Днес ме удариха и избягаха

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ме удариха и избягаха

Мнениеот ivelin1476 » Нед 17 апр 2011 7:28

аз преди 2 години неспрях на стоп палка мвр и няколко километра по надаолу друга патрулка ми излезе на пътя и аз я ударих но не спрях-избягах и на другия денен много разправии но сега не ми се изпада в подробности но акта ми беше 6 месеца без книжка и 200 лв. глоба за бягство от птп а иначе по закон за бягство от птп в закона пише от 1 до 6 месеца без книжка и глоба от100 до 200 лв. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 17 апр 2011 7:51

golfmk1 написа:Има свидетели, че ме е ударила точно тази кола.

Е, щом е така навярно ще му напишат акт на водача, протокол за пред застрахователите за теб и ще има решение в твоя полза накрая.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 17 апр 2011 9:07

Направо ми писна вече да ме удрят и от бездарниците по пътищата на "хубавата" ни държава които незнайно как имат свидетелства за управление на МПС.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 апр 2011 9:30

Илиянски, къде те удариха бре? :screwy
Ей наистина голям куцуз в последно време. Колата ти е станала магнит за кофти случки :banghead:

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Нед 17 апр 2011 11:04

Така понеже изчетох сумати некомпетентни мнения нека споделя моя опит. Първо колега браво, че си записал номера. Второ при ПТП НЕ СЕ НАПУСКА мястото, дори да не е спрял. Аз лично подгоних този който ме е ударил (не видях номера) и щяхме да останем до 6 месеца без книжка и аз и той понеже сме напуснали мястото, добре че катаджийте бяха разбрани хора викат напишете си сами двустранен протокол да не ви взимаме книжките. До тук с моя опит :) А сега малко от един приятел :) Щом си предал номера в КАТ, те ще изнамерят собственика на другата кола и колата, в близките дни. Следва "любезна" молба да последва господата полицай до КАТ където те викат и тебе с твоята кола и ги наслагват. Така че спокойно колега, не ги слушай какво ти казват тия преди мене с пиене на студени води и други съвети.

А не видях че темата е две страници и мнението на ivelin1476 :)

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Нед 17 апр 2011 19:16

По принцип има как да разбера кой е собвственика на колата и до 9-то коляно родата му, но да видя първо органите как ще процедират.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Нед 17 апр 2011 19:27

Много кофти случка :( :shock
Добре, че на теб нищо ти няма :!:

А на Голфа, каква му е диагнозата ? Надявам се щетите да са леки :|

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 17 апр 2011 19:30

На приятел се случи но имаше свители и всичко мина ок !

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Нед 17 апр 2011 20:27

Десен леко потънал и счупен стоп, олюпена малко боя и съответно леко крива броня и престилка :(

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 17 апр 2011 20:37

golfmk1 написа:Десен леко потънал и счупен стоп, олюпена малко боя и съответно леко крива броня и престилка :(

Няяя се притисняяяш! Не си първият ударен нито последният!

Паркирам си колата, гася двигателя и в същото време виждам че някаква кола дава назад и се намира до моя лява врата и не намаля, веднага натискам клаксона, колата се нацели в моята гума и калник, и колата запраши с мръсна газ, като шареше по платното, (Русото маце се панирало и караше като кукувица)
Веднага звъня на кат, и разказвам ситоацията, дойдоха на място огледаха и направо ми казаха че ще ми се обадят щом съм знаел номера на колата!
На другият ден идват Куките, и с тях някаква мацка, и тя ме гледа сякаш искам да я бия!
Каза че не иска проблеми и да не съм казвал на Баща и че ще и вземе колата, и така я погледах жално, видях че е оплашена и и казах какво ще прайме!
И пред куките ми даде 20 лева, да се почерпя за това че няма да създавам ядове!
ТА по моята кола нямаше щети, поне видими, иначе си личеше че лака е подгънат на слънце! (ДОбре че беше гумата завита към улицата, та ме спаси)
Та не се мина и 2 седмици и ме удари Патрулка, там филма беше голям но не е за разказване!

Та моята мисъл е, да не се косиш, Куките по номера ще намерят на кой е колата, и ще доведат шофьора, или шофьорката, и ще си понесе последствията, но главоболията са големи по застрахователи и правене на кола!
Желая ти късмет и дано се оправят нещата!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 18 апр 2011 9:28

my heart iS iCe написа:Та моята мисъл е, да не се косиш, Куките по номера ще намерят на кой е колата, и ще доведат шофьора, или шофьорката, и ще си понесе последствията, но главоболията са големи по застрахователи и правене на кола!
Желая ти късмет и дано се оправят нещата!

И като доведат шофьора какво? Той казва "няма такова нещо, по това време бях еди къде си и си пиех бирата с еди кой си". За това време той вече си е оправил колата. И ако нямаш и свидетели става весело.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 18 апр 2011 10:45

хехе,коментари по случая много изчетох :lol:
Аз съм с 2 такива случая.
1-т ме удари пасат ама по справката с номера и кат(които дойдоха на място се оказа оперативна кола :shock )та още си чакам ,след подаването на молба в КАТ,да ме уведомят са взетите мерки.Днес,като прочетох темата,се сетих,че вече би трябвало да е излезнало официално становище,та ще ходя до кат да погледна,дали няма да ме пуснат по пързалката.
2-а
Бакшиш ме забърса леко,но духна.
Следваше кат,писане.Оказа се,че сме сбъркали буквите на номера,та после ходих да го намирам в таксиметровата компания.
Тук огромно евала на операторките,че ми съдействаха да го викнат на птп-о.
Пак викахме кат,писахме,ама друго,че иначе следваха дела,съдилища и отнемане на книжката на бакшиша за 6 месеца+солена глоба.

Всичко се доказва,а и човека си има свидетели :wink:

golfmk1
Low rider

Мнениеот golfmk1 » Пон 18 апр 2011 16:30

Човека сам ме намери :lol: Оказа се на един колега комшия, а колата на негов познат :shock Мом4ето е имал рожден ден и бил пийнал и затова избягал :twisted: Сега ще идва да се разбираме какво ще правим, че иначе последствията за за сметка на собвственика на колата по новия закон :!:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 18 апр 2011 19:13

абе викай си ката бре.
Човека на който е колата,да си викне пияния младеж,да се научи на ред :idea: :!:

Аман от такива "бил на незнам си кво си" :evil:
то итоя последния бакшиш дето ме удари,разправяше,че бил с бремена mhihi ,ама му светеше зеленото :063:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Пон 18 апр 2011 19:28

Абе имал рожден ден и бил пийнал малко! Ами ако не беше ударил кола, а на някого детето?! Абсолютно не мога да простя такава ситуация. Директно КАТ и да го отнася. То и без това не може да се докаже, че към момента на ПТП-то е употребил :drinking:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”