Нов акумулатор - не държи :(

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Нов акумулатор - не държи :(

Мнениеот black` » Пет 26 ное 2010 22:11

Е кака да не. Една клетка е точно около 2 волта. 6х2 волта 12 волта. Щом пада на 10-11 волта веднага след зареждане, ясна е работата. Има поне минимум една избила клетка. Иначе колата си пали ама с много мъка така да се каже и то ако другите клетки държат прилично ниво, за да компенсират... :wink: :drunk

Последна промяна от black` на Пет 26 ное 2010 22:15, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пет 26 ное 2010 22:13

Провери си колега да нямаш някъде утечка. Пресен пример ще ти дам. На познат колата сутрин не може да запали - няма ток да завърти с почти нов акумулатор. Оказа се, се лампата в багажника не угасва и си свети постоянно и след известно време изтощава акумулатора. Вземи размени акумулаторите и покарайте така. Ще си проличи ведната дали имаш утечка някъде или върви на сервиз да замерят.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 27 ное 2010 0:59

IceHeart написа:До колкото съм запознат, един акумулатор (капне ли един път, смисъл изтощи ли се) колкото и да се зарежда неможе да се възтанови, както каза колегата по-горе!

Зависо до колко се разреди. Има коли на, които стартера не завърта силно разреден, но не още повреден акумулатор. Това поражда мита - Абе моя се разреди докрай ама го заредих и нищо му няма.

Обаче продължи ли разряда до под 1.2V на клетка почва сулфатизация по активната маса на плочите, което е необратим процес и акумулатора :bishop death .

Та в тоя ред на мисли си търси гаранцията и се моли да ти я приемат.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 27 ное 2010 2:46

Monbat са боклуци. Преди не бяха - един изкара 5 години и то каране на къси разстояния. Следващия обаче при съвсем нормално каране след няма и 2 години му умря една клетка.....и като колегата нямах гаранция и гризнах дървото. Имам инфо от вътрешен човек, че хубавите се изнасят, а тук продават последното качество...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 27 ное 2010 8:58

Пазете си гаранционните карти бре хора. Друг е въпроса, че на мен един Монбат, Искра и пак Монбат ми умряха до месец след изтичането на гаранцията и от тогава вече пета година карам с акумулатор втора ръка. Купих го за 50 лева и както казах няма грижи. Необслужваем е, но с едно ножле го понаклъцках и се оказа че си има и тапи и електролит, който при замерване показа 1,26 и на шестте клетки.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 ное 2010 9:51

black` написа:Търси гаранцията защото ми прилича на избила клетка, може би и две. Оправия нема това нещо. Едно време тука ги режеха пластмасите и оправяха ама сега едва ли. :? :drunk

:?: Преведи ми термина "избила клетка" колега? "Може би и две" - да, и ще дава 11 волта след зареждане :Mr Green Fun
theultimate написа:Monbat са боклуци. Преди не бяха - един изкара 5 години и то каране на къси разстояния. Следващия обаче при съвсем нормално каране след няма и 2 години му умря една клетка.....и като колегата нямах гаранция и гризнах дървото. Имам инфо от вътрешен човек, че хубавите се изнасят, а тук продават последното качество...

Едно време бирата беше истинска, свинското с холестерол а жените не бяха силиконови!
Колега, тоя акумулатор има един топъл печат отгоре. Я ми кажи кво пише на него?

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 27 ное 2010 10:04

Защо купувате боклуци бе хора???Монбат за 130 лв....Нямам думи,не разбрахте ли,че от това акумулатор на става???Онзи ден си купих за трети път TOPLA,словенски,стария 7 години изкара на една лада,дето всеки път палеше с по пет минути въртене...Новия ми акумулатор е с 3 години гаранция и струва 150 лв (60 ампера),явно са ви много парите...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 ное 2010 10:08

Може да ти снимам гаранционната карта на Монбат-а с който си карам ладата. На нея пише кога е купен - 28.12.2004 година. И викаш е боклук а :shock

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 27 ное 2010 10:38

Ето днес сутринта замерих акумулатора като е карана колата до снощи и показа 10.8 волта,което е прекалено слабо за да запали!Стартера върти но не достатъчно бързно за да запали колата!Иначе като я покарам малко и после до 1 час пак може да запали на стартер!Свалях акумулатора да видя за утечки но няма,то няма аларма нито часовник на таблото!
Ето и малко снимки направих

Изображение
Изображение
Изображение

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 27 ное 2010 10:44

Колега, махни довечера клеймите. Примери волтажа вечерта и сутринта. Да видим каква е разликата.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 27 ное 2010 10:45

Правен е средата на февфуари, не е стар. Но не мислиш ли че имаш грешка при мерене на напрежението? Горната букса се ползва само при мерене да голям ток. Май трябва да боднеш кабелите на първата и втората от долу нагоре?
PS: Същата работа и на зумера си направил? Сложи едната клема на мястото си, и включи тоя уред като амперметър последователно между другата клема и извода на акумулатора че да премериш стоиноста на евентуалната утечка.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 27 ное 2010 13:07

Ами ето това измерване е термина "избила клетка". Демек окъсила, пробила, изпушила... :lol: От това повече акумулатор никога няма да стане колкото и да ти се иска колега. mhihi
Можеш да си го вържеш да върти моторчето на парно вкъщи ако имаш. mhihi :drunk :beer

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 27 ное 2010 13:11

joromnt написа:Може да ти снимам гаранционната карта на Монбат-а с който си карам ладата. На нея пише кога е купен - 28.12.2004 година. И викаш е боклук а :shock

Жорка извадил си късмет и си случил на добър
преди 3години подържах целия автопарк на енергото в Враца(и регйона)и съм се занимавал само с ел.историте по автомобилите,тези "монбат" не исках да ги виждам и чувам,по цял ден ровех за гаранциони карти и бях в магазина на въпросната марка,нощем ги сънувах

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 27 ное 2010 13:53

Колеги днес купих нов ,този ми го замериха в сервиза и казаха ,че не става вече акумулатор от него !
Взех 55А Banner :banana 140лв :talk:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 27 ное 2010 13:58

altanivan написа:Колеги днес купих нов

И този път знаеш вече какво да правиш с гаранционната карта, нали? :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”