Имат ли право да ни спират за проверка вече ?
-
IRRITATING
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Имат ли право да ни спират за проверка вече ?
Те ги дават за да няма акт па после и недоволстват 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
martincho написа:Хри100в написа:Началникът на РПУ подписва за 2 седмици, че ще бъде извършвана акция в някой район и си действат по нормалния начин - спират си както преди. Само дето преди се водеше рутинна приверка, а сега е с по-модерното Акция. За да се избегнат мрънканици и обжалвания защо аджеба ме спират, като уж нямат право вече, началниците пускат фиктивни акции за 15 дни или месец примерно и така до следващото подписване. Не се успокоявайте с това, че нямат право да ви спират, щото всъщност не е така
Демек пак може да ни спират в нарушение и да взимат рушвети
Да ама трябва да платиш на 5-6 катаджии едновременно. Оскъпява се. Може това да е идеята - фишът да е по-евтин от изхранване на цялата група.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
К.Одаджийски написа:Ми ако давате рушвети ще ви взимат, егати логиката
Точно...всъщност на санкция подлежат както взелият рушвет така и този, който го дава. Не знам защо обаче този въпрос никой не го споменава. Винаги виновните са тези дето взимат. Интересно ми е как ще вземат ако няма кой да даде?
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Вземат, защото така се намалява глобата - защо всички се правят, че не разбират. Вместо да дадеш 50лв на държавата, предпочиташ да дадеш 10-20лв на полицая. Подкупваш го за да не те глоби. И двете страни са доволни - полицаят печели пари, а нарушителят пести пари от глобата. Но дори и при това положение пак имат възпитателен ефект проверките - все ще платиш нещо и спазваш правилата. Големият проблем е, че "връзкарите" са прекалено много. Т.е. хората, които въпреки направеното нарушение минават и заминават, защото са "голяма работа" - не защото са министри, депутати или от тоя ранг, а защото е: бивш военен (колега един вид), полицай, прокурор, съдия, роднина на полицай, "приятел" на полицай/прокурор/кмет/министър/началник и т.н. И тия връзки са толкова безкрайни, че 20% от нарушителите се пускат без подкуп и без глоба. Ей това опорочава цялата система и е нормално полицаят да не се вживява като взема подкупи. Нормално ли е да спреш някого за грубо нарушение, оня да звънне на някого и след малко да се обади началника и да каже на полицая "тоя го пусни - и не се разправяй!". И това 10000 пъти. Все едно системата казва на полицая - ти не налагаш наказания за нарушения, а отбиваш номера и глобяваш тоя-оня.
-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е поредната тъпа история в нашата мила родина.
Министъра издава заповед в противоречие със закона. По телевизиите се говорят общи приказки и абсолютни простотии. За пример, че мобилните камери били незаконни. Това не е вярно! Истината е, че въз основа на мобилна камера не може да бъде издаден ел. фиш и дотам с незаконното. Избора е на КАТ, да не осъществява пътен контрол чрез тях.
На тях не им пука за статистиките дотолкова, че те ги използват като претекст за да променят закона в тяхна полза, за да си пълни джоба определен кръг/партия.
Защо по нито една телевизия не показаха тази заповед и да са ясни правилата.
Заповед - стр.1
Заповед - стр.2
Колко жалка е картинката, когато ни даваха по ТВ, как ще протичат проверките според новата заповед на министъра, а в същия момент на фона се вижда автомобил на КАТ със затъмнени стъкла в нарушение на ЗДвП! Аз ли трябва да съм за пример или те! Къде са отворените журналисти да зададат този въпрос на място?! Фалш...
В момента има внесено предложение за промени в ЗДвП. Целящо да позволи на органите да издават ел. фиш въз основа на мобилна камера, но в предложението няма промени свързани с пътния контрол. А трябваше, защото се видя, че от направената акция "палки" в миналото 100% от екипите попаднали в акцията взимат, корумпирани са!
Може да си припомните с това видео.
Операция "Палки" - арест на корумпирани катаджии
Какво стана с ченгето, което го сгащиха? Щели да направят вътрешна проверка... и да бъде уволнен, но никой не спомена за "Наказателен кодекс", защото предвижда за приемане на подкуп от длъжностно лице годинки на топло, плюс глоба.
Сега, като минат двата месеца и "хубавците" от КАТ се върнат на пътя гладни... Пак ще има здраво гушене.
След като прочетох тази статия, кой ще ми гарантира, че не съм рекетиран от КАТ?
Затова държавата ни е в подобно положение!
Министъра издава заповед в противоречие със закона. По телевизиите се говорят общи приказки и абсолютни простотии. За пример, че мобилните камери били незаконни. Това не е вярно! Истината е, че въз основа на мобилна камера не може да бъде издаден ел. фиш и дотам с незаконното. Избора е на КАТ, да не осъществява пътен контрол чрез тях.
На тях не им пука за статистиките дотолкова, че те ги използват като претекст за да променят закона в тяхна полза, за да си пълни джоба определен кръг/партия.
Защо по нито една телевизия не показаха тази заповед и да са ясни правилата.
Заповед - стр.1
Заповед - стр.2
Колко жалка е картинката, когато ни даваха по ТВ, как ще протичат проверките според новата заповед на министъра, а в същия момент на фона се вижда автомобил на КАТ със затъмнени стъкла в нарушение на ЗДвП! Аз ли трябва да съм за пример или те! Къде са отворените журналисти да зададат този въпрос на място?! Фалш...
