Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Имат ли право да ни спират за проверка вече ?

Мнениеот IRRITATING » Вто 16 дек 2014 15:12

Те ги дават за да няма акт па после и недоволстват :mhihi

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 16 дек 2014 15:17

martincho написа:
Хри100в написа:Началникът на РПУ подписва за 2 седмици, че ще бъде извършвана акция в някой район и си действат по нормалния начин - спират си както преди. Само дето преди се водеше рутинна приверка, а сега е с по-модерното Акция. За да се избегнат мрънканици и обжалвания защо аджеба ме спират, като уж нямат право вече, началниците пускат фиктивни акции за 15 дни или месец примерно и така до следващото подписване. Не се успокоявайте с това, че нямат право да ви спират, щото всъщност не е така :a045

Демек пак може да ни спират в нарушение и да взимат рушвети

Да ама трябва да платиш на 5-6 катаджии едновременно. Оскъпява се. Може това да е идеята - фишът да е по-евтин от изхранване на цялата група.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 16 дек 2014 15:21

К.Одаджийски написа:Ми ако давате рушвети ще ви взимат, егати логиката

Точно...всъщност на санкция подлежат както взелият рушвет така и този, който го дава. Не знам защо обаче този въпрос никой не го споменава. Винаги виновните са тези дето взимат. Интересно ми е как ще вземат ако няма кой да даде?

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 16 дек 2014 17:51

Вземат, защото така се намалява глобата - защо всички се правят, че не разбират. Вместо да дадеш 50лв на държавата, предпочиташ да дадеш 10-20лв на полицая. Подкупваш го за да не те глоби. И двете страни са доволни - полицаят печели пари, а нарушителят пести пари от глобата. Но дори и при това положение пак имат възпитателен ефект проверките - все ще платиш нещо и спазваш правилата. Големият проблем е, че "връзкарите" са прекалено много. Т.е. хората, които въпреки направеното нарушение минават и заминават, защото са "голяма работа" - не защото са министри, депутати или от тоя ранг, а защото е: бивш военен (колега един вид), полицай, прокурор, съдия, роднина на полицай, "приятел" на полицай/прокурор/кмет/министър/началник и т.н. И тия връзки са толкова безкрайни, че 20% от нарушителите се пускат без подкуп и без глоба. Ей това опорочава цялата система и е нормално полицаят да не се вживява като взема подкупи. Нормално ли е да спреш някого за грубо нарушение, оня да звънне на някого и след малко да се обади началника и да каже на полицая "тоя го пусни - и не се разправяй!". И това 10000 пъти. Все едно системата казва на полицая - ти не налагаш наказания за нарушения, а отбиваш номера и глобяваш тоя-оня.

Потребителски аватар
de4o07
Автомобил: VW Golf 5 GTI
Двигател: BWA 2006

Мнениеот de4o07 » Вто 16 дек 2014 21:48

:th_up ,именно ДА.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Вто 16 дек 2014 23:59

+1 :th_up

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Сря 17 дек 2014 0:46

Това е поредната тъпа история в нашата мила родина.
Министъра издава заповед в противоречие със закона. По телевизиите се говорят общи приказки и абсолютни простотии. За пример, че мобилните камери били незаконни. Това не е вярно! Истината е, че въз основа на мобилна камера не може да бъде издаден ел. фиш и дотам с незаконното. Избора е на КАТ, да не осъществява пътен контрол чрез тях.
На тях не им пука за статистиките дотолкова, че те ги използват като претекст за да променят закона в тяхна полза, за да си пълни джоба определен кръг/партия.
Защо по нито една телевизия не показаха тази заповед и да са ясни правилата.

Заповед - стр.1
Заповед - стр.2

Колко жалка е картинката, когато ни даваха по ТВ, как ще протичат проверките според новата заповед на министъра, а в същия момент на фона се вижда автомобил на КАТ със затъмнени стъкла в нарушение на ЗДвП! Аз ли трябва да съм за пример или те! Къде са отворените журналисти да зададат този въпрос на място?! Фалш...

В момента има внесено предложение за промени в ЗДвП. Целящо да позволи на органите да издават ел. фиш въз основа на мобилна камера, но в предложението няма промени свързани с пътния контрол. А трябваше, защото се видя, че от направената акция "палки" в миналото 100% от екипите попаднали в акцията взимат, корумпирани са!

