Според мен трява да забранят регистрацията на такива коли от КАТ за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:DimoNN-е, DimoNN-е ти щом и за една каруца се замисляш как ще я изпревариш, какво да говорим за останалите МПС-та.
Всеки сам си преценя дали може да управлява такъв автомобил и дали може сам да се пази от останалите автомобили в пътната войнаАко приемем, че ти си едно камикатзе, което има книжка от няколко месеца и кара като Шумахер навсякаде, има ли значение аз с какъв волан (ляв или десен) ще съм насреща при наличието, че ти изпреварваш (с нормален волан) без никаква видимост и в един момент се окаже, че си в моето платно срещу мен
В такъв случай кой ще е виновен
Разбира се, че се замислям като изпреварвам каруца, дори повече отколкото останалите МПС.... но да не говорим за мен... всеки може да управлява автомобил с десен волан, въпроса е, че дори и камикадзе да си зад волана, с десен волан ще имаш 100% успеваемост ако изобщо ме разбираш какво ти казвам...
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:в англия, хонг конг, австралия, кипър
можеш да караш и с ляв волан, демек няма как тука да ги забранят
лично аз не съм карал и не мога да взема становище
пич, не е въпроса да ги забранят- ясно ми е че не може да стане... въпроса е да забранят регистрацията в БГ на такива автомобили!!!... само като погледна в мобилето колко такива автомобили се продават вече, а по пътищата колко такива има, честно-плаша се!... а ми се живее!!!
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
Колко от Вас (гласувалите "против") са управлявали автомобил с дясна дирекция ?
Искам да Ви кажа че с "десен волан" се кара много по-спокойно , именно поради изброените горе причини . Естествено ако си "джигит" , (а тогава и без волан да си .... ефекта е ясен) там оправия няма !
Чак пък да се забрани регистрацията - несериозно .
Искам да Ви кажа че с "десен волан" се кара много по-спокойно , именно поради изброените горе причини . Естествено ако си "джигит" , (а тогава и без волан да си .... ефекта е ясен) там оправия няма !
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
valdesbg написа:Колко от Вас (гласувалите "против") са управлявали автомобил с дясна дирекция ?
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Има ли смисъл да спорим кой какво можел с десния волан и какво неможел след като от нас нищо не зависи. Това го гласуват едни тъпаци дето въобще няма да се качат на такъв автомобил, тъй като достатъчно парички си кръдат от държавата, за да си купят какъвто си искат с "нормален" волан
Всичко са оправили в скапаната държава, та са опряли в обратния волан
Всичко са оправили в скапаната държава, та са опряли в обратния волан

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
morfei1 написа:Аз съм твърдо против, поредната изгъзица на Англичаните, която е наложена в още няколко страни. Да си карат кола-подобните изчадия само във въпросните страни, ние изроди нещем да карамe.
Колега, това не е изгъзица, а си има източник от Английската история. Това произтича от рицарите и по-специално, от тяхните "дуели" (не знам точния термин), когато с копията са яхнали коне и се целят един в друг. Ако в някой филм се загледаш в такъв "дуел", ще добиеш представа за какво говоря.
Относно другите страни с десен волан: повечето от тях са били колонии на Англия в миналото и от там е останало. Мисля и някои от Азиатските държави са с дясна дирекция.
Съжалявам за офф-а, ама не се стърпях.
По темата - твърдо ПРОТИВ. То като изпреварваш трябва да се гласиш от половин километър да гледаш, дали не идва някой, и да излезеш "целия" в насрещното платно за да видиш. Мисля, че гласува закон, с който да забранят вноса на такива автомобили в БГ, но не съм 100% сигурен.
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
Колко от вас са карали въобще кола с десен волан?
И на кого му пука какво мислят потребителите на форум еди-кой си за това?
Има си хора в тая държава,те да си блъскат главите с такива неща.
Предпочитам улегнал човек със стаж зад волана да кара срещу,след или пред мен с кола с десен волан,отколкото 18 годишен келеш да си прави рейсърски изпълнения с колата на тати.
И на кого му пука какво мислят потребителите на форум еди-кой си за това?
Има си хора в тая държава,те да си блъскат главите с такива неща.
Предпочитам улегнал човек със стаж зад волана да кара срещу,след или пред мен с кола с десен волан,отколкото 18 годишен келеш да си прави рейсърски изпълнения с колата на тати.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”