-то
и носител на отговорността по застраховката е мпс-то

ти сериозно ли ????

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 09 май 2011 15:42

От 01.06.2011год се прекратява издаването на Г.О. на химизирани бланки.Издаването ще става през единната информационна система за управление и контрол на риска.
Честито на всички дето не вярваха че ще стане mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 09 май 2011 16:09

Това означава ли че хората без ПТП ще плащат по малко?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 09 май 2011 16:24

KirilGeorgiev написа:Това означава ли че хората без ПТП ще плащат по малко?

Да бонус/малус
за всеки персонално ще изчисляваме премията :wink: м/у другото и двустранните протоколи са в регистъра mhihi Виновно ПТП ох ох :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”