Помощ при покупка на зимни гуми!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при покупка на зимни гуми!

Мнениеот bojilov11 » Вто 25 окт 2011 11:34

Колега feikot и аз точно това забелязах. До сега за всички съвети получени от хора във форума са ми били страшно полезни,и определено мисля да ви се доверя и за зимните гуми. Може би ще се откажа от Мишлен. Когато купя гумите и имам впечатления ще пиша. Благодаря ви за отговорите.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 25 окт 2011 13:36

Мога и да успея да ти помогна с Мишелина.

Имаш ЛС. :beer

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Вто 25 окт 2011 13:46

ако не намериш мишелин провери за Нокиан Хакапелита или Гиславед,уникални зимни гуми според мен :012:

YKS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот YKS » Вто 25 окт 2011 19:25

bojilov11 написа: Днес ще отида до магазина на Медина... :D

Ако отидеш на място цената е друга. Онлайн са с 20% отстъпка.

Потребителски аватар
XaxoXaxo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XaxoXaxo » Сря 26 окт 2011 7:45

Да използвам темата на колегата, за да попитам.

Струва ми се, че имаше едни момчета, които внасят гуми от Англия. Някой знае ли дали се занимават още с това. Че и аз не мога да открия такива гуми каквито искам goodyear vector4seasons. Явно понеже са по-скъпи вече не ги внасят или имат с някакви стари ДОТ-ове изостанали... Ще трябва пак да се взимат гуми от чужбина...

Поздрави

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 27 окт 2011 19:16

Колеги,моля за мнение,ако някой е ползвал зимни гуми -дейтън-175-65-14,днес ги вземах и монтирах,виждат ми се доста твърди,досега бях с дебица и те бяха много по меки,май ,че съм направил грешка с избора,но за 75лв.други не намерих,ако имах повече пари знам какво да взема ,но няма.Тези за пръв път ги видях на пазара и заради цената се хвърлих.Нямаше дебица на същия размер.Е извинявам се към прежде пишещите,като чета за какви марки става дума и за какви пари, ама и ние с по-малко пари трябва да оцеляваме някак.Благодаря на тези ,които споделят мнение.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 27 окт 2011 19:30

Евтинджос работа са. Аз бих се лишил и бих се понапънал поне за гума средна хубост. За 10-на лева отгоре е можело да вземеш
Firestone Winterhawk 2 evo 175/65 R14 82T
Gislaved Euro*frost 5 175/65 R14 82T
Barum Polaris 2 175/65 R14 82T
но вече е свършен факт :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 31 яну 2012 14:23

За гуми Mishelin Alpin A3

ADAC Motorwelt - Oct 2008
Сравнени силни страни: на износване, на комфорт, работа на сухо, съпротивление на търкаляне(най-вероятно се има предвид ниска степен на износване/ коментирания в други издания по-дълъг пробег)
Сравнени слабости: представяне на сняг и лед

Autozeitung – 2008
Сравнени силни страни: работа на сухо, спортни и сигурни в мокро време, комфорт
Сравнени слабости: представяне на сняг, спиране на сняг, шум, цена

Интересни коментари, при положение че обикновенно се намират в ТОП 3 или 5 на повечето класации за зимни гуми.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Вто 31 яну 2012 15:22

Най-добрите зимни гуми за 2011/2012
(съобразени с българския пазар и българските метеорологични условия)
http://www.peter.and.bilyana.net/index. ... -20112012/

Това кой какво чул, неговият приятел бил с такива гуми - ЗАБРАВИ!. Хората правят тестове, там е истината. Аз съм избрал за мене НОКИАН, добро съотношение качество-пари, затова ще кажа няколко благи думи за тях. И сина, и дъщерята, и моята кола са обути с такива. Доказали се в Украйнаи Австрия. Следващите пак ще бъдат НОКИАН.

Моето предложение е НОКИАН

Nokian WR G2 класика

Nokian WR D3 для экономичного использования. Long Life. Може да се използват и през лятото, минимално износване. Близко до всесезонна гума. Максимална скорост 170км/ч Шины Nokian WR D3, имеющие стреловидный рисунок протектора, являются износостойкой альтернативой для средних и малых семейных автомобилей и водителей, которые ценят безопасную и экономную езду.

Nokian WR A3 для спортивного использования. Шины Nokian WR A3 оптимизированы для более крупных и мощных автомобилей с особым акцентом на чувствительность реакции шин на управление даже на высоких скоростях.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 31 яну 2012 17:39

Цената не е фактор за качество в случая. Имам 4 взети нови от Метро Корморана, стария и новия модел сноупро, това тогава беше най-евтината гума въобще на пазара. Сега си взех наскоро нов Гоодрич и хем не копае, хем на киша е адски зле, а като цена е в средната хубост. Взех и си Клебер пак нови, също средна цена, значително по-добри от гоодрича. Все пак не виждам вече причина да си вземам друго освен корморана, след като поведението им е като от насредния ценови клас. Една двойака сега й е 4ти сезон, на друга 2ри /от корморана/. За зимните гуми е важно да са меки и да имат канали за кишата, колко рядко се случва да се кара на чист сняг или лед, най-често е киша и сухо.

astrata
Автомобил: Golf 3
Двигател: AFT 1996

Мнениеот astrata » Вто 10 сеп 2013 17:15

Колеги ще купувам зимни гуми 185-60-14 спрял съм се на Vredestein Snowtrac 3 ,Continental ContiWinterContact TS850 ,Goodyear Ultra Grip 8, предимно ще се карат на неизчистени улици по лед и киша, сняг .ако имате преки наблюдения моля да споделите ,до сега което съм прочел по тестове хвялят Continental ContiWinterContact TS850,но незнам някои да кара с тях.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 10 сеп 2013 17:31

Баща ми кара с такива. ТС850. Не се е жалвал - значи са ОК. Той е голямо мрънкало и ако нещо не го кефи обича да го натяква на хората, които са му помогнали с избора - в случая аз, понеже аз му ги купих (в смисъл с негови пари де, ама аз избрах мястото, модела и марката). И в немските тестове се представя много убедително гумата - тези, които съм виждал ги дават все на 1 или 2-ро място. Според мен няма да сбъркаш с тях - това са премиум марка гуми.

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Пет 13 сеп 2013 21:23

И аз съм с такива Конти850 Миналата година им беше първа зима и при първия хубав сняг ходих на диагностика да проверя дали ми работи ABS-а. :) Факт! На сняг спира уникално без да задейства асистента. Няма такова спиране, дано и тази зима се държат така. :th_up

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 16 сеп 2013 9:49

krisbul написа:И аз съм с такива Конти850 Миналата година им беше първа зима и при първия хубав сняг ходих на диагностика да проверя дали ми работи ABS-а. :) Факт! На сняг спира уникално без да задейства асистента. Няма такова спиране, дано и тази зима се държат така. :th_up

Искаш да кажеш че ABS-са не е сработил.Откаква скорост до 0 и на какъв сняг.Странно.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Пон 16 сеп 2013 10:09

Ако няма да се кара на магистрала а само до 70-80 за мен най добри са Lassa съотношение цена качество.Проблема при тях е ако се карат на асфалт много грайфера изчезва доста бързо

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”