PASAT B5 vs LAGUNA 2 vs CITROEN C5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: PASAT B5 vs LAGUNA 2 vs CITROEN C5

Мнениеот Даскала™ » Съб 31 яну 2009 18:36

2.4I написа:Май много ненавиждате Френските автомобили - темата Ауди срещу Пасат може в тех.форум за Пасат но тази -НЕ :012: Бог да слезе - наследството от соц. времето (цензурата) пак ще си остане :bishop

Абе батка......купи си Лагуна бре :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 31 яну 2009 18:40

Цензура, диктатура.. Така е в тоя форум, само за немските возила разрешава Фюрера да говорим...

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 31 яну 2009 18:44

ISRalien написа:Цензура, диктатура.. Така е в тоя форум, само за немските возила разрешава Фюрера да говорим...

:063: :063: :063: :063: :063: :063: :063: :063:

:062: :062: :062: :062: :062: :062: :062:

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 31 яну 2009 18:47

И аз давам леко предимство на Немското, ама при вас направо е закон.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 31 яну 2009 18:48

2.4I написа:Хора и аз съм скептичен към Рено - но по статистика те са на 1 място за внос на автомобили за Германия :roll: Защо Немеца ги копува :screwy

ами нормално те си имат бмв,vw,audi какво остава да внасят френси и италиански
пасат ти е единсвения избор

пише се купува

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Съб 31 яну 2009 18:50

2.4I написа:И аз давам леко предимство на Немското, ама при вас направо е закон.

Чак пък закон.
Като не ти харесват отговорите, защо пусна тема ??
Вземи колата която най-много харесваш .... и не се сърди, когато искаш мнения (съвет) и те не съвпадат с това което ти желаеш или харесваш. ;)
Успех с избора ! :)

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 31 яну 2009 19:04

Като искаш факти - R19 направо удря в земята по продажби Голфа в Германия в първите години на представяне на модела .Факти ,че и Френските коли не са лоши колкото щеш (абе не ме карайте да ги защитавам).Рено го вкл. з-то има мн. екстри ,мн. добри дизели при този модел и казват ,че са еталон във возията.Идеята е мекото окачване ще издържи ли на нашите пътища ,Пасат = здрава кола (поне при по-старите модели)дано и при B5 да е така ,Ситроен - регулеруемо окачване ,ниска цена.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 31 яну 2009 19:05

da__buzz написа:
2.4I написа:Хора и аз съм скептичен към Рено - но по статистика те са на 1 място за внос на автомобили за Германия :roll: Защо Немеца ги копува :screwy

ами нормално те си имат бмв,vw,audi какво остава да внасят френси и италиански
пасат ти е единсвения избор

пише се купува

Всъщност ся докато загрея.. Немеца НЕМСКИ коли ли да ВНАСЯ?!?

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 31 яну 2009 19:08

Състоянието на конкретните три автомобила срещу маниерите ти на шофиране плюс финансовите ти възможности (сумата от моментните и прогнозираните в бъдещето ти) ще ти даде отговора на въпроса. :wink:

Последна промяна от ChimeyJimmey на Съб 31 яну 2009 19:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 31 яну 2009 19:09

2.4I написа:Като искаш факти - R19 направо удря в земята по продажби Голфа в Германия в първите години на представяне на модела .Факти ,че и Френските коли не са лоши колкото щеш (абе не ме карайте да ги защитавам).Рено го вкл. з-то има мн. екстри ,мн. добри дизели при този модел и казват ,че са еталон във возията.Идеята е мекото окачване ще издържи ли на нашите пътища ,Пасат = здрава кола (поне при по-старите модели)дано и при B5 да е така ,Ситроен - регулеруемо окачване ,ниска цена.

Кокретни наблюдения от Ц5 173 коня, дизел с фап, нов от Автомотор - на 100 к - 1600 лв за Фап, моят човек вече откачи тотално с тоя ситроен - има едни датчици, дето регулират окачването - сега последното нещо е, че се вдига сам и се смъква сам когато и както си иска, а на датчиците цената е много интересна.... Моторът е много добър, спор няма, возията също. НО реното - ще ме накараш да се занимавам един час да видиш аутобилд какви красоти пишат.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 31 яну 2009 19:10

гледам че си объркал форума

ти си за тук -- http://www.renault-bg.com

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 31 яну 2009 19:12

Лагуната наистина вози невероятно!...

Не гледай статистики от този сорт какво било купувано от немците. Те немците и новото пунто изкупиха...

Обаче немеца го купува НОВО, кара го макс 5 години и го разкарва!

