Помощ при покупка на зимни гуми!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ при покупка на зимни гуми!
Колега feikot и аз точно това забелязах. До сега за всички съвети получени от хора във форума са ми били страшно полезни,и определено мисля да ви се доверя и за зимните гуми. Може би ще се откажа от Мишлен. Когато купя гумите и имам впечатления ще пиша. Благодаря ви за отговорите.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Мога и да успея да ти помогна с Мишелина.
Имаш ЛС.
Имаш ЛС.

- al_volante
- Автомобил: golf 3
- Двигател: afn 1996
ако не намериш мишелин провери за Нокиан Хакапелита или Гиславед,уникални зимни гуми според мен 

bojilov11 написа: Днес ще отида до магазина на Медина...
Ако отидеш на място цената е друга. Онлайн са с 20% отстъпка.
- XaxoXaxo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да използвам темата на колегата, за да попитам.
Струва ми се, че имаше едни момчета, които внасят гуми от Англия. Някой знае ли дали се занимават още с това. Че и аз не мога да открия такива гуми каквито искам goodyear vector4seasons. Явно понеже са по-скъпи вече не ги внасят или имат с някакви стари ДОТ-ове изостанали... Ще трябва пак да се взимат гуми от чужбина...
Поздрави
Струва ми се, че имаше едни момчета, които внасят гуми от Англия. Някой знае ли дали се занимават още с това. Че и аз не мога да открия такива гуми каквито искам goodyear vector4seasons. Явно понеже са по-скъпи вече не ги внасят или имат с някакви стари ДОТ-ове изостанали... Ще трябва пак да се взимат гуми от чужбина...
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,моля за мнение,ако някой е ползвал зимни гуми -дейтън-175-65-14,днес ги вземах и монтирах,виждат ми се доста твърди,досега бях с дебица и те бяха много по меки,май ,че съм направил грешка с избора,но за 75лв.други не намерих,ако имах повече пари знам какво да взема ,но няма.Тези за пръв път ги видях на пазара и заради цената се хвърлих.Нямаше дебица на същия размер.Е извинявам се към прежде пишещите,като чета за какви марки става дума и за какви пари, ама и ние с по-малко пари трябва да оцеляваме някак.Благодаря на тези ,които споделят мнение.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Евтинджос работа са. Аз бих се лишил и бих се понапънал поне за гума средна хубост. За 10-на лева отгоре е можело да вземеш
Firestone Winterhawk 2 evo 175/65 R14 82T
Gislaved Euro*frost 5 175/65 R14 82T
Barum Polaris 2 175/65 R14 82T
но вече е свършен факт
Firestone Winterhawk 2 evo 175/65 R14 82T
Gislaved Euro*frost 5 175/65 R14 82T
Barum Polaris 2 175/65 R14 82T
но вече е свършен факт

