:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Най-голямата глупост правена на автомобил....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: Най-голямата глупост правена на автомобил....

Мнениеот agumba » Пон 15 дек 2014 21:34

Преди около 3 години, започна да се чува тракане, от предната лява гума на вентото, особено при завой. Препоръчаха ми сервиз, отивам там, веднага определиха диагнозата - повредено външно ляво каре. Оставих колата един ден, смениха го, звъннаха ми, да отивам да я вземам. Преди да си тръгна от сервиза, ги попитах изрично - дали са я пробвали на ход, дали няма чукане? Увериха ме, че няма да хлопне, няма да тропне, цитирам дословно! Тръгвам смело, и още на първия завой - същото чукане :horror !

След няколко дни, пак отивам там, тоя път, сложиха друга "диагноза" - дясно външно каре!Викам им - абе хора, чука отляво, как ще е дясно каре? Нямало такова нещо, счувало ми се е, щом не е лявото, значи е дясното, и толкоз! Съгласих се да сменят и дясното, но тоя път си купих сам карето, от същото място, откъдето бяха взели другото, но пък, интересно защо, ми излезе почти двойно по-евтино :gruebel ? Като искам да уточня - не идеше реч за менте, мисля, че беше Mahle! Както и да е, занесох им го, пак оставих колата за един ден, пак я взех, пак същите уверения, че вече е тип-топ, и познайте, дали чукането изчезна :no ? Тогава ми писна, и си казах - ще я карам, чука, не чука, да се троши на пътя, поне ще се разбере, откъде е? Мина известно време, питах и други хора, от кое може да чука, казваха ми, какво ли не, последния хит беше, че са ми се охлабили амортисьорите :gruebel ! Взех да сменям зимните гуми с летни, направо с джантите, и що да видя - моите майсторяги-автомонтьори, завързали маншона на смененото ляво каре с тел :scare3 ! И разбира се, цялата джанта беше порядъчно омазана с грес, сигурен съм, че никога няма да ръждяса повече :mhihi ! Достраша ме, че може карето да остане на сухо, и да си отворя и друга беля, и пак отидох в сервиз, но вече в друг. Там пичагата сваля маншона, за да сложи нов, и да го върже със скоба, както му е редът, и установява, че имам счупено ляво каре, но вътрешното! И разбира се, го смени, и сагата приключи, малко случайно!
Апропо, предните "майсторяги", ме уверяваха най-пламенно, че се чупели само външни карета, вътрешните било невъзможно!?! Аз пък се питам - като са сваляли външното, защо не са погледнали и вътрешното? Що за незаинтересованост, или въпиюща некомпетентност и некадърност? Или, да върви алъш-вериша, ако имах 10 външни карета, всичките ли щяха да сменят, и пак да не разберат? И за да не бъде анонимно, ще посоча и "сервиза", поне заралии да се пазят от тях! Намират се в първата пресечка, западно от Второ основно у-ще и Х.Димитър Асенов, малко по нагоре от "Столетов", в един гараж, двама братя са! Забравих името на сервиза, но едва ли ще се объркате!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 15 дек 2014 21:49

Да си налееш антифриз- концентрат наместо двиг.масло . Отде да знаел човечеца , че има и антфриз с надпис Шел ....

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 15 дек 2014 22:35

Преди години лятото на пътя между Пазарджик и Панагюрище. Лятото е и е жега 40 градусаИма чешма преди село Бъта. Спрели сме да налеем някоя туба. Освен нас има и други спрели коли. Сипваме и потегляме. И какво гледам тъкмо преди да се включим в движението - един човек вдига капака на колата му(която явно е имала проблем с прегряването), взима една 10 литрова туба със студената вода от чешмата и я изсипва цялата в коша на двигателя, ама така си поливаше стабилно навсякъде. Вдигна се една пара мани бегай. Дали е запалил после не разбрах, нямаше как да изчакаме да видя. Та липсата на познания е нещо страшно за съжаление.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 15 дек 2014 23:54

Карат ми едно Ауди Б4 1,6 101 коня за смяна на ангренаж. Сложих го на ГМТ на 1-ви по колянов и разпределителен и не съм обърнал внимание къде е паразитния. Слагам новия ремък като завъртам и паразитния по белег, сглобявам и колата не пали, разглобявам гледма белези всичко е ток, свалям свещи, светя в цилиндъра буталото на първи си е там. Блъскам си 2 часа главата докато не свалих делкото и какво да видя, палеца сочи между 3-ти и 4-ти цилиндър. Датчика на хол и този на коляновия се разминават и компа спира сигнала към бобината.
Някой, някога го е разглобил и така го е сглобил, че не можах да го разглобя и просто превъртях паразитния вал 22 зъба и искрата дойде. Та простотията ми иде в това, че това за да стане някой, който си няма понятие е бърникал по паразитния вал и защо по дяволите човек дето си няма понятие изобщо пипа там :-D

