:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Удариха ме на паркинг - сега какво?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
free_hard
Автомобил:
Двигател:

Re: Удариха ме на паркинг - сега какво?

Мнениеот free_hard » Нед 11 сеп 2011 15:29

Голями благодарности за информацията колеги :beer
Сега ще я дебна да се появи :D

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Нед 07 дек 2014 17:18

Здравейте колеги. Този петък на паркинга пред нас един джип сузуки на задна ми се заби в шофьорската врата. Веднага като чух удара излязох на терасата и в ужас видях как съседа а ми оглжеда колата. Голям тъпанар, извинява се, че не било нищо сериозно и т.н.т. Ходихме в кат, писахме двустранен протокол, призна се за виновен в него и утре ще ходим в застрахователната му фирма да видим колко ще оценят щетата. Цял петък вечер и събота съм с обтегнати нерви.

Ето на какво ми направи вратата к0пеле0 :banghead .

Изображение

След тенекеджията и боядисването ще пиша колко ми е излязло и какво са ми дали от неговата гражданска - Виктория АД.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 07 дек 2014 17:26

Вземи го заколи ебати тъпанара....ще пишат във ввестниците тъпанар заколи друг тъпанар заради ударена врата на 10 годишния му таралясник... Ти колега след като си позволяваш да пишеш с подобен тон си от хората които си заслужават страданията в живота...След като пишеш тук това си представям какъв си бил на паркинга.... при това заради една врата ...при все че човека ти е оказал пълно съдействие оъзнавайки грешката си....явно само единствен ти си безгрешен....хора итрещяли сте тотално вземете се осъзнайте....човека е важен не тенекията....

Потребителски аватар
jordan17772

Мнениеот jordan17772 » Нед 07 дек 2014 17:32

Човек, оня имаше наглоста да ми каже, че е зле с очите..."кьорав карти не играе" нали знаеш. Ти как би се почувствал а? Ами ако утре засече някой в насрещното с джипа си и загинат невинни хора, пак ли ще си толерантен?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 07 дек 2014 17:52

Колега, искам да те успокоя, че не си единствен, на мен ми се случи почти същото нещо , но даже не го писах тука в тема. Някой, който е бил спрял успоредно на моята кола при излизане от паркомястото на заден ход върти волана повече от колкото трябва и ми закача задната броня в следствие на което тя се откача от единия край и се пука точно в средата , а боята , която бях пръснал преди доста време се олюпи яко - така една перфектна броня вече не е толкова перфектна - е по 15-20 лв ги продават колегите и даже тук във форума , но не това е важно в случая. Става въпрос, че като ти е на улицата колата не можеш да я опазиш - не пазят хората , не гледат да оставят разстояние да си отвориш вратите , отварят със сила - след това като погледнеш колата си под определен ъгъл виждаш много подбитости на ламарината, изобщо... толкова нерви изхабих и аз .. ами няма смисъл , живеем с аборигени, хванати от гората , това е положението :newsm66

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 07 дек 2014 17:59

Има още един основен фактор за това като паркираме пред блока не всички са свестни шофьори и не всички могат да паркират. Искам да кажа, че паркират като албански тираджии и оставят за половин кола място между две коли или толкова място,че като се навреш да не можеш да си отвориш да слезеш. Аз много се ядосвам така и когато изляза за 5 минути и веднага някой ми заеме мястото. Обикалям блока вечер и диря места. Ама с простаци не можеш се разправяш. Отказал съм се. Имам един познат така един негов комшия му огънал предния ляв калник докато джипа излизал на заден, хем той бил в колата, обаче извадил ключовете и не можал да му свирне с клаксона, защото той се изключва като не е на контакт колата. :death Такива шофьори, които не могат едно паркиране на заден или да си изкарат колата на заден за мен не са шофьори. Вчера тръгвам пред блока и една запалила до мене дала малко напред пред мене и си приказва с друг. Аз запалих и надъних клаксона и и казах да се омита, щото нямам време я чакам се наприказва. Не сме на седянка все пак. Спирам да пиша, че се ядосвам още. :biggrin :mhihi