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
За гуми Mishelin Alpin A3
ADAC Motorwelt - Oct 2008
Сравнени силни страни: на износване, на комфорт, работа на сухо, съпротивление на търкаляне(най-вероятно се има предвид ниска степен на износване/ коментирания в други издания по-дълъг пробег)
Сравнени слабости: представяне на сняг и лед
Autozeitung – 2008
Сравнени силни страни: работа на сухо, спортни и сигурни в мокро време, комфорт
Сравнени слабости: представяне на сняг, спиране на сняг, шум, цена
Интересни коментари, при положение че обикновенно се намират в ТОП 3 или 5 на повечето класации за зимни гуми.
ADAC Motorwelt - Oct 2008
Сравнени силни страни: на износване, на комфорт, работа на сухо, съпротивление на търкаляне(най-вероятно се има предвид ниска степен на износване/ коментирания в други издания по-дълъг пробег)
Сравнени слабости: представяне на сняг и лед
Autozeitung – 2008
Сравнени силни страни: работа на сухо, спортни и сигурни в мокро време, комфорт
Сравнени слабости: представяне на сняг, спиране на сняг, шум, цена
Интересни коментари, при положение че обикновенно се намират в ТОП 3 или 5 на повечето класации за зимни гуми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрите зимни гуми за 2011/2012
(съобразени с българския пазар и българските метеорологични условия)
http://www.peter.and.bilyana.net/index. ... -20112012/
Това кой какво чул, неговият приятел бил с такива гуми - ЗАБРАВИ!. Хората правят тестове, там е истината. Аз съм избрал за мене НОКИАН, добро съотношение качество-пари, затова ще кажа няколко благи думи за тях. И сина, и дъщерята, и моята кола са обути с такива. Доказали се в Украйнаи Австрия. Следващите пак ще бъдат НОКИАН.
Моето предложение е НОКИАН
Nokian WR G2 класика
Nokian WR D3 для экономичного использования. Long Life. Може да се използват и през лятото, минимално износване. Близко до всесезонна гума. Максимална скорост 170км/ч Шины Nokian WR D3, имеющие стреловидный рисунок протектора, являются износостойкой альтернативой для средних и малых семейных автомобилей и водителей, которые ценят безопасную и экономную езду.
Nokian WR A3 для спортивного использования. Шины Nokian WR A3 оптимизированы для более крупных и мощных автомобилей с особым акцентом на чувствительность реакции шин на управление даже на высоких скоростях.
(съобразени с българския пазар и българските метеорологични условия)
http://www.peter.and.bilyana.net/index. ... -20112012/
Това кой какво чул, неговият приятел бил с такива гуми - ЗАБРАВИ!. Хората правят тестове, там е истината. Аз съм избрал за мене НОКИАН, добро съотношение качество-пари, затова ще кажа няколко благи думи за тях. И сина, и дъщерята, и моята кола са обути с такива. Доказали се в Украйнаи Австрия. Следващите пак ще бъдат НОКИАН.
Моето предложение е НОКИАН
Nokian WR G2 класика
Nokian WR D3 для экономичного использования. Long Life. Може да се използват и през лятото, минимално износване. Близко до всесезонна гума. Максимална скорост 170км/ч Шины Nokian WR D3, имеющие стреловидный рисунок протектора, являются износостойкой альтернативой для средних и малых семейных автомобилей и водителей, которые ценят безопасную и экономную езду.
Nokian WR A3 для спортивного использования. Шины Nokian WR A3 оптимизированы для более крупных и мощных автомобилей с особым акцентом на чувствительность реакции шин на управление даже на высоких скоростях.
Цената не е фактор за качество в случая. Имам 4 взети нови от Метро Корморана, стария и новия модел сноупро, това тогава беше най-евтината гума въобще на пазара. Сега си взех наскоро нов Гоодрич и хем не копае, хем на киша е адски зле, а като цена е в средната хубост. Взех и си Клебер пак нови, също средна цена, значително по-добри от гоодрича. Все пак не виждам вече причина да си вземам друго освен корморана, след като поведението им е като от насредния ценови клас. Една двойака сега й е 4ти сезон, на друга 2ри /от корморана/. За зимните гуми е важно да са меки и да имат канали за кишата, колко рядко се случва да се кара на чист сняг или лед, най-често е киша и сухо.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AFT 1996
Колеги ще купувам зимни гуми 185-60-14 спрял съм се на Vredestein Snowtrac 3 ,Continental ContiWinterContact TS850 ,Goodyear Ultra Grip 8, предимно ще се карат на неизчистени улици по лед и киша, сняг .ако имате преки наблюдения моля да споделите ,до сега което съм прочел по тестове хвялят Continental ContiWinterContact TS850,но незнам някои да кара с тях.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Баща ми кара с такива. ТС850. Не се е жалвал - значи са ОК. Той е голямо мрънкало и ако нещо не го кефи обича да го натяква на хората, които са му помогнали с избора - в случая аз, понеже аз му ги купих (в смисъл с негови пари де, ама аз избрах мястото, модела и марката). И в немските тестове се представя много убедително гумата - тези, които съм виждал ги дават все на 1 или 2-ро място. Според мен няма да сбъркаш с тях - това са премиум марка гуми.
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
И аз съм с такива Конти850 Миналата година им беше първа зима и при първия хубав сняг ходих на диагностика да проверя дали ми работи ABS-а. :) Факт! На сняг спира уникално без да задейства асистента. Няма такова спиране, дано и тази зима се държат така. 

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
krisbul написа:И аз съм с такива Конти850 Миналата година им беше първа зима и при първия хубав сняг ходих на диагностика да проверя дали ми работи ABS-а. :) Факт! На сняг спира уникално без да задейства асистента. Няма такова спиране, дано и тази зима се държат така.
Искаш да кажеш че ABS-са не е сработил.Откаква скорост до 0 и на какъв сняг.Странно.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Ако няма да се кара на магистрала а само до 70-80 за мен най добри са Lassa съотношение цена качество.Проблема при тях е ако се карат на асфалт много грайфера изчезва доста бързо
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”