Сравнителен тест на цялото семейство Golf в Auto Bild.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 11 яну 2007 10:14

bobo7 написа: Нали всички харесвате ко пише ауто билд а са не ви допада!!! :twisted:
прав си :roll:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 11 яну 2007 10:15

bobo7 написа:
Ventoman написа:Добре че си купих Vento , хихихихихихи.........
:applause:

П.п Нали всички харесвате ко пише ауто билд а са не ви допада!!! :twisted:

бе не бях го чел до сега освен немското, ама май няма и да го правя вече :evil: :evil:

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Чет 11 яну 2007 10:19

те неможахали да сложат по-грозни голфчета и не съм съгласен за Голф 2 скоростната кутия, че е слаба :motz: :smackbum

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Vento ...

Мнениеот Mega » Чет 11 яну 2007 10:25

Ventoman написа:Добре че си купих Vento , хихихихихихи.........

Колега и аз съм с Венто (уж е Golf), но нямам нито един от горните проблеми. Даже тракане няма. Всеки се чуди как кола на 10 години като се движи не трака нищо в купето? Не знам може да е до поддръжка, но нито един от горните проблеми нямам. Само с автоматичните стъкла има, там си е хронично!

:roll:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Чет 11 яну 2007 10:44

:Mr Green Fun

Тука съм се хванал в едни основни ремонти по окачването , макар че отзад няма никакво тропане , а от пред само леко потропване , при по-голяма и резка неравнос , което се оказа явно , че е от новите ми биалетки скъсани явно на първия месец , че от тогава почна да потропва . Те като са скъсани и самите те подскачат и тропат . Преди около седмица , се возих в една тройка на едни приятел , и имах чувството че щеше да се разпадне , а той вика "по здрава и стегната кола не съм имал" , ако го повозя с вентото ще ахне . Моето мнение е че това голфа е една от най-караните коли , и то 50% по чукарите , а не музеен експонат като някой други автомобили . Не могат да ми сравняват генерацията на Голф5 с на голф 3-4 защото едва ли е видяла същите километри , лоши пътища от едно време , а и хората купили си такава кола съм останал с наблюдението че май само за фукня я имат . Ако е минал някога по такива места от кадето аз съм минал ще го призная . Тва 3-4'ката , са коло каращи се по 25000 км. годишно , някои от тях 100% градско и е нормално да се поразтропа нещо . Достатъчно е да влизаш в един такъв форум и с малко усилия , сам да си подържаш колата и да няма сабележка , нито скърцане , нито тропане . За 2'ките , няма да говоря , тва просто си е нашата реклама , гордоста на Фолксваген ! И нещо друго , нормално е да се стреми да се създават по-добри и по здрави автомобили, иначе за какво да ги създават , да спрът от произвотство голф 3-4 и да почнат само 2'ки да правят .

Отивам да закусвам :D

Последна промяна от Ventoman на Чет 11 яну 2007 10:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 11 яну 2007 10:48

Хайде бе, че не са ни слаби скоростите с тия нитове вместо болтове на диференциала ...... не сте обективни момчета, и спирачните маркучета се прецакват често и има течове често от мотора ..... има много по сполучливи скорости от нашите ...плюс това тая статия е само преведена от Немски :) Тя си е от немския АутоБилд.... да сравнително здрави са VW и лесни за подръжка и прости като устройство ...но си имат кахъри :)

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 11 яну 2007 10:51

наистина няма перфектната кола,щото всички нея щяха да карат.естествено че и голфа(венто) си има проблеми.но се пак са фенски тия коли.... :D :D

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Чет 11 яну 2007 11:08

Баща ми като му докараха Еспаса от германия , му беше прокапала рейката , и само мрънкаше , и седиме веднъж в почивката в работата и , ми беше писнало да го слушам и му посочих една чисто нова вектра на фирмата . Още си беше с наилоните на не повече от 6-7000 и му викам , я ходи я виж и нея , обеден съм че и нейния мотор е омаслен от долу . Той отиде и погледна и вика "верно" даже пипна с прис , направо капка масло имаше . Аз като си купих Вентото , първия месец нищо , но на следващия протече като лейка от семерингите при ангренажа , смених ги и сегеа е сухо . Причината според мен е , че колата не беше карана една година преди да я взема , същи случаи беше и с Форда на времето , самоче не беше каран 2 години и , протече и семеринга от към скоростната кутия .

Я да видим на 5'цата като и сменят износените части с тези (внос от китай , доказано) продавани на Цар симеон , дали ще има вече разлика с здравината на всички останали голфове .

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 11 яну 2007 11:10

Абе НЕКА ни е зле..... :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 11 яну 2007 20:51

к'во са се хванали за спирачните маркучи не можах да разбера?
каквато и да е гума ей така да я оставиш без да я подлагаш на налягане ще я хване дъртозата и ще се напука....
ръжда при голф 1 :D е па нормално за 30 години и аз съм ръждясал та камо ли кола :D
голфетките имат съвсем други проблеми.
примерно тропащите стъкла на голф2. ел стъклата на тройката и т.н.
за справка техническия за голф :D

Все пак имаше нападки срещу аутобилд, че е проVW списание.
само цваген и само най, най...
е така е има и горчива истина. :cry:
не точно като написаната, но подобна. :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 11 яну 2007 21:12

Аз за скоростната кутия съм съгласен. Лично съм чупил 2-3! (по често от задни накладки ги сменях) mhihi

Потребителски аватар
inter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inter » Чет 11 яну 2007 21:23

Ама те хората сравняват голфовете помежду им , а не с някоя друга марка или модел.
И на мен ми е лесно да кажа че не е вярно еди кво си , ама то важи за моята кола а не за цялото семейство на Голф.
Иначе на въшен вид според мен Голф 4 rulez.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 11 яну 2007 21:24

GodLike написа::shock Дали този който е писал статията е карал Г3!? :evil: Това са пълни глупости! Изброени са камара дефекти и недостатъци, които моя Голф за 3год. и 80к км никога не е имал. И как тез от АутоБилд решиха че представянето на Голф3 е истински кошмар!? :evil: No Comment!
Ти ако правиш 80000 за три години - в Германия се правят за 6 месеца , примерно - друг е въпроса за окачването - че там няма как да се потроши - така както за секунди може да се случи у нас - прави са да критикуват - ние караме n - та употреба коли и не им намираме кусури - трябва да се критикува производителя - иначе как ще прави по-добри автомобили???????????

Потребителски аватар
Дон Хуан Голфа
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Мнениеот Дон Хуан Голфа » Чет 11 яну 2007 23:23

Истината е че тоя пич е изброил абсолютно всички бъгове на колите-които всъщтност са истина!!!
Аз карам Г4 а баща ми Г3 и за съжаление ги има и си ме дразнят НО всички коли имат бъгове!
Шофьор съм от 10 години и коли под 100 000 лв. не съм карал и повярвайте ми ВСИЧКИ ДО ЕДНА имаха бъгове и то доста по сериозни - а тези на голфовете са смешни щото не са болка за умиране !
а какво ще кажете за смяна на скоростна кутия АMG 2 пъти за 1 година но кола на 30 000 км.!!!
Просто пича прекалено грубо се е изказал което ме навежда на мисълта, че бая голфове са го изпреварили :lol:
GOLF RULEZ :twisted:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 12 яну 2007 0:59

Абе така както са я написали статията, излиза, че Г2 е най-мега-якия голф и това само може да ме радва :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”