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 07 дек 2014 18:08

ще кажа че е неприятно и на мен са ми откачали броните...и удряли два пъти ...неприятно е ама приемам че това е част от играта ....и не съм тръгнал да се карам и бия с който и да е ....една сутрин и аз излизайки се подпрях в едно поло ...въпреки че от повече от 25г карам кола и мога са я провра през иглени уши...просто не внимавах ..той имаше късмет да се ударя със задната броня в гумата му и да няма последствия за него но можеше да има и какво трябваше да се утрепем....много пъти съм имал шанса да поправям чужди грешки на пътя но пък съм имал и късмета и друг да успява да поправя мои ...така че вземете се успокойте....за последните две седмици се срещам с някаква дива агресия по улиците...по-предишния петък един ме спря да ми иска обяснения че съм го бил засякъл...аз дори и неразбрах и до сега не разбирам как и къде е станало но както и да е извиних му се ...иначе трябваше да се дърляме щеше да му се спука сънната артерия от нерви и напъни...сега в петък един от едно пунто изкочи на светофата и с ръка строщи прозореца на един пасат...без да има някакъв контакт между колите ...ако се бяха ударили сигурно щяха да се избият...какво е това чудо каква е тази лудост това не мога да го рабера колкото и да се опитвам ....

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 07 дек 2014 18:15

Няма какво да се лъжем , нека да го казваме тука , поне някои "да се познаят" в думите ни, защото това сме всички ние все пак - на мен ми е омръзнало и някакси като че ли съм започнал да свиквам с безхаберието на някои водачи , които се интересуват единствено и само за собственото си автомобилче и собственото си благоденствие. Карат както им падне - с нерегулирани къси светлини (или допълнителни такива) ,при разминаване при извънградски участъци - не превключват навреме на къси светлини (трябва да им нахакаш дълги , за да се сетят) , не внимаване при паркиране, не спазване на необходимата дистанция при паркиране , освен това и при движение - не един път съм набивал аварийни светлини да се усети тоя зад мен , че не трябва да ми кара броня до броня - все пак ако спра малко по-рязко ако се наложи ? Сеченето на път също е често срещано , както и такива, които свирят с клаксона за да поздравят някой си ( това е напълно забранено, защото така създават фалшива тревога и останалите водачи се чудят какво става)... и още доста подобни "дреболийки" - защото наистина има и по-сериозни джигити на пътя от споменатите неща , но все тези дреболийки също изнервят обстановката - ми в крайна сметка не сме сами на пътя да му се невиди :bowdown .Говоренето по телефон - при положение , че си в маневра , на светофар, на стоп... в сложна обстановка - ми айде това вече е много нагло. Все по-често срещам говорещи по телефон хора и едновременно с това каращи автомобили ( и аз съм го правил , но когато да речем съм извънградско и то при това положение карам с 80 примерно и в дясното платно, а има хора в сложна обстановка пак си карат и говорят и ти се чудиш що се мотат - ами нагло е! ) :dummy

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 07 дек 2014 18:24

Колега , хората се ядосват на такива неща , нормално е - колата е скъпо нещо в крайна сметка , човек заделя от залъка си за нея, полага куп грижи и просто само за няколко секунди заради немърливост и недоглеждане на друг - става щета. Но ако не го хванеш на място - бягат и изобщо не им дреме. Този, който ми закачи бронята и я спука леко в средата си е заминал най-спокойно, не е дошъл до нас да ми каже , да се извини , да ме пита 20-30 лв да ли ще покрият щетата ? Нали? Казал си е - .ба го в таралясника 30 годишен, да ама за мен не е таралясник! това е моя автомобил! аз си го харесвам и за мен е скъп! Това е положението... затова хората налитат и се разправят , защото никой няма доблестта да си признае вината и да си плати ако е необходимо , а бяга - що , щото е най-лесно и най-тарикатско... айде не ми се говори , че пак се ядосвам

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 07 дек 2014 18:30

Проблема на Българина е, "Живеем сякъш сме вечни" Напротив никой не е вечен. И вместо да си направим по-добро съществуването ние се занимаваме с глупости в най-добрите моменти в живота си (говоря за драве и нерви) дразги си създаваме и си тровим здравето за глупости.
Да кофти е да ти ударят колата, не го отричам. Но да псуваш и такива работи не го приемам. Защо колега не го запсува в КАТ на комшията? Да го благословиш за празниците? :icon_lol Май не си, защото сега нямаше да пишеш сигурно. Приеми, че е станало и ще се оправят нещата! Да знам, че споделяш болката си но никой няма да те разбере правилно!