Ти си тръгнал да купуваш стара кола.
1-вото нещо което трябва да гледаш е състояние.
2-ро колкото повече екстри на стара кола толкова повече неща, които ще се развалят и ще даваш пари за тях. Тук да отбележим, че глупавия германко, който я е купил като нова, пари за такива ремонти не дава, щото колата му е била в гаранция!
3-то Освен ако не купуваш някой кошник, който смяташ да го караш докато умре и да го метнеш на вторични.... тогава те интересува обезценяването на колата. Тука VW печели дори пред Ауди! Как го прави и дали е заслужено е друга тема, но е факт и всички го виждаме на пазара. . .

Та ако ти се кара рено вземи си рено, ако ти се кара Ситроен земи си ситроен....
Не мога да разбера какво искаш да сравним м/у посочените от тебе коли. По списанията можеш да прочетеш как са се представяли като нови и стари. От форумите можеш да почетеш за често срещани проблеми и цени на резервни части (тук можеш да четеш за Пасат, ама другите изброени ги обсъждат в други форуми).
Като отидеш на пазара можеш да сравниш цените и да си сметнеш обезценяването!
А като намериш колите, които търсиш, можеш да си ги сравниш и по техническо състояние и по комфорт и по екстри, каквото ти душа иска.

Аз ти препоръчвам да не си вземаш кола! Ходи пеш!
предимствата са:
*по-здравословно
*по-икономично
недостатъците са:
*скоростта ти на предвижване от Точка А до Точка Б, е значително редуцирана
*Понякога метеорологичните условия могат да предизвикат дискомфорт
.....
Ще се вслушаш ли съвета ми? Предполагам не! Тогава щи дам друг:
НЕ си купувай Пасат!

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 31 яну 2009 19:15

The Red Guy написа:
2.4I написа:Като искаш факти - R19 направо удря в земята по продажби Голфа в Германия в първите години на представяне на модела .Факти ,че и Френските коли не са лоши колкото щеш (абе не ме карайте да ги защитавам).Рено го вкл. з-то има мн. екстри ,мн. добри дизели при този модел и казват ,че са еталон във возията.Идеята е мекото окачване ще издържи ли на нашите пътища ,Пасат = здрава кола (поне при по-старите модели)дано и при B5 да е така ,Ситроен - регулеруемо окачване ,ниска цена.

Кокретни наблюдения от Ц5 173 коня, дизел с фап, нов от Автомотор - на 100 к - 1600 лв за Фап, моят човек вече откачи тотално с тоя ситроен - има едни датчици, дето регулират окачването - сега последното нещо е, че се вдига сам и се смъква сам когато и както си иска, а на датчиците цената е много интересна.... Моторът е много добър, спор няма, возията също. НО реното - ще ме накараш да се занимавам един час да видиш аутобилд какви красоти пишат.

:banana Евала - първото аргументирано мнение :applause:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Съб 31 яну 2009 19:20

Едната страница е накриво, броят е 25 от 2007. Ама се чете и се разбира за кво иде реч.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 31 яну 2009 19:29

Lizard написа:Лагуната наистина вози невероятно!...

Не гледай статистики от този сорт какво било купувано от немците. Те немците и новото пунто изкупиха...

Обаче немеца го купува НОВО, кара го макс 5 години и го разкарва!

Ти си тръгнал да купуваш стара кола.
1-вото нещо което трябва да гледаш е състояние.
2-ро колкото повече екстри на стара кола толкова повече неща, които ще се развалят и ще даваш пари за тях. Тук да отбележим, че глупавия германко, който я е купил като нова, пари за такива ремонти не дава, щото колата му е била в гаранция!
3-то Освен ако не купуваш някой кошник, който смяташ да го караш докато умре и да го метнеш на вторични.... тогава те интересува обезценяването на колата. Тука VW печели дори пред Ауди! Как го прави и дали е заслужено е друга тема, но е факт и всички го виждаме на пазара. . .

Та ако ти се кара рено вземи си рено, ако ти се кара Ситроен земи си ситроен....
Не мога да разбера какво искаш да сравним м/у посочените от тебе коли. По списанията можеш да прочетеш как са се представяли като нови и стари. От форумите можеш да почетеш за често срещани проблеми и цени на резервни части (тук можеш да четеш за Пасат, ама другите изброени ги обсъждат в други форуми).
Като отидеш на пазара можеш да сравниш цените и да си сметнеш обезценяването!
А като намериш колите, които търсиш, можеш да си ги сравниш и по техническо състояние и по комфорт и по екстри, каквото ти душа иска.

Аз ти препоръчвам да не си вземаш кола! Ходи пеш!
предимствата са:
*по-здравословно
*по-икономично
недостатъците са:
*скоростта ти на предвижване от Точка А до Точка Б, е значително редуцирана
*Понякога метеорологичните условия могат да предизвикат дискомфорт
.....
Ще се вслушаш ли съвета ми? Предполагам не! Тогава щи дам друг:
НЕ си купувай Пасат!

Второто :bowdown най сетне.
Значи Кинешма е супер избор - почти няма какво да ремонтираш ,май и парно няма :063:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”