Балон на гумата.Какво се прави?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Балон на гумата.Какво се прави?

Мнениеот cerber4o » Чет 22 яну 2009 19:40

bomber написа:самоче Даши дупката е непредвидимо препятствие, следователно нямат право да пишат акт...Вили беше разизквал тоя въпрос за предвидими и непредвидими препятствия :wink:

Колегата според мен е прав понеже причините за буза са доста :)
буза може да се нправи и при скорост 15 км/ч :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 22 яну 2009 19:54

bomber написа:самоче Даши дупката е непредвидимо препятствие, следователно нямат право да пишат акт...Вили беше разизквал тоя въпрос за предвидими и непредвидими препятствия :wink:

Вики не знам чак такива подробности,то в закона пише че трябва да се съобразява със състоянието на пътя и ако той отиде на път който има доста дупки,аз съм 100% сигурен,че точно поради тази причина ще му драснат акта.Явно непредвидимо препятствие би се явила една дупка,ако асфалта е гладък и как си караш пред теб изкача яма.Но каквото и да си говориме, най-добре ще е Райчо да се пробва пък после ще каже какво,що и т.н. :wink: :beer

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Чет 22 яну 2009 21:02

Набелязал съм няколко дупки "на смърта" из Младост,пък ще видим утре какво ще излезе :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 22 яну 2009 21:43

Дашо написа:

Вики не знам чак такива подробности,то в закона пише че трябва да се съобразява със състоянието на пътя и ако той отиде на път който има доста дупки,аз съм 100% сигурен,че точно поради тази причина ще му драснат акта.Явно непредвидимо препятствие би се явила една дупка,ако асфалта е гладък и как си караш пред теб изкача яма.Но каквото и да си говориме, най-добре ще е Райчо да се пробва пък после ще каже какво,що и т.н. :wink: :beer

Мисля във форума бях чел за подобен случай. За да го глобят за несъобразена с пътните условия скорост, мисля че трябва дупката да е обозначена правилно (със знак). Такава дупка още не съм виждал...
Цаката е да им кажеш нещо такова на куките, Райчо :)

Потребителски аватар
mimi.b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimi.b » Чет 22 яну 2009 22:09

Занимавам се с гуми и решението е само едно-сменяш я с нова.
Що се касае до застрахователите, колегите са ти дали съвет.Единственото, което знам , че не трябва да се демонтира, докато не минеш през тях-да я снимат.Лошото е че винаги гледат ДОТ-може да си я слагал преди 100 км., ако е с по-стар ДОТ плащат по-малко.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пет 23 яну 2009 1:24

Така...и аз се занимавам с гуми,след като не сме 1-2-ма да се занимаваме с това,хайде да помогнем на колегата да си намери съответната гума на прилична цена.Само да си каже размера,марката и модела на гумата :)

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Пет 23 яну 2009 7:33

Аз също съм съгласен да помогна само да видиме модела и размера :)
2-ра ръка гуми при мен бол ;)
Колега mimi.b ако се занимаваш упорито с гуми и си мераклия да ти дам адрес прати ми по еконт или по нещо гума с разпрана страница аз ще ти е върна здрава за да видиш че не е решението винаги нова гума :)
Понеже аз пък съм правил гума с липсваща част от страницата и съм давал гаранция за нея след тфа :)

Потребителски аватар
mimi.b
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimi.b » Пет 23 яну 2009 10:20

cerber4o написа:Аз също съм съгласен да помогна само да видиме модела и размера :)
2-ра ръка гуми при мен бол ;)
Колега mimi.b ако се занимаваш упорито с гуми и си мераклия да ти дам адрес прати ми по еконт или по нещо гума с разпрана страница аз ще ти е върна здрава за да видиш че не е решението винаги нова гума :)
Понеже аз пък съм правил гума с липсваща част от страницата и съм давал гаранция за нея след тфа :)

С удоволствие ще помогна на колегата, разбира се, стига да имам нужната информация.
Що се отнася до това, което ти ми обясняваш, наясно съм за какво става въпрос.Не съм обаче привърженик на този вариант.Но в крайна сметка всеки решава сам за себе си как да постъпи.