В момента има внесено предложение за промени в ЗДвП. Целящо да позволи на органите да издават ел. фиш въз основа на мобилна камера, но в предложението няма промени свързани с пътния контрол. А трябваше, защото се видя, че от направената акция "палки" в миналото 100% от екипите попаднали в акцията взимат, корумпирани са!
Може да си припомните с това видео.
Операция "Палки" - арест на корумпирани катаджии
Какво стана с ченгето, което го сгащиха? Щели да направят вътрешна проверка... и да бъде уволнен, но никой не спомена за "Наказателен кодекс", защото предвижда за приемане на подкуп от длъжностно лице годинки на топло, плюс глоба.
Сега, като минат двата месеца и "хубавците" от КАТ се върнат на пътя гладни... Пак ще има здраво гушене.
След като прочетох тази статия, кой ще ми гарантира, че не съм рекетиран от КАТ?
Затова държавата ни е в подобно положение!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освен всичко споменато, държавата ни е в това положение, защото всеки е тарикат и гледа, ако може, да мине метър. Ако няма кой да дава, няма да има и кой да взема. Всичко е двустранно, написано беше по-горе.
Спазвайте правилата за движение, да видим кой ще може да ви каже нещо?
Спазвайте правилата за движение, да видим кой ще може да ви каже нещо?
положението ни е такова, защото няма контрол, нито върху едните, нито върху другите.
Светци по широкият свят няма.
днес сутринта двама КАТ-а с патрулка стоят и дебнат дали колите пропускат пешеходците на пешеходната пътека, която е на 30 м от тях. Това хубаво, контрол трябва да има. Постоях 5 минути на чист сутрешен въздух на балкона и гледам кой ще спрат. Никой не спряха, шофьорите примерни. Обаче изведнъж някъв младеж с девойка под ръка пресичат пътното платно точно пред патрулката, остави това, ами толкова лигаво пресичане с кискание, дърпание, подскачание че нямам думи. Обаче КАТ-ът бетон, вперил поглед в колите и нищо не може да го разсредоточи, ще изтърве двайс'толевката. Как да не ги уважаваш такива хора.
Светци по широкият свят няма.
днес сутринта двама КАТ-а с патрулка стоят и дебнат дали колите пропускат пешеходците на пешеходната пътека, която е на 30 м от тях. Това хубаво, контрол трябва да има. Постоях 5 минути на чист сутрешен въздух на балкона и гледам кой ще спрат. Никой не спряха, шофьорите примерни. Обаче изведнъж някъв младеж с девойка под ръка пресичат пътното платно точно пред патрулката, остави това, ами толкова лигаво пресичане с кискание, дърпание, подскачание че нямам думи. Обаче КАТ-ът бетон, вперил поглед в колите и нищо не може да го разсредоточи, ще изтърве двайс'толевката. Как да не ги уважаваш такива хора.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хаха, няма и да спрат никого.
Автомобилът е с камера и записва всичко. После на непослушните - честитки и подаръци, ама не от Дяда ви Коледа.
Автомобилът е с камера и записва всичко. После на непослушните - честитки и подаръци, ама не от Дяда ви Коледа.
а за камерата в колата ли ... ами съжалявам, че нямам снимка. Автомобилът беше паркиран чинно с муцуната напред (с гръб към пътеката) в колона от други паркирали успоредно на платното автомобили (улицата е със синя зона). Освен, че трябва да снима назад, камерата трябва да има и някакво много странно сферично огледало, за да хваща пътеката. Което не е невъзможно, все пак трябва да са нови и модерни камери.
Относно тези камери, идеята не е ли да стане като в САЩ. Камерата снима всичко напред, а те така те спират, че да си в кадър. Или при нас имат право да те спират само ако камерата хване нещо ?
Относно тези камери, идеята не е ли да стане като в САЩ. Камерата снима всичко напред, а те така те спират, че да си в кадър. Или при нас имат право да те спират само ако камерата хване нещо ?
-
M.B.
- Автомобил: VW Passat Variant B5
- Двигател: AJM 2000
Ама то тези които се крият по мое мнение не са баш катаджии, а от местните районни. Много често ги виждам именно те да се крият зад всичко възможно. А катаджиите доколкото съм запознат не са много екипи и ако обикалят предимно по катастрофи не знам кога ще им остане време да седят и да се крият. Може и да бъркам и аз съм човек, ако е така ме поправете. Другото, което исках да попитам е тези снимки от камерите за скорост сега законни ли са. Не трябва ли да се приемат от народното събрание след това да се обнародват в държавен вестник и чак тогава да са законни. Все си мисля, че така от думи по медиите не може да се вярва и реално ако не са минали тези процедури все още да не са в сила. Ако отново съм в грешка моля да бъда извинен отново и по възможност да ми бъде показано написано реалното узаконяване отново на камерите за скорост.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля, че всяко районно си има полицаи. Като пратят някого да пише глоби и спира с палка, става "катаджия". Не е нужно да работи в КАТ град Х за да ходи да пише глоби.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:...Относно тези камери, идеята не е ли да стане като в САЩ...
Искрено се надявам, че не. Щото в САЩ камерите нямат много общо с корупцията, а главно служат за документиране, че си бил правилно застрелян от ченгетата и нЕмаш право после да ги съдиш
-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Странно, при положение, че в предното си мнение дадох връзка към заповедта на вътрешния министър за осъществяване на пътен контрол, все още има не разбрали
Май не ви се чете?!
Май не ви се чете?!Върни се в “Общи автомобилни дискусии”