Потребителски аватар
jordan17772

Мнениеот jordan17772 » Нед 07 дек 2014 18:34

Подкрепям мнението на колегата "golf_td". Моя 11 годишен таралясник го взех преди време за 6к лева и съм инвестирал още 4-5к в него. Обслужен от-до. Яд ме е също, не толкова за парите дето ще отидат по щетата, но и времето по застрахователи, тенекеджии и така нататък. Няма да разполагам с колата 3-4 дена, а бях планувал да свърша нещо тия дни и всичко отива по дяволите, заради едно невнимание. На всичкото отгоре, тоя дето ми блъсна колата го усетих да лъха на алкохол, но нали е военен и се познава с целия кат и не можеш да му кажеш копче. Здраве да е!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 07 дек 2014 18:38

Ами точно за това говоря - да сме хора , човеци - ако въпросния човек си беше направил труда да дойде да ми каже , че ме е ударил , да ми предложи там 15-20 лв за друга броня - ок, тогава самия аз щях да му кажа - няма проблем човече , нямаше и парите да му взема , не съм за 20 лв - но щях да оценя жеста! Разбираш ли колега , а колкото до псуването - по принцип се имам за възпитан човек , но в такива случаи подкрепям псуването - по този начин си изливаш агресията и образуваните нерви, а не ги трупаш в себе си, аз съм съобразителен шофьор преди всичко , карал съм зад каруца поне 10 мин без да я изпреваря тъй като имаше двойна непрекъсната ! Но преди няколко дни един ми пресвяткаше отзад зад мен щото карах с 20 , 30 (целия ни град е разбит и прокопан за смяна на В И К тръби и си пазя колата все пак) - евентуално да карам по-бързо или да се разкарам някъде за да ме изпревари , защото иначе ще стигне до крайната си точка с цели 5 минути по-къснооо :screwy ето такива са ни колегите - шофьори или поне някои от тях!

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Нед 07 дек 2014 20:14

Влаченето по пътищата също не е приятно колега.Щом искаш да се влачиш при възможност пропускай нормално движещите се.Като ти пресвятква,даваш му път и толкова,а не гордо да се влачиш, все пак не е тръгнал да те засича и да се прави на интересен.Ако всички карат като патрулираща патрулка не ми се мисли...

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 07 дек 2014 20:37

Може би аз не се изразих правилно колега , затова не си ме разбрал. Не се движих с 20-30 през цялото време , а просто в един от многото разкопани участъци. Ще обясня по-подробно, за да е ясно. Това беше в случая един участък - не повече от 200-300 метра да речем, там се влиза като в нарязан участък преди кърпеж ( имам предвид сериозен ръб при влизане и излизане) , а през всичките там 200-300 метра имаше множество дупки от пясък , каманаци и т.н. , от дъждовете не се виждаше и добре къде колко дълбоко и колко е потънало... та просто за този кратък участък човек трябва да има малко нерви и да изчака - това се нарича съобразяване с пътните условия! И ако на въпросния бързащ индивид не му пука за състоянието на окачването на неговия автомобил - то на мен ми пука за моя. Още повече , че пътищата са доста стеснени заради ремонта и няма къде да се ходи много , много... В моята ситуация все пак като го пропуснах да ме изпревари след това какво стана , знаеш ли ? Мен ме изпревари , но застана пред мен, защото преди него някой пак е решил да кара по-бавно и да си пази колата - просто в мокро , нощно време , няма добра видимост , а и както казах с тези разкопавания няма как да си сигурен дали не зее някоя по-дълбока яма , а локвите пък прикриват този вид дупки и резултата е вероятни проблеми с окачването - затова казвам , че човек зад волана трябва да е преди всичко спокоен, родилка ли кара ? или какво ? едни 5 минути по-рано пристигане с какво му облекчават живота ?

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 07 дек 2014 20:52

Точно така колега. И аз карам много бавно, когато не познавам участъкът от пътя. В смисъл имам представа и знам, че пътя е разбит, но не живея там и когато минавам от там (имам в предвид един квартал) карам много бавно, защото в момента заради ВиК е станало страшно както казваш ти всички екстри има, дупки, ями, чакъл камънаци, изрязани учатъци и дъжд става дупки пълни с вода. Там карам 5 км все с 30-40 най много и намаляне, спиране преди дупките, минаване в настрещното избирам си пътя по без дупки. Резултата при мен скачане в 2-3 дупки беше на сутринта огъната джанта и игране яко с чука по джантата докато я изправих и тогава тръгнах на път. :mhihi И аз мразя така като ми дава някой зор, а виждам че пътя нее хубав и си жаля колата щото като излупка и мойто сърце прескача също. Пазя много дупките. На село като си ходя карам 4 км през цялото село на 1-ва и 2-ра докато стигна до предпоследната къща, в която живеят баба и дядо. :icon_lol Направо като патрулиращ съм ама не ми дреме пазя си колата и толкова. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”