П.П............всъщност съм жена.............

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 23 яну 2009 17:10

Днеска си харесах една дупка,обадих се на КАТ записаха номера на колата и ми казаха да отида в понеделник на Централен КАТ където да огледат гумата и да ми напишат протокол за застрахователите.Дотук добре... да видим в понеделник какво ще стане... а иначе гумата е : Изображение

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Пет 23 яну 2009 18:17

mimi.b написа:П.П............всъщност съм жена.............

Извинявам се :oops:

А сега като погледнах бузата ... тфа е бял дерт напрао козметично :)

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 23 яну 2009 18:53

cerber4o написа:

точно колкото да му тресе и последиците са ясни...
такива гуми приемат ли се рекламация? как ше докажат, че е от дупка? :lol:

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 23 яну 2009 22:00

е със сигурност не съм я изсмукал с уста тая бабуна...мн ясно че е от дупка(то в тая София само дупки и ...ки) :lol: Това дали е от дупка преценява негово височество г-н Полицай!А 230 лева да дам за нова не ми е удобно....

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пет 23 яну 2009 23:45

Gal написа:
cerber4o написа:

точно колкото да му тресе и последиците са ясни...
такива гуми приемат ли се рекламация? как ше докажат, че е от дупка? :lol:
Не се приемат колега.Води се механично увреждане на гумата.Как ще го докажа ли?По колко начина искаш да ти го докажа?Първо се запознаваш със структурата на гумата и разбираш,че когато скочиш в дупка,един или няколко от платовете(слоевете)се нарушава,от където влиза въздух.Отиваш на гумаджия,в някой квартален гараж,дето гумите за него за черни,кръгли с дупка и летните гуми са всесезонни.Той ти казва "тя нищо и няма ще ти я оправя за 30лв".Слага ти подложка,монтира ти я и ти си щастлив....да,ама не.Балона продължава да расте и след някой друг километър,гърми.Та да те светна и в другата схема,ако си купил гума от мен и аз съм единственият,който има право да гледа рекламации на определена марка(защото съм ексклузивен представител за БГ или продавам в промишлени количества и пак имам тази превилегия) и да ги признава,съответно,пак може да не ти я призная,защото на мен производителят ми е казал "За 2009 ще ти призная 100 гуми и ще ти ги платя,от там нататък се спасявай",а аз за да не те изгубя като клиент,мога и да ти я призная,но мога и да те отсвиря.Другият вариант да ти докажа,че е механично увреждане,се нарича шерограф-машина която сканира гума отвътре и показва всяка сепарация(ръжди по теловете),нарушена структура и всичко,което не можем да видим с просто око,в БГ има само 1.Последния най-елементарен начин е да ти видя гумата,докато е на джантата,повярвай ми,винаги има следи от дупката на джантата и почти винаги е срещу балона.Извинявам се за дългия пост,ама всеки ден се сблъсквам с такива хора,които не гледат къде карат и после са им виновни гумите и фирмите,които ги предлагат и плюят по форумите "не си купувайте гуми от еди къде си,щото докато карах със 130 на ограничение 40,скочих в дупка,замина ми гумата и те не ми я признаха".Без лоши чувства и поздрави :обичам ви

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 24 яну 2009 8:34

Не е проблема в хората. И германеца не гледа къде кара, ама не ходи сяка година да прави окачване и да сменя гуми с балони. Колкото и да гледаш, колкото и да внимаваш разно или късно целиш някоя хубава дупка. Особено нощем или като вали няма шанс да я видиш. Незнам как стоят нещата тук с гаранциите но братовчедка ми в USA спука гума в гаранция към голяма верига хипермаркети. Просто я спука - набола я е на нещо. Кара със СПУКАНА гума до супермаркета, при което си представям на какво е станала гумата. Сменили са я....

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Съб 24 яну 2009 9:45

тия хамериканци много арни бе :applause:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”