АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rapo_vd
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: AVF 2002

Мнениеот rapo_vd » Съб 19 юли 2008 22:25

Иди до РПУ-то. Най-много 50 лв, мен толкова ме глобиха. Но ако не идеш ,маи има наказателна глоба но не съм много сигурен.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Съб 19 юли 2008 23:13

Явно вече всички актове ги гонят до дупка, не само тия по ЗДП.Не е както едно време, вземаш си контролния талон и някаква лелка ти дава през прозорчето Н.П. и нищо повече.Ти я питаш какво да правиш с него и тя нелюбезно ти обяснява, че трябва да отидеш еди си къде и да кажеш, че дължиш пари на държавата, защото те не знаят това.......

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 20 юли 2008 17:03

а казаха ли защо ти искат документите за самоличност..
в таз държава има закони... и те описват кога и кой има право да ти иска за проверка личната карта.!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 21 юли 2008 9:45

и кой ще те задължи да отидеш в Рпу да си получиш нак.постановление :roll:
нали не ти държат талона

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пон 21 юли 2008 9:57

wili98 написа:а казаха ли защо ти искат документите за самоличност..
в таз държава има закони... и те описват кога и кой има право да ти иска за проверка личната карта.!

И я кажи кой и кога има право да ти иска документи за самоличност... :)

Pichaga написа:и кой ще те задължи да отидеш в Рпу да си получиш нак.постановление :roll:
нали не ти държат талона

Неполучаването на НП не отменя глобата, а ако например има желание да обжалва размера на глобата в негов интерес е да си получи постановлението... ;)
Както разбирам актът е съставен по ЗБДС, а не по ЗДП, което няма връзка с контр. талон...

Общо взето, когато полицаите си вършат работата сме недоволни - когато не си я вършат - пак... :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 21 юли 2008 10:16

NovobranecGT написа:Явно вече всички актове ги гонят до дупка, не само тия по ЗДП.Не е както едно време, вземаш си контролния талон и някаква лелка ти дава през прозорчето Н.П. и нищо повече.Ти я питаш какво да правиш с него и тя нелюбезно ти обяснява, че трябва да отидеш еди си къде и да кажеш, че дължиш пари на държавата, защото те не знаят това.......

1. Не получавай писма с обратна разписка !!
2. Недей ходи в РУ да се прекарваш сам.
3. Има давност 3г

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Re: АКТ за непредставяне на документ за самоличност

Мнениеот Svetlix » Пон 21 юли 2008 10:28

NovobranecGT написа: ..... а тази вечер като се прибрах и видях, че акта ми ще е от 50 до 300лв(99% ще наложат максималната глоба) направо побеснях...Просто недоумявам как може за много по-опасни провинения наказанията да са символични спрямо това...

Пиши бързо някво възражение и опомени свидетели .... не знам какво точно ще напишеш ама трябва да се изкараш по някакъв начин поне малко прав. В такъв случай ще ти шляпнат задължително глоба 50 лева ... защото ако е по-голяма цифрата имаш право да обжалваш в съда, а на тях това определено не им изнася. Това е многократно изпитан метод ;) А може и като първо подобно нарушение да те пожалят ...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 21 юли 2008 13:12

Като отидеш да си плащаш каквито и да е такси в РПУ-то,било за глоба по ЗДвП,където ще ти вземат талона,било за лична карта,за паспорт,документи за нова кола,ще ти излезе че имаш висяща глоба и ще трябва да я платиш с лихвите.По-добре отиди сега,дай им едни 50 лв и това е.
А само да кажа че полицейските органи са в пълното си право да проверят,който и да е,когато и да е по отношение на това дали има документи за самоличност и дали ги използва по предвидения в нормативните актове начин
ЗМВР-чл 52 ал. 1 т 18 В изпълнение на задачите по чл. 51 Национална служба "Полиция"-. издава български документи за самоличност и осъществява административен контрол по издаването, ползването и съхраняването им;
Чл. 61. (1) Полицейските органи могат да извършват проверки за установяване самоличността на лице:т 3. при осъществяване на контрол по редовността на документите за самоличност и пребиваване в страната;
и тъй като това е една от основните им задачи,те просто са си вършили работата.Лично според мен,а май и според закона всяко тяхно действие в случая е законосъобразно

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 21 юли 2008 13:21

аве оня ден имаше няква акция на Глобул и едни какички ми дадаха ена брошурка с наказанията за най-честите нарушени и там пише

за неносене на определените документи-свидетелство за управление,контролен талон,свидетелство за регистрация на управляваното МПС- по член 183(1)1-глоба 10лв

дали е вярно само се надявам ама би трябвало да са го проверили преди да ги дават тея работи щото я си го носим в колата че ко ме спрат да не ме метнат куките нещо

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 21 юли 2008 13:33

martineli написа:аве оня ден имаше няква акция на Глобул и едни какички ми дадаха ена брошурка с наказанията за най-честите нарушени и там пише

за неносене на определените документи-свидетелство за управление,контролен талон,свидетелство за регистрация на управляваното МПС- по член 183(1)1-глоба 10лв

дали е вярно само се надявам ама би трябвало да са го проверили преди да ги дават тея работи щото я си го носим в колата че ко ме спрат да не ме метнат куките нещо

Този текст е по Закона за движение по пътищата и се отнася за документите които по силата на същия закон трябва да се носят от всеки правоспособен водач
А колегата са го глобили по Закона за българските документи за самоличност където е казано
Чл. 80. Наказва се с глоба от 50 до 300 лв. лице, което:т 5. не представи документ за самоличност при поискване от компетентните длъжностни лица;

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 21 юли 2008 13:47

само да кажа
ЛИХВИ върху ГЛОБИ
НЯМА бе 8)

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Пон 21 юли 2008 15:12

аааа да за самоличността е 50 лв акта

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 21 юли 2008 22:04

Тъпото е, че стана по курвенски начин.Някакъв униформен ми иска документи без да се представи, после ме пита дали си знам имената и следкато ме запише ми казва, че ще ми състави АКТ.
Вчера говорих с някакъв случаен полицай и ми каза, че ако не си платя глобата, бирниците щели да ми изземат имущество по закона за събиране задълженията към държавата.
Пуснах тази тема, за да може колегите които са по-запознати, да обяснят кога какво се прави.И следкато всеки път ми казват да пиша дали имам възражения или не, какво мога да пиша там, освен "нямам въражения".
Тъпото е, че закона за българските документи е много по-суров от ЗДП...Като ми покажат стоп палка и ми се срива настроението тотално, независимо дали е за проверка или не.В тия хора виждам бирници, не защитници, за съжаление.Арогантното им поведение е гарантирано, но какво да се прави, пагоните ги пазят.Някой път ще ме спрат, няма да им изтърпя поведението и ще си тръгна и като ме намерят ще спя в РПУ-то...

Потребителски аватар
pavel_12
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pavel_12 » Пон 21 юли 2008 22:12

Аз пък винаги съм се чудил ако не спра на полицай какво ще стане ????
Ще ме хванат и какво :) :D :D :D

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 21 юли 2008 22:20

pavel_12 написа:Аз пък винаги съм се чудил ако не спра на полицай какво ще стане ????
Ще ме хванат и какво :) :D :D :D

Има един начин да разбереш, но първо си прочети ЗДПП :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”