Изпращане на регистрационни номера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпращане на регистрационни номера

Мнениеот DragoGT » Нед 12 дек 2010 23:04

в пощата лелките като погледнат пакета и ако се сетят можеш да имаш проблеми ;)
а е задължително да погледнат в пакета!
вече дали ще се усетят е друг въпрос...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 12 дек 2010 23:08

DragoGT написа:в пощата лелките като погледнат пакета и ако се сетят можеш да имаш проблеми ;)

Драго, а съвсем друг въпрос е, как ще успее да се сдобие с редовни рег.табели в КАТ. :wink:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 12 дек 2010 23:13

Дашо написа:
DragoGT написа:в пощата лелките като погледнат пакета и ако се сетят можеш да имаш проблеми ;)

Драго, а съвсем друг въпрос е, как ще успее да се сдобие с редовни рег.табели в КАТ. :wink:

Навсякъде другаде по света може да се сдобие лесно, но не и в България. Аз лично си донесох един испански :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 12 дек 2010 23:15

6669 написа:Навсякъде другаде по света може да се сдобие лесно, но не и в България. Аз лично си донесох един испански :)

У нас рег.табели не се издават на лице, а на МПС. В някои държави табелите се водят на твое име и можеш да си ги слагаш примерно на следващата кола, но у нас е възприета друга система.
Честно да си кажа не намирам нашата система за лоша :да:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 12 дек 2010 23:15

Ако не сте забелязали говорим за USA,няма да има проблем да сложиш какъвто номер искаш!Проблем може да има само при изнасянето на номера от БГ-просто ни е смотана държавата...Аз иначе от USA си донесох около 10-ина номера в куфара...Еми как ще е лоша колега-една кола минава през 8-9 човека собственици и всеки път БълХария прибира пари за това(нотариус,пък табели,пък талони....ПЪЛЕН СМЯХ)-системата е нямам думи просто...В Ирландия ПРИМЕРНО не плащаш нищо при покупка или продажба на кола(номера не се сменят,през нотариус не се минава),ама се отплеснах нещо...

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 12 дек 2010 23:22

lion_heart002 написа:Ако не сте забелязали говорим за USA,няма да има проблем да сложиш какъвто номер искаш!Проблем може да има само при изнасянето на номера от БГ-просто ни е смотана държавата...Аз иначе от USA си донесох около 10-ина номера в куфара...Еми как ще е лоша колега-една кола минава през 8-9 човека собственици и всеки път БълХария прибира пари за това(нотариус,пък табели,пък талони....ПЪЛЕН СМЯХ)-системата е нямам думи просто...В Ирландия ПРИМЕРНО не плащаш нищо при покупка или продажба на кола(номера не се сменят,през нотариус не се минава),ама се отплеснах нещо...

В цяла европа е така вече. Няма буква за града - четири цифри и три букви с знак на държавата в синьо отпред :wink:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 12 дек 2010 23:25

Еми да,за цяла Европа не знам,ама споделям опит...Та така,напълно безплатна е смяната на собствеността,като единия отрязък от талона остава у теб(дава ти го стария собственик).По пощата след около седмица получаваш пак абсолютно безплатно новия талон с твоите имена на него и новия талон пак е с отрязък дето се къса да го дадеш на следващия собственик на автомобила и те така..Като продаваш отиваш в полицейския участък и даваш имената на новия собственик на колата и драмата приключва,ама тука ни правят на маймуни-ние пък търпим...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 12 дек 2010 23:27

lion_heart002 написа:Ако не сте забелязали говорим за USA,няма да има проблем да сложиш какъвто номер искаш!Проблем може да има само при изнасянето на номера от БГ-просто ни е смотана държавата...Аз иначе от USA си донесох около 10-ина номера в куфара...Еми как ще е лоша колега-една кола минава през 8-9 човека собственици и всеки път БълХария прибира пари за това(нотариус,пък табели,пък талони....ПЪЛЕН СМЯХ)-системата е нямам думи просто...В Ирландия ПРИМЕРНО не плащаш нищо при покупка или продажба на кола(номера не се сменят,през нотариус не се минава),ама се отплеснах нещо...

Колега наистина се отплесна. Говориш за различни правни системи. Затова явно не се минава през нотариуси.
А ми е интересно, тези табели от САЩ за какво са ти, ако не е тайна? Рег.табелите за мен са просто една необходимост за автомобила - нищо повече :wink:

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 12 дек 2010 23:30

Ми за спомен бе колега,доста раздадох и на приятели та са си закачили по стените у тях-въпрос на вкус!Системите действително са различни-кофтито при нашата е,че само се гледа как да се прибере някой лев а насреща нищо...

Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Мнениеот golf_1 » Пон 13 дек 2010 5:18

6669 написа:Според мен, ако отпред има номер трябва да е еднакъв с задния - иначе ще има глоба. Не говорим за фалшив номер който да седи на стъклото, а номер който е валиден и седи на бронята :wink:

Явно не си прочел какво съм написал още в първия пост... Тук може да се кара Без регистрационнен номер отпред и можеш да си сложиш каквото поискаш на предната броня! Полицайте като те спрат не ти гледат номера отпред какъв ти е и въобще няма да те спрат за такова нещо. Както и за коланите, за тях могат да ти направят проблем само, ако си извършил друго нарушение, ако те видят само без колан пак няма да те спрат. :wink:

Но както и да е, то се е видяло, че ще е пластмасов или някакъв такъв най-вероятно...

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пон 13 дек 2010 9:13

golf_1 написа:Колеги имам един въпрос, не намерих подобна тема...

viewtopic.php?f=59&t=92460

Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Мнениеот golf_1 » Вто 14 дек 2010 1:49

Факт е, че има истински български табели тук и в другата тема също са го писали.

Явно ще се поръчва от този сайт пък ще се надявам да приличат на нещо поне и да не се скапат бързо.

Благодаря все пак. :)

Потребителски аватар
djofar
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: 1.9TDI ARL 2003

Мнениеот djofar » Сря 15 дек 2010 11:07

Дашо написа:

от вторични мога да ти намеря колкото искаш номера

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 15 дек 2010 11:11

djofar написа:от вторични мога да ти намеря колкото искаш номера
Ако някой разбере, че си си взел рег.табели от там (принципно там колите трябва да се предават без рег.номера) ще бъде лошо и за теб и за пичовете от пункта :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 19 дек 2010 14:40

djofar написа:от вторични мога да ти намеря колкото искаш номера

да бе да :screwy :screwy
кой луд ще я даде с номерата и цял живот ще плаща данъци.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”