Последна промяна от radi_nrj на Вто 16 дек 2014 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 16 дек 2014 6:52

Вчера тъкмо излизам от нас да ходя на работа и гледам моя комшия паркирал Бмвто пред входа, вдигнал капака и гледа... Вика снощи се прибирам да хапна, после излизам и викам я да видя маслото как е, отварям капака и там- мишка :screwy . И сега вика тая мишка, ако пак се навре тука ще ми изгризе някой кабел, затва ся гледай кво става... Отива до багажника, вади оттам капан за мишки- такъв тип клетка, вади от джоба една салфетка-вътре парче сиренце, зареди капана и едвам му намери място при двигателя. Аз се пукам от смях, той вика- недей се смя ела да светнеш с телефона, че утре ако не тука в полото ще влезне. И светих аз, заложи капана, БМВ Е39 с капан за мишка на мотора :h020 .одеве се прибирам от работа гледам бмвто си седи.... днес ще разбера дали е хванал мишока. Най ме напуши на смях - докато слагаше капана една котка дойде да му се умилква до колата :mhihi , тегли и един шут, напсува я порядъчно що му се мазни там пък имал мишка в колата :newsm66
Тоя ми е идол на мен. Преди бмвто имаше астра 90и някоя година, бяха му хлътнали вратата на един паркинг, свали кората, зема един малък буркан от лютеница, зави го в една хавлия и почна да търка тенекията отвътре.... и я оправи :eek
...мишката не се е хванала снощи, но сега капана пак е в бмв-то :mhihi

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Сря 17 дек 2014 2:56

В началните години навлизайки в моторния "спорт" 14-5 годишен решихме с още един приятел да направим сами основен ремонт първо на неговия двигател след това на моя. Всичко купено ток и жица разглобено блока шлайфан всичко наредено но вечерта той казва че ще си нареди блок бутала всичко на другия ден ще го пуснеме в колата и ще го запалиме след събиране. Ок на другия ден мотора беше в колата готови да го палиме запали с малко зор и в същия момент в който запали почна да чука много здраво метал в метал угаси и се разтрепера. Хайде пак да разглобяваме , разглобихме го и кво да видя едниния лагер в картера :screwy . Дойде време на моя мотор събрахме го запали никакви проблеми но ще го пробваме дали се е сбързил! Същия келеш ми стяга джантите отпред и айде да даваме малко газ да го разработиме. Е да ама на вротия завой отпред страшно стържене и чукане слизам гледам джантата ми извадила ебати ъгъла от хлабави болтове :bishop . А един приятел "гоуфаджия" наскоро залепи тапицерията на тавана в неговия голф с черен силикон за стъкла... смрад :dummy

Потребителски аватар
randity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот randity » Съб 27 дек 2014 23:35

При мен идва една мацка с един Форд Фюжън и вика: Тропа ми отзад.

Качвам се аз, тръгвам, минавам през дупки, лево, десно, тропка нещо. Поглеждам огледалото и гледам как облегалката на задната седалка видимо се мести. Слезнах, щракнах облегалката и тропането спря :mhihi

Потребителски аватар
Polo6R
Автомобил: VW Polo + Audi A4 B8
Двигател: 1.2 TSI 2014 + 1.8 TFSI 2010

Мнениеот Polo6R » Съб 27 дек 2014 23:53

polovera_9n3 написа:свали кората, зема един малък буркан от лютеница, зави го в една хавлия и почна да търка тенекията отвътре.... и я оправи :eek
...мишката не се е хванала снощи, но сега капана пак е в бмв-то :mhihi

Това с буркана ме уби! :mhihi :mhihi :mhihi Този човек е велик!

Stopanski
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2.0 GTI 115 1994

Мнениеот Stopanski » Нед 28 дек 2014 0:19

Един другар взима книжка и решава да си смени плата на тавана на ауди а3 отлепва го целия купава си хубава кожа и го кара на майстор обаче майстора го вижда че леко е неориентиран и в бързината разкроява кожата и му я лепи с лепило "хелмевект" едно кафяво дето е за дунапрен и след 3 дни кожата увисва даже пада и моя приятел вика ще си взимам плат кожата много тежи и няма как да стане а майстора му взе парите и си остави ръцете :biggrin Друг приятел взима на един бмв-то 5-ца от старите 91-2 година 2.0 150к.с и тръгваме на дълго и той кара със 120-140км на 3-та,4-та скорост и 5-та не включва ние му казваме дай 5-та поне малко икономия на горивото а той казва колата е икономична когато е в обороти и за 60км.разстояние изгоря около 13-14л. бензин след това навръщане се прибираме обаче кара друг човек пак горе долу със същата скорост но на 5-та прибираме се и френда гледа индикатора за гориво и казва ама то вярно че на 5-та е по икономична от колкото на 4-та в обороти :biggrin

