Караше я един чиче над 50 и каза,че нямал проблеми с ченгетата.Просто не обърнал внимание че е на обратно и така си я залепил човека.
Грешно залепена винетка
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Грешно залепена винетка
Нищо няма да му направят.Веднъж в сервиза дойде една кола със залепена на обратно винетка,пък и супер на криво.
Караше я един чиче над 50 и каза,че нямал проблеми с ченгетата.Просто не обърнал внимание че е на обратно и така си я залепил човека.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
От законова гледна точка няма проблем, проблема идва в това, че ще доведе до повече излишни спирания това нещо. Седи си полицая, гледа си колоната и спира колата която е без стикер в дясната част на стъклото. Да като спре ще види че няма проблем, но за какво да те спира, може други косури да намери примерно
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Един приятел имаше този навик да лепи винетката от лявата страна. Които
са дебнели,със бинокъла един не го е пропуснал без да го спре
И първия им въпрос е бил защо карате без винетка
Акт не са му писали никога.. Но той си продължаваше да си ги лепи пак от ляво. Питал съм го лично защо ги лепи там ? Отговора,който получих. Да ми са подредени стикерите един до друг.. Миналата година (2014) го е оставил този навик винетката му беше залепена на правилното място 
са дебнели,със бинокъла един не го е пропуснал без да го спре
И първия им въпрос е бил защо карате без винетка 
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Ivo_Dinkov написа:Проблем е и още как. По правилник залепена на всички други места, освен в долен десен ъгъл винетка я прави невалидна, т.е. равносилно е на нямане на винетка. Сега са затегнали контрола в КАТ и като нищо ще отнесеш един приятен акт, който съмнявам се горните кибици ще ти поемат. Прежали 5- тте лева и ходи да ти я преместят.
Стига сте приказвали глупости, не е толкоз важно, в кой ъгъл ще е лепната винетката, важното е да я има! Още малко и разрешение за ходене до тоалетна ще искате, какъв е тоя страх, и при комунизма го нямаше даже! И аз си лепя стикера за газта в долния ъгъл, така ми харесва, да ме накажат, ако могат!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Сменях преди 3 4 години пукнато предно стъкло в Кобра. Викам им - ама винетката, прегледа, гражданската....? Те викат споко, ела след 3 4 часа да си вземеш колата. Отивам аз и гледам... Наредили всичките лепенки на стъклото (новото) все едно нови са слагани там и не се разлепиха докато не дойде време да ги сменям с нови. Питах ги как става номера- не казват
.Имам приятел, който си лепи винетката горе вдясно на стъклото, щото долу го дразнела...не знам как се оправя с ушевите 
.Имам приятел, който си лепи винетката горе вдясно на стъклото, щото долу го дразнела...не знам как се оправя с ушевите 
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
аз всички стикери си лепя горе вдясно.Там най не ми пречат.Който иска да си ги гледа.
Никъде не са ми се заяждали за това.
Никъде не са ми се заяждали за това.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Няма проблеми, карай така, аз вчера видях един шемет си беше залепил гражданската на странично стъкло на шофьора.
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Според мене също няма проблем, баща ми 2г. подред се заплесвал от толкова стикери и я лепеше от ляво. Единствено водеше до повече спиране за проверка от ченгетата, защото мислеха, че няма винетка, не го глобиха само мърморене.
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Аз съм залепил винетка от минала година дясно горе, нямах никакъв проблем със българска полиция....
agumba написа:
Стига сте приказвали глупости, не е толкоз важно, в кой ъгъл ще е лепната винетката, важното е да я има! Още малко и разрешение за ходене до тоалетна ще искате, какъв е тоя страх, и при комунизма го нямаше даже! И аз си лепя стикера за газта в долния ъгъл, така ми харесва, да ме накажат, ако могат!
Аз 7 години си