АКТ за непредставяне на документ за самоличност
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Явно вече всички актове ги гонят до дупка, не само тия по ЗДП.Не е както едно време, вземаш си контролния талон и някаква лелка ти дава през прозорчето Н.П. и нищо повече.Ти я питаш какво да правиш с него и тя нелюбезно ти обяснява, че трябва да отидеш еди си къде и да кажеш, че дължиш пари на държавата, защото те не знаят това.......
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:а казаха ли защо ти искат документите за самоличност..
в таз държава има закони... и те описват кога и кой има право да ти иска за проверка личната карта.!
И я кажи кой и кога има право да ти иска документи за самоличност...

Pichaga написа:и кой ще те задължи да отидеш в Рпу да си получиш нак.постановление![]()
нали не ти държат талона
Неполучаването на НП не отменя глобата, а ако например има желание да обжалва размера на глобата в негов интерес е да си получи постановлението...

Както разбирам актът е съставен по ЗБДС, а не по ЗДП, което няма връзка с контр. талон...
Общо взето, когато полицаите си вършат работата сме недоволни - когато не си я вършат - пак...

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
NovobranecGT написа:Явно вече всички актове ги гонят до дупка, не само тия по ЗДП.Не е както едно време, вземаш си контролния талон и някаква лелка ти дава през прозорчето Н.П. и нищо повече.Ти я питаш какво да правиш с него и тя нелюбезно ти обяснява, че трябва да отидеш еди си къде и да кажеш, че дължиш пари на държавата, защото те не знаят това.......
1. Не получавай писма с обратна разписка !!
2. Недей ходи в РУ да се прекарваш сам.
3. Има давност 3г
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: АКТ за непредставяне на документ за самоличност
NovobranecGT написа: ..... а тази вечер като се прибрах и видях, че акта ми ще е от 50 до 300лв(99% ще наложат максималната глоба) направо побеснях...Просто недоумявам как може за много по-опасни провинения наказанията да са символични спрямо това...
Пиши бързо някво възражение и опомени свидетели .... не знам какво точно ще напишеш ама трябва да се изкараш по някакъв начин поне малко прав. В такъв случай ще ти шляпнат задължително глоба 50 лева ... защото ако е по-голяма цифрата имаш право да обжалваш в съда, а на тях това определено не им изнася. Това е многократно изпитан метод

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Като отидеш да си плащаш каквито и да е такси в РПУ-то,било за глоба по ЗДвП,където ще ти вземат талона,било за лична карта,за паспорт,документи за нова кола,ще ти излезе че имаш висяща глоба и ще трябва да я платиш с лихвите.По-добре отиди сега,дай им едни 50 лв и това е.
А само да кажа че полицейските органи са в пълното си право да проверят,който и да е,когато и да е по отношение на това дали има документи за самоличност и дали ги използва по предвидения в нормативните актове начин
А само да кажа че полицейските органи са в пълното си право да проверят,който и да е,когато и да е по отношение на това дали има документи за самоличност и дали ги използва по предвидения в нормативните актове начин
и тъй като това е една от основните им задачи,те просто са си вършили работата.Лично според мен,а май и според закона всяко тяхно действие в случая е законосъобразноЗМВР-чл 52 ал. 1 т 18 В изпълнение на задачите по чл. 51 Национална служба "Полиция"-. издава български документи за самоличност и осъществява административен контрол по издаването, ползването и съхраняването им;
Чл. 61. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки за установяване самоличността на лице:т 3. при осъществяване на контрол по редовността на документите за самоличност и пребиваване в страната;
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
аве оня ден имаше няква акция на Глобул и едни какички ми дадаха ена брошурка с наказанията за най-честите нарушени и там пише
за неносене на определените документи-свидетелство за управление,контролен талон,свидетелство за регистрация на управляваното МПС- по член 183(1)1-глоба 10лв
дали е вярно само се надявам ама би трябвало да са го проверили преди да ги дават тея работи щото я си го носим в колата че ко ме спрат да не ме метнат куките нещо
за неносене на определените документи-свидетелство за управление,контролен талон,свидетелство за регистрация на управляваното МПС- по член 183(1)1-глоба 10лв
дали е вярно само се надявам ама би трябвало да са го проверили преди да ги дават тея работи щото я си го носим в колата че ко ме спрат да не ме метнат куките нещо
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
martineli написа:аве оня ден имаше няква акция на Глобул и едни какички ми дадаха ена брошурка с наказанията за най-честите нарушени и там пише
Този текст е по Закона за движение по пътищата и се отнася за документите които по силата на същия закон трябва да се носят от всеки правоспособен водач
А колегата са го глобили по Закона за българските документи за самоличност където е казано
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:т 5. не представи документ за самоличност при поискване от компетентните длъжностни лица;
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Тъпото е, че стана по курвенски начин.Някакъв униформен ми иска документи без да се представи, после ме пита дали си знам имената и следкато ме запише ми казва, че ще ми състави АКТ.
Вчера говорих с някакъв случаен полицай и ми каза, че ако не си платя глобата, бирниците щели да ми изземат имущество по закона за събиране задълженията към държавата.
Пуснах тази тема, за да може колегите които са по-запознати, да обяснят кога какво се прави.И следкато всеки път ми казват да пиша дали имам възражения или не, какво мога да пиша там, освен "нямам въражения".
Тъпото е, че закона за българските документи е много по-суров от ЗДП...Като ми покажат стоп палка и ми се срива настроението тотално, независимо дали е за проверка или не.В тия хора виждам бирници, не защитници, за съжаление.Арогантното им поведение е гарантирано, но какво да се прави, пагоните ги пазят.Някой път ще ме спрат, няма да им изтърпя поведението и ще си тръгна и като ме намерят ще спя в РПУ-то...
Вчера говорих с някакъв случаен полицай и ми каза, че ако не си платя глобата, бирниците щели да ми изземат имущество по закона за събиране задълженията към държавата.
Пуснах тази тема, за да може колегите които са по-запознати, да обяснят кога какво се прави.И следкато всеки път ми казват да пиша дали имам възражения или не, какво мога да пиша там, освен "нямам въражения".
Тъпото е, че закона за българските документи е много по-суров от ЗДП...Като ми покажат стоп палка и ми се срива настроението тотално, независимо дали е за проверка или не.В тия хора виждам бирници, не защитници, за съжаление.Арогантното им поведение е гарантирано, но какво да се прави, пагоните ги пазят.Някой път ще ме спрат, няма да им изтърпя поведението и ще си тръгна и като ме намерят ще спя в РПУ-то...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”