Може да си припомните с това видео.

Операция "Палки" - арест на корумпирани катаджии

Какво стана с ченгето, което го сгащиха? Щели да направят вътрешна проверка... и да бъде уволнен, но никой не спомена за "Наказателен кодекс", защото предвижда за приемане на подкуп от длъжностно лице годинки на топло, плюс глоба.

Сега, като минат двата месеца и "хубавците" от КАТ се върнат на пътя гладни... Пак ще има здраво гушене.

След като прочетох тази статия, кой ще ми гарантира, че не съм рекетиран от КАТ?

Затова държавата ни е в подобно положение!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 дек 2014 8:24

Освен всичко споменато, държавата ни е в това положение, защото всеки е тарикат и гледа, ако може, да мине метър. Ако няма кой да дава, няма да има и кой да взема. Всичко е двустранно, написано беше по-горе.
Спазвайте правилата за движение, да видим кой ще може да ви каже нещо?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 17 дек 2014 12:14

положението ни е такова, защото няма контрол, нито върху едните, нито върху другите.
Светци по широкият свят няма.

днес сутринта двама КАТ-а с патрулка стоят и дебнат дали колите пропускат пешеходците на пешеходната пътека, която е на 30 м от тях. Това хубаво, контрол трябва да има. Постоях 5 минути на чист сутрешен въздух на балкона и гледам кой ще спрат. Никой не спряха, шофьорите примерни. Обаче изведнъж някъв младеж с девойка под ръка пресичат пътното платно точно пред патрулката, остави това, ами толкова лигаво пресичане с кискание, дърпание, подскачание че нямам думи. Обаче КАТ-ът бетон, вперил поглед в колите и нищо не може да го разсредоточи, ще изтърве двайс'толевката. Как да не ги уважаваш такива хора.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 дек 2014 14:38

Хаха, няма и да спрат никого.
Автомобилът е с камера и записва всичко. После на непослушните - честитки и подаръци, ама не от Дяда ви Коледа. :wink

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 17 дек 2014 15:39

а за камерата в колата ли ... ами съжалявам, че нямам снимка. Автомобилът беше паркиран чинно с муцуната напред (с гръб към пътеката) в колона от други паркирали успоредно на платното автомобили (улицата е със синя зона). Освен, че трябва да снима назад, камерата трябва да има и някакво много странно сферично огледало, за да хваща пътеката. Което не е невъзможно, все пак трябва да са нови и модерни камери.

Относно тези камери, идеята не е ли да стане като в САЩ. Камерата снима всичко напред, а те така те спират, че да си в кадър. Или при нас имат право да те спират само ако камерата хване нещо ?

M.B.
Автомобил: VW Passat Variant B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот M.B. » Сря 17 дек 2014 23:03

Ама то тези които се крият по мое мнение не са баш катаджии, а от местните районни. Много често ги виждам именно те да се крият зад всичко възможно. А катаджиите доколкото съм запознат не са много екипи и ако обикалят предимно по катастрофи не знам кога ще им остане време да седят и да се крият. Може и да бъркам и аз съм човек, ако е така ме поправете. Другото, което исках да попитам е тези снимки от камерите за скорост сега законни ли са. Не трябва ли да се приемат от народното събрание след това да се обнародват в държавен вестник и чак тогава да са законни. Все си мисля, че така от думи по медиите не може да се вярва и реално ако не са минали тези процедури все още да не са в сила. Ако отново съм в грешка моля да бъда извинен отново и по възможност да ми бъде показано написано реалното узаконяване отново на камерите за скорост.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Чет 18 дек 2014 11:10

Аз мисля, че всяко районно си има полицаи. Като пратят някого да пише глоби и спира с палка, става "катаджия". Не е нужно да работи в КАТ град Х за да ходи да пише глоби.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 18 дек 2014 14:03

VWGT написа:...Относно тези камери, идеята не е ли да стане като в САЩ...

Искрено се надявам, че не. Щото в САЩ камерите нямат много общо с корупцията, а главно служат за документиране, че си бил правилно застрелян от ченгетата и нЕмаш право после да ги съдиш :mhihi :mhihi :mhihi

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 18 дек 2014 16:55

Странно, при положение, че в предното си мнение дадох връзка към заповедта на вътрешния министър за осъществяване на пътен контрол, все още има не разбрали :confused Май не ви се чете?!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”