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 28 дек 2014 10:04

Преди 1-2 години сменях пружини и нещо взе да тропа от пред.Аз и още един "майстор" се возим всеки ден и се чудим от кое може да е.Чуваше се от пред в дясно.На връщане от работа решихме да отворим предния капак и той да се покаже от джама а аз нарочно да карам през дупките,докато той гледа тампона на макферсона дали тропа :mhihi
Отворих капака и нали си е с амортисьорчета тръгнах да карам така по една улица а оня се показал половината и гледа.Аз наблюдавам пътя през пролуката на отворения капак и чистачките и нарочно карам из дупките.Наближихме едно кафе и разните там хора наскачаха да гледат какво е тва чудо с отворения капак и един се показал на половина.
Нищо не разбрахме,но се оказа,че не била стегната джантата и от там тропало :redface
После няколко човека ме питаха дали съм бил аз и си помислили,че искал да се качи на покрива на колата и да затвори капака :mhihi

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 28 дек 2014 13:45

:biggrin то си е цял виц направо :beer

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Нед 28 дек 2014 15:38

Да се запиша и аз, колата е голф 3 1.6.

Карам си, влизам в града ,правя маневра и хоп задна първа трета и пета нещът да влизат. Брех викам си ,таковах мамата на кутията и бързам да се прибера. Отварям капака да видя дали не е нещо от лостовете и какво да видя, капачката на фара паднала върху лостовете по начин който и да искаш не можеш да повториш. Махнах я и всичко се оправи.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Нед 28 дек 2014 20:17

Мойте случки не са толкова цветущи, но все пак да споделя.
С един приятел на баща ми решаваме да сменяме накладките предните на една Ланчия Ипсилон на неговото гадже. ТОй на 25-6 аз още млад на 10-ти годинки съм бил. АЗ подавам инструменти и чистя джантата отвътре нещо а-у той като по голям сменя накрадките. Слагаме сглобяваме, побваме колата сичко ток и спринцовка.Издаваме колата на момичето, на другия ден идва тя, вика колатан е спира.
Ние шах с пешката- как нали сменихме феродото. Айде влачи крика, вдигай сваляме джантата и квод а видиме - тоя красавец е сложил накрадките на обратно...колата първоначално е спирала, докато се изтърка боята от желязото на накладките..после - не.. :Mr Green Fun

Друг случай от по-скоро - една Астра Ф, керемидено червена. преден ляв калник точно над арката за гумата имало дупка от ръжда..Нашия взел решение да я зазида с цимент...Е не му се беше получило :death :mrgreen :mrgreen

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Нед 28 дек 2014 20:43

В младежките ми години си купих първата си кола - естественно Трабант.....Всъщност Траби излезе много здрав автомобил и го продадох единственно защото започна скока на бензина и реших че трябва да го сменя с Голф на газ. Та обажда се един приятел - изпаднал му евтин бензин омешан с масло - цял варел 200литра от Плевен....Викам си - Супер ! Хем евтино , хем няма да слагам масло .Купих варела на голяма далавера.....И оттам се започнаха проблемите.....Бензина беше някаква смесица с.....масло/като се изпари и оставаше пласт грес..../ Свещите на двигателя се зацапваха и през 100км. ги сменях.....Бях купил над 20бр......Ужас ! Старите ги нагрявах на газов котлон докато станат червени.....и пак 100км......Накрая се прецакаха резбите на главите на цилиндрите от постоянно сваляне и слагане.....Наложи се да правя основен ремонт на двигателя. Накрая продадох остатъка от бензина на един комшия - казах му какво става , но той се поблазни като мен и .....неговия Трабант започна мъките . Той обаче не се отказа и докато не източи всичкия бензин - не миряса. Оттогава съм се научил че колата има изисквания и трябва да се спазват . Апропо , наливали са ми и .....дизел в Трабанта. На бензиностанция в Петрол.....Трабанта измина 200м. и започна да тресе .....Голям стрес беше. Е, източиха нафтата и ми сипаха бензин , но не искаха да ми платят маслото.....Голям цирк.

Потребителски аватар
jamie1
Автомобил: Chevrolet Aveo LT
Двигател: DOHC

Мнениеот jamie1 » Нед 28 дек 2014 21:07

Преди да си взема Голфа имах една лилава Корса.Една сутрин след като тръгнах да се прибирам от нощна смяна с нея задната й нещо заяде и не искаше да се включи и с малко по-силно бутане на скоростния лост,скоростния лост ми остана в ръката :biggrin .По някакъв начин успях да включа на 1-ва и така се прибрах в нас.След като се наспах слязох да видя каква простотия съм направил,но се оказа,че съм извадил лоста пластмасовия му правоълълен корпус.

dscf01255429797.jpg

Оправих го и вече отново можех да включвам скоростите :biggrin .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”