Тъп въпрос - миене на двигател?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Brani VW QUANTUM
- Автомобил:
- Двигател:
мен ме беше малко страх също така като колегата MobilLife, но веднъж един майстор ми каза, че за да я прегледа, трябва да измия двигателя преди това. Попитах го дали ще имам някакви проблеми, не е ли опасно и т.н.? Той отрече.
Престраших се.... в една автомивка. Двигателят направо блесна.
Човекът , който изми двигателя, каза че няма проблем колата да се запали веднага, само да държа на високи обороти- над 2500. Тъй като трудно беше излизането назад, доста коли алабала.....и взех че изпуснах газта за момент и двигателя изгасна...направо изобщо отказа да пали. Чуваха се ужасяващи странни звуци...
Оказа се, че в делкото влязло вода..получило се конденз... Нкл мин не искаше да запали....направо глава ме заболя....Веднага дойде управителят на автомивката...навря се отпред под капака..изчисти със суха кърпа делкото...веднага след това колата запали!
Този път успях да задържа оборотите. Карах на 3000-3500... Изсъхна си по време на карането. След това нямах абсолютно никакви проблеми.
Престраших се.... в една автомивка. Двигателят направо блесна.
Човекът , който изми двигателя, каза че няма проблем колата да се запали веднага, само да държа на високи обороти- над 2500. Тъй като трудно беше излизането назад, доста коли алабала.....и взех че изпуснах газта за момент и двигателя изгасна...направо изобщо отказа да пали. Чуваха се ужасяващи странни звуци...
Оказа се, че в делкото влязло вода..получило се конденз... Нкл мин не искаше да запали....направо глава ме заболя....Веднага дойде управителят на автомивката...навря се отпред под капака..изчисти със суха кърпа делкото...веднага след това колата запали!

Rumen написа:Миенето на двигателя не е толкова страшна процедура ако се направи грамотно..
Абсолютно съм съгласен с всичко написано. Браво колега за отделеното време.

- BuGmaN
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги патил съм си от миене на двигатели поради прекалено силните съставки в препаратите
- на Алуминия му се спира тока, става като нов, но там що има резба влезе ли препарат после я се измие, я не и хоп някоя шпилка изтърве..., така че внимавайте
, особенно който ма Алуминий по двигателя. Аз вече мия само с нафта и после на пароструйка исплаквам... 

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:33, променено общо 1 път.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Някой ме пита преди време за поддържане на гумените елементи в двигателния отсек - ама
не можах да намеря темата - пуста склероза - та затва тук - препарата е
Extreme Nano-Tech Tyre Gel
http://www.turtlewaxuk.com/results.asp? ... 0&%20Tyre#

Extreme Nano-Tech Tyre Gel
http://www.turtlewaxuk.com/results.asp? ... 0&%20Tyre#
караш колата до пароструиката на ОМВ но двигатела да не е горещ а топал леко и докато чакаш ред напръскваш със (меглиото-препарат обезмаслител- жълт 4лв. -от пикадили ) двигатела. ЗАГАРНИ САМО БОБИНАТА ДИНАМОТО И ДЕЛКОТО С КАБЕЛИТЕ С ТОРБИЧКИ АКО НЕ ТИ СЕ БЪРШЕ -МОКРА БОБИНА СТО ПРОЦЕНТА РИСК ЗА ПРОБИВ А ТАМ ТОКА НЕ Е МАЛАК След това ти идва ред отваряш капака и запукваш двигатела с топла вакса -топла сапунка едно от двете нека това става вечер кам 23:00h. хем няма много коли и да чакаш много. След това избутваш колата настрани с отворен капак без да я палиш поне 10 мин за секи случаи и си готов --НЕ ПРЪСКАЙТЕ ГОРЕЩ АЛУМИНИИ СЪС СТУДЕНА СТРУЯ ВОДА -- така си мия полото секи месец и сам без грижи
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”