Преди около 3 години, започна да се чува тракане, от предната лява гума на вентото, особено при завой. Препоръчаха ми сервиз, отивам там, веднага определиха диагнозата - повредено външно ляво каре. Оставих колата един ден, смениха го, звъннаха ми, да отивам да я вземам. Преди да си тръгна от сервиза, ги попитах изрично - дали са я пробвали на ход, дали няма чукане? Увериха ме, че няма да хлопне, няма да тропне, цитирам дословно! Тръгвам смело, и още на първия завой - същото чукане

!
След няколко дни, пак отивам там, тоя път, сложиха друга "диагноза" - дясно външно каре!Викам им - абе хора, чука отляво, как ще е дясно каре? Нямало такова нещо, счувало ми се е, щом не е лявото, значи е дясното, и толкоз! Съгласих се да сменят и дясното, но тоя път си купих сам карето, от същото място, откъдето бяха взели другото, но пък, интересно защо, ми излезе почти двойно по-евтино

? Като искам да уточня - не идеше реч за менте, мисля, че беше Mahle! Както и да е, занесох им го, пак оставих колата за един ден, пак я взех, пак същите уверения, че вече е тип-топ, и познайте, дали чукането изчезна

? Тогава ми писна, и си казах - ще я карам, чука, не чука, да се троши на пътя, поне ще се разбере, откъде е? Мина известно време, питах и други хора, от кое може да чука, казваха ми, какво ли не, последния хит беше, че са ми се охлабили амортисьорите

! Взех да сменям зимните гуми с летни, направо с джантите, и що да видя - моите майсторяги-автомонтьори, завързали маншона на смененото ляво каре с тел

! И разбира се, цялата джанта беше порядъчно омазана с грес, сигурен съм, че никога няма да ръждяса повече

! Достраша ме, че може карето да остане на сухо, и да си отворя и друга беля, и пак отидох в сервиз, но вече в друг. Там пичагата сваля маншона, за да сложи нов, и да го върже със скоба, както му е редът, и установява, че имам счупено ляво каре, но вътрешното! И разбира се, го смени, и сагата приключи, малко случайно!
Апропо, предните "майсторяги", ме уверяваха най-пламенно, че се чупели само външни карета, вътрешните било невъзможно!?! Аз пък се питам - като са сваляли външното, защо не са погледнали и вътрешното? Що за незаинтересованост, или въпиюща некомпетентност и некадърност? Или, да върви алъш-вериша, ако имах 10 външни карета, всичките ли щяха да сменят, и пак да не разберат? И за да не бъде анонимно, ще посоча и "сервиза", поне заралии да се пазят от тях! Намират се в първата пресечка, западно от Второ основно у-ще и Х.Димитър Асенов, малко по нагоре от "Столетов", в един гараж, двама братя са! Забравих името на сервиза, но едва ли ще се объркате!