Gal написа:cerber4o написа:mimi.b написа:П.П............всъщност съм жена.............
Извинявам се
А сега като погледнах бузата ... тфа е бял дерт напрао козметично

точно колкото да му тресе и последиците са ясни...
такива гуми приемат ли се рекламация? как ше докажат, че е от дупка?

Не се приемат колега.Води се механично увреждане на гумата.Как ще го докажа ли?По колко начина искаш да ти го докажа?Първо се запознаваш със структурата на гумата и разбираш,че когато скочиш в дупка,един или няколко от платовете(слоевете)се нарушава,от където влиза въздух.Отиваш на гумаджия,в някой квартален гараж,дето гумите за него за черни,кръгли с дупка и летните гуми са всесезонни.Той ти казва "тя нищо и няма ще ти я оправя за 30лв".Слага ти подложка,монтира ти я и ти си щастлив....да,ама не.Балона продължава да расте и след някой друг километър,гърми.Та да те светна и в другата схема,ако си купил гума от мен и аз съм единственият,който има право да гледа рекламации на определена марка(защото съм ексклузивен представител за БГ или продавам в промишлени количества и пак имам тази превилегия) и да ги признава,съответно,пак може да не ти я призная,защото на мен производителят ми е казал "За 2009 ще ти призная 100 гуми и ще ти ги платя,от там нататък се спасявай",а аз за да не те изгубя като клиент,мога и да ти я призная,но мога и да те отсвиря.Другият вариант да ти докажа,че е механично увреждане,се нарича шерограф-машина която сканира гума отвътре и показва всяка сепарация(ръжди по теловете),нарушена структура и всичко,което не можем да видим с просто око,в БГ има само 1.Последния най-елементарен начин е да ти видя гумата,докато е на джантата,повярвай ми,винаги има следи от дупката на джантата и почти винаги е срещу балона.Извинявам се за дългия пост,ама всеки ден се сблъсквам с такива хора,които не гледат къде карат и после са им виновни гумите и фирмите,които ги предлагат и плюят по форумите "не си купувайте гуми от еди къде си,щото докато карах със 130 на ограничение 40,скочих в дупка,замина ми гумата и те не ми я признаха".Без лоши чувства и поздрави