wili98 написа:...Като сложност, формулата според мен е по-тежка.. ама като опасност.. е друга бира...
Тук малко ни се разминават мненията... Едно е краката ти да са между предните гуми в поза странна и от петите ти до носа на колата да има-няма 3/4 метър, който нос тежи я има, я няма 10-тина кила, пък ако ще и от космически кевлар да е, друго е седиш горе-долу нормално в колата и да има метър и нещо желязо пред теб... Едно е максималната ти скорост да е 320+ км/ч в купе 530 кила, друго е да е около 160-180 в купе тон и нещо... Затова и във Ф1 зоните за сигурност са няколко десетки метра набразден пясък...
Колкото до смъртните случаи, в послените години загинали във WRC имаше май само тази година, когато някой помете навигатор до спряла до пътя кола (дали беше заради гума или друго, не си спомням). Не искам да споменавам Ричард Бърнс, който се спомина от рак на мозъка - при него не е сигурно. Твърди се, че болестта
може би e донякъде и в резултат от катастрофата му през 2004... Докато във Ф1 последните загинали пилоти са от '94 - Сена и Ратценбергер, но колко стюарди загинаха след това? (последния май беше 2001г. в Австралия, ако не се лъжа).
В крайна сметка и двата спорта са опасни - това е ясно за всички, но си мисля, че Ф1 е доста по-опасен спорт - доказват го и жестоките мерки за сигурност - и за пилотите, и за зрителите, и за служителите около пистата...
За сложността - не знам, те просто са различни, доста различни...