Грешно залепена винетка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Грешно залепена винетка

Мнениеот Bai Sando » Вто 17 фев 2015 22:06

Нищо няма да му направят.Веднъж в сервиза дойде една кола със залепена на обратно винетка,пък и супер на криво.
Караше я един чиче над 50 и каза,че нямал проблеми с ченгетата.Просто не обърнал внимание че е на обратно и така си я залепил човека. :smile

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 17 фев 2015 22:31

От законова гледна точка няма проблем, проблема идва в това, че ще доведе до повече излишни спирания това нещо. Седи си полицая, гледа си колоната и спира колата която е без стикер в дясната част на стъклото. Да като спре ще види че няма проблем, но за какво да те спира, може други косури да намери примерно

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 17 фев 2015 22:48

Един приятел имаше този навик да лепи винетката от лявата страна. Които :col01cop са дебнели,със бинокъла един не го е пропуснал без да го спре :mhihi И първия им въпрос е бил защо карате без винетка :icon_lol Акт не са му писали никога.. Но той си продължаваше да си ги лепи пак от ляво. Питал съм го лично защо ги лепи там ? Отговора,който получих. Да ми са подредени стикерите един до друг.. Миналата година (2014) го е оставил този навик винетката му беше залепена на правилното място :mhihi

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 17 фев 2015 23:18

Ivo_Dinkov написа:Проблем е и още как. По правилник залепена на всички други места, освен в долен десен ъгъл винетка я прави невалидна, т.е. равносилно е на нямане на винетка. Сега са затегнали контрола в КАТ и като нищо ще отнесеш един приятен акт, който съмнявам се горните кибици ще ти поемат. Прежали 5- тте лева и ходи да ти я преместят.

Стига сте приказвали глупости, не е толкоз важно, в кой ъгъл ще е лепната винетката, важното е да я има! Още малко и разрешение за ходене до тоалетна ще искате, какъв е тоя страх, и при комунизма го нямаше даже! И аз си лепя стикера за газта в долния ъгъл, така ми харесва, да ме накажат, ако могат!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 17 фев 2015 23:19

Сменях преди 3 4 години пукнато предно стъкло в Кобра. Викам им - ама винетката, прегледа, гражданската....? Те викат споко, ела след 3 4 часа да си вземеш колата. Отивам аз и гледам... Наредили всичките лепенки на стъклото (новото) все едно нови са слагани там и не се разлепиха докато не дойде време да ги сменям с нови. Питах ги как става номера- не казват :mhihi .Имам приятел, който си лепи винетката горе вдясно на стъклото, щото долу го дразнела...не знам как се оправя с ушевите :mhihi

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Сря 18 фев 2015 9:52

аз всички стикери си лепя горе вдясно.Там най не ми пречат.Който иска да си ги гледа.
Никъде не са ми се заяждали за това.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 18 фев 2015 10:03

Няма проблеми, карай така, аз вчера видях един шемет си беше залепил гражданската на странично стъкло на шофьора.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Сря 18 фев 2015 11:15

Според мене също няма проблем, баща ми 2г. подред се заплесвал от толкова стикери и я лепеше от ляво. Единствено водеше до повече спиране за проверка от ченгетата, защото мислеха, че няма винетка, не го глобиха само мърморене.

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Сря 18 фев 2015 11:21

Аз съм залепил винетка от минала година дясно горе, нямах никакъв проблем със българска полиция....

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 18 фев 2015 12:17

agumba написа:
Стига сте приказвали глупости, не е толкоз важно, в кой ъгъл ще е лепната винетката, важното е да я има! Още малко и разрешение за ходене до тоалетна ще искате, какъв е тоя страх, и при комунизма го нямаше даже! И аз си лепя стикера за газта в долния ъгъл, така ми харесва, да ме накажат, ако могат!

Аз 7 години си карах колата без стикер за газово, но това не значи че е правилно.Дали е правилно или дали ни харесва или дали ни пишат актове са много различни неща.

Наредба за условията и реда за събиране на винетни такси за платено ползване на определени републикански пътища за определен срок

Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 18 фев 2015 23:24

Layer написа:
agumba написа:

Аз 7 години си карах колата без стикер за газово, но това не значи че е правилно.Дали е правилно или дали ни харесва или дали ни пишат актове са много различни неща.

Наредба за условията и реда за събиране на винетни такси за платено ползване на определени републикански пътища за определен срок

Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Е, къде виждаш тука императивно разпореждане, винетката да е точно, единствено, само там, и никъде другаде? А ако колата е с десен волан, тогава какво, огледално лепене ли ще прави? Да ти е хрумвало, че това, което е правилно днес, е крайно неправилно утре? И без това замязахме на циркаджии с тия стикери! А пък, ако някой може да ми даде смислен отговор на въпроса - защо изобщо слагаме стикер за ГО, след като, сме длъжни да носим и предоставяме за проверка и полицата?

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 19 фев 2015 10:09

Сега, погледнах Наредбата и това е актуално към момента.

НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ЗА ИЗМИНАТО РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТДЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЗА СПЕЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА ИЛИ НА ЧАСТИ ОТ ТЯХ

Чл. 15. (1) Винетният стикер е удостоверителен знак, който се залепва на мястото, определено в чл. 16, в превозното средство, за което е предназначен, и неговото наличие е основание за допускане на съответното превозно средство до движение по републиканските пътища на Република България или до техни участъци, определени от Министерския съвет.
(2) Водачите на моторни превозни средства са длъжни незабавно да свалят винетните стикери с изтекъл срок.

Чл. 16. Винетката се състои от две части - едната част - винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Масово има хора, които карат с изтекли стикери за което могат да спрат автомобила от движение, но никой не се занимава с това. Общо взето липсва контрол за спазването на законите.

Последна промяна от virus_2005 на Чет 19 фев 2015 12:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 19 фев 2015 10:49

agumba написа:Е, къде виждаш тука императивно разпореждане, винетката да е точно, единствено, само там, и никъде другаде?

Четеш между редовете :banghead или за теб трябва да е написано точно като за малоумници.

Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство.

ПП. Манталитет нямаме, ако ще и тройни глоби да измислят.
Българина мисли как му е удобно,не как е по закон. :banghead :banghead
Лепете си винетките на челото, мен не ме интересува, просто казвам че има закон как и къде.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Чет 19 фев 2015 10:52

Това че законът не е измислен да им е удобно на хората е проблем на спазването му/на закона/.
Някой някъде недоучил дупетат решил нещо си ,което на хората не им е удобно и те просто не го спазват.

virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот virus_2005 » Чет 19 фев 2015 10:57

Едно нещо ако е удобно за теб, то за мен може да не е. Какво правим тогава?! За това е закона, а дали ни харесва никой не ни пита.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”