Hungaroring - коментари.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Нед 06 авг 2006 21:32

Шумахер наистина е голям пилот и едва ли някой скоро ще го достигне по титли и поставени рекорди, но лично аз не съм му фен, защото на пистата не е спортсмен...доказал го е много пъти през годините....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 06 авг 2006 21:33

АМи управлението се строши, щото няколко пъти мина през бордюра, и според мен имаше контакт с Хайдфилд..

Абе можеше да влезне в бокса, и да излезне 4 ти в крайна сметка..
ама на...

На практика, ако беше пуснал по-рано де Ла Роса, без да прави магарии през бордюрите, можеше да я докара до финала...

В крайна сметка..
рискуваха и загубиха какво толкоз..
В турско ще видим кой какво и колко...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 06 авг 2006 22:07

. Alonso [100]2. Schumacher M. [90]3. Massa [52]4. Raikkonen [49]4. Fisichella [49]6. Button [31]7. Montoya [26]- Все пак е взел една точка Шуми :D

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Нед 06 авг 2006 22:11

Хахахаха От къде ги взе тези резултати?
Иначе - най-накрая състезание с интрига до финала.Благодарим за шоуто
И евала на поляка

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 06 авг 2006 22:18

Да
Шумахер все пак е взел една точка :wink:

Въпреки че отпадна три обиколки преди края на състезанието за Голямата награда на Унгария, Михаел Шумахер прибави една точка в актива си заради дисквалификацията на завършилия на седмо място дебютант във Формула 1 Роберт Кубица (Заубер). По този начин седемкратният шампион намали преднината на лидера в шампионата Фернандо Алонсо на 10 точки. Стюардите на състезанието заявиха, че са наложили наказанието, тъй като болида на Кубица е бил с два килограма над допустимото от правилника тегло.

Kubica disqualified, Schumacher scores

Потребителски аватар
Jaw
Автомобил: Audi RS3
Двигател:

Мнениеот Jaw » Нед 06 авг 2006 22:55

Аз пък мисля , че в Рено има предател :lol: и това е човека затягаш задна дясна гума.

Алонсо днес показа висш пилотаж невиждан от доста отдавна по пистите. Малко са пилотите изпреварвали и двете Ферарита с по обиколка още преди средата на състезанието.

п.п. А уж Шумахер бил най-добър на мокро. :roll:

JFIAT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JFIAT » Нед 06 авг 2006 23:22

Jaw написа:Алонсо днес показа висш пилотаж невиждан от доста отдавна по пистите. Малко са пилотите изпреварвали и двете Ферарита с по обиколка още преди средата на състезанието.

п.п. А уж Шумахер бил най-добър на мокро. :roll:

Еми погледни времената.. когато пистата започна да поизсъхва (но все още беше мокра в 2/3) Шумахер записа най-бързата обиколка... Това говори, че в началото не Алонсо е бил много бързо (всъщност времената си бяха много зле), а другите бяха много-много бавни.
Когато пистата изсъха, а Шумахер беше със същите гуми.. Де Ла Росо започна да сваля по 2-3 секунди от времената на Шумахер.. което показва още ведънж, че темпото на каране в началото на повечето пилоти (с изключение на всички с гуми Мишлен) е отчайващо бавно...
Причината за ужасната скорост бяха лошите гуми за "мокро" на Бриджстоун.. и въпреки това 2 обиколки преди финала Шумахер беше на 2-ро място въпреки ужасно бавната скорост (както казваш затворени от Алонсо с обиколка).. и проблеми в окачването провалиха Шумахер (в следствие разбира се от ината му да се бори с Де Ла Росо, а не да влезне още веднъж в бокса), което показва, че Шумахер е всъщност пилота който кара уникално ("Краля на мокрото") въпреки много бавното темпо и нестабилност в по-голямата част от състезанието! Както се казва: прави планина от чудеса и стига в челото на класирането (все пак спечели Шумахер повече от Алонсо в това състезание: точка, точка.. ама кой ти я дава :lol: )
А за затварянето на Шумахер от Алонсо с 1 обиколка, все пак стана, след като Шумахер беше посетил с един път в повече бокса... (около 20-25 секунди което нормално се губи при влизане)...

Потребителски аватар
steff_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steff_gti » Пон 07 авг 2006 9:45

Според мен всеки си има собствено тълкование на събитията в Унгария, но за мен най-важното е че от много отдавна не бях гледал толкова интересно състезание! Иначе аз съм по-голям фен на WRC. :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 07 авг 2006 10:06

Шуми се полакоми, и загуби 2-3 точки. Според мен, ако беше влязъл в бокса, щеше да завърши 5-6 или дори още по-напред, но той кара за "всичко или нищо". Жалко, че не можа да се възползва от отпадането на Алонсо. Въпреки всичко, стана голямо шоу последните обиколки с Педро де ла Роса, на мен лично ми беше много интересно.
Колкото до това дали Шуми е спортсмен - в този спорт не можеш да си спортсмен, в противен случай трябва да пускаш всеки, който те настигне. Евалла на Шуми, че се бори до последно, и има такъв хъс за победа!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 07 авг 2006 10:26

т одавна не бях гледал такова добро състезание.Интересното е че на писти които уж не можело да се изпреварва и т.н.(хунгароринг,монте карло) стават все яки състезания.Иначе Шумахер за пореден път показа що за гъз е хубавото в случея е че беше толкова лаком че и огромния късмет не му помогна.А това че е правил по добри времена от Алонсо е нормално щото на изсъхваща писта се правят по-бързи обиколки от колкото в гьоловете!А това за царя на мокрото е пълна глупост-всеки класов пилот(какъвто е и Шумахер) се представя добре на дъжд и това си личи в сравнение с останалите.Иначе според мен героя на състезанието беше Алонсо,а раиконен се изкендза доста дилетантски(нехарактерно за него).

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 07 авг 2006 10:34

Колкото и да не харесвам Алонсо, този път показа сериозни качества...!!
Фераритата според мен сбъркаха тактиката.....и с гуми и с всичко...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 07 авг 2006 10:59

Бриджстоун бяха много зле завалиите :( Да се надяваме следващите 2-3 състезания да е точно обратно :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 07 авг 2006 11:06

Шумахер може да кара наистина добре, но адски ме дразни понеже се бута като каруцар и това е от както се помня..... редовно се буташе с хил дори веднъж си спечели титлата така........ и не умее да губи ... беше кристално ясно че делароса и хайфилд ще го изпреварят а той на три пъти реши да мине напряко през бордюрите само и само да не ги пусне...... алонсо щеше да спечели ако не бяха забравили да му сложат гайките .. най малкото защото нямаше да пусне шумахер пред него :) шумахер също можеше да спечели ако беше сложил гуми за сухо
.. най малкото нямаше да му се налага да минава през бордюрите три пъти поред......... всичко е ялово но това състезание ми хареса :) не съм виждал друг пилот от 15 да стане 1ви за десетина обиколки :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 07 авг 2006 11:12

Имаше едно състезание в Германия преди 3-4 години, когато Барикело от 21-ви стана 1-ви :) но тогава Ферари бяха в апогея на силите си :)

Потребителски аватар
Ivcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivcho » Пон 07 авг 2006 11:14

Спокойно колеги имахме внедрен агент на пистата в Унгария чакаме го да се върне и ще има достоверна информация не се карайте ще има за всички. И той е голям фен на Шумата. 8)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”