без,, книжка"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: без,, книжка"

Мнениеот stefan4o » Пон 27 юни 2011 23:01

ping23 написа:Просто питам защо трябва да се обаждаш в полицията ако човека кара нормално и не пречи на никой.

Честно ли да ти отговоря?
Щото искам да живеем в по-нормална държава, където всеки да спазва закона. Смешно ти звучи, може би? :beer Ако този същият си закупи пистолет и започне да се разхожда по улицата с него без да пречи на никого пак ли ще е ОК за теб? Щото автомобилът може да бъде дори по-опасен от огнестрелно оръжие т.е. може да отнеме повече животи наведнъж :012:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 27 юни 2011 23:06

ping23 написа:Що не си гледаш в твоята паничка?
Ако си кара нормално и не пречи какво те бърка?
Или просто си от тези малки и злобни хорица тип малка бяла мишчица?

Какво значи "Ако си кара нормално" - Трябва да изчакаме да блъсне някой ли.
На челото си имам белег за спомен от един такъв шофьор и съм много против такива без книжки, ама живеем в Бг и като знам родната полиция не съм много убеден, че има смисъл да някой да и се обажда за такова нещо.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 27 юни 2011 23:08

Като те е шубе накарай някой друг да го издаде :lol:

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 28 юни 2011 9:10

Колега подай сигнал без да слушаш разни "мъжаги", които си гледат в "техните панички".
90% от шофьорите в България с книжка са некадърни и застрашават участниците в движението с поведението си на пътя, какво остава за тези без книжка. Не знам дали му е отнета или просто не може да получи книжка, но щом "корумпираните" ни ченгета са преценили, че човека не трябва да има книжка - значи не трябва. Да си понесе последствията!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 28 юни 2011 9:40

Хубаво си решил да кажеш на полицията - дори и да си дадеш данните не вярвам да те изпортят ченгенцата. Аз бих го издал, освен ако не ми е много добър приятел - тогава бих говорил с него да си изкара книжката като нормално човешко същество. Сега като се замисля има едно лапе покрай нас, минава с една s класа често често, а сигурно е на 14...добра идея ми даде.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 28 юни 2011 9:53

ivo_555 написа:Като оставим това че няма книжка, тоя извършва ли някакви груби нарушения, щото нали си наясно, че книжката кола не кара, то някой без книжки карат по добре от други с такива? Искам да кажа, ако си кара нормално, оставяй го и не се занимавай, рано или късно ще го хванат.

Е факта, че ако няма книжка дадения човек си е нарушение, както и при отнета такава също! Не знам кое е по-зле - все пак не взимат точки за добро поведение :!: Ще се опитам да се консултирам с познати и ще споделя, освен, че ми е интересно каква е процедурата и аз си имам един-двама фаворити в тая сфера :да:

stefan4o написа:Щото искам да живеем в по-нормална държава, където всеки да спазва закона. Смешно ти звучи, може би? :beer Ако този същият си закупи пистолет и започне да се разхожда по улицата с него без да пречи на никого пак ли ще е ОК за теб? Щото автомобилът може да бъде дори по-опасен от огнестрелно оръжие т.е. може да отнеме повече животи наведнъж :012:

:да: точно така е!

Ама що ако човек иска да си изпълни обществения дълг трябва да бъде наричан "бяла мишка" и подобни??? В Германия, Англия и Щатите и те ли са мишки като си подават сигнали за нередности, били те за висок шум, скандали и за нередни шофьори или каквото и да е...Има нещо много объркано в мисленето при нас!

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 28 юни 2011 10:07

В щатите карах 1 година без книжка и никой не подаде сигнал :)
Дори имах служебна кола.Която ми беше поверена от шефа ми (Американец)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 28 юни 2011 10:19

stefan4o написа:Щото искам да живеем в по-нормална държава, където всеки да спазва закона.

:да:
Ако всеки знае нещо нередно, но се спотайва и не му пука - няма как да има ред и спокойствие в държавата. В Германия, ако някой види някого да хвърля фас или хартийка на улицата, веднага сигнализира. mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 28 юни 2011 10:39

ping23 написа:В щатите карах 1 година без книжка и никой не подаде сигнал :)
Дори имах служебна кола.Която ми беше поверена от шефа ми (Американец)

Нека не превръщаме темата в "кой каква нередност направил и му се разминало"! И аз съм карал с БГ книжка там, имаше нещо, че след някакво определено време трабва да си вземеш "тяхна", но това си зависи от Щата... И колега, там за този период видя ли, някой да пили гуми или да дърпа ръчни в жилищен квартал или оживена улица без после да го прегледат онея с Charger-ите?

На мен пък там са ми правили проверка полицаи по подаден сигнал, че бях загледал един Suburban на паркинга пред Corpse Of Engineers и бях минавал няколко пъти около него докато изхвърлях боклука... Ама кво, полицая ми каза от коя къща са се обадили и по каква причина. Какъв проблем да имам с това, хората си имат право, к'во са ми виновни те, че не съм виждал такъв "камион" на живо :Mr Green Fun ... И те ли са мишки, при положение, че всеки си има поне едно огнестрелно оръжие??? Не - просто си има ред и си има хора, които трябва да го регулират и такива, които трябва да ГО спазват!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 28 юни 2011 14:01

много ясно че трябва да подадеш сигнал.... ако толкова имаш съображения да не се разбере че си ти - напиши ми на лично съобщение номера на автомобила който управлява или подробности които трябва да се знаят - аз ще се обадя ;)

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 28 юни 2011 16:22

Сега говорих с адвокат по случая: може да се пусне бланка до началника на полицията с информираща стойност, включая номер на автомобил и евентуално имена на управляващия и да се посочи ситуацията, молеща да се обърне внимание. Хубаво било да се прати и копие към близък по-голям обласен град, за да се повишат шансовете да и бъде обърнато внимание и най-хубавото е, че може да не се посочват "вашите лични данни" а примерно Джон Смит еквивалента Иван Иванов...Това ми каза, сега дали е напълно така не гарантирам, но предполагам, че ако някой друг попита за подобната ситуация все ще стигнем до нещо рационално...

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Вто 28 юни 2011 16:26

не е важно на мен да ми е добре важно е на другия да му е зле scare

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 28 юни 2011 16:29

ivelin1476 написа:не е важно на мен да ми е добре важно е на другия да му е зле scare

Именно заради това сме в това положение и няма да се оправим никога!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 28 юни 2011 16:35

ivelin1476 написа:не е важно на мен да ми е добре важно е на другия да му е зле scare

Така е колега, съгласен съм с ироничната нотка и балкански привкус на коментара ти, но ако някой шофьор (недай си БОЖЕ!!!) блъсне някой ваш познат, близък или роднина(още един път - дано НИКОГА не се случва никому!!!) ще се бие тъпана до скъсване наляво и надясно каква била държавата, закони и подобни... Тук хората викат - има си институции, за кво им плащаме данъци, те да се оправят! А хората малко по на запад и те си плащат данъци, но пък най странното е, че и имат някаква гражданска съвест :gruebel ... Ама нали к'во им разбират главите на онея мишки, те от нас трябва да се учат, че сме цъфнали и вързали тука! :beer

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Вто 28 юни 2011 16:48

nokiangage написа:

Така е колега, съгласен съм с ироничната нотка и балкански привкус на коментара ти, но ако някой шофьор (недай си БОЖЕ!!!) блъсне някой ваш познат, близък или роднина(още един път - дано НИКОГА не се случва никому!!!) ще се бие тъпана до скъсване наляво и надясно каква била държавата, закони и подобни... Тук хората викат - има си институции, за кво им плащаме данъци, те да се оправят! А хората малко по на запад и те си плащат данъци, но пък най странното е, че и имат някаква гражданска съвест :gruebel ... Ама нали к'во им разбират главите на онея мишки, те от нас трябва да се учат, че сме цъфнали и вързали тука! :beer

имам познат на които му бяха взели книжката за две години но през този период тои не слизаше от колата просто работата му беше такава и единствено аз знаех че няма книжка. на никой друг не беше казвал защото ей такива хора като теб дето си нямат друга работа та чак и адвокт да питаш как да му направиш мръсно без тои да знае :applause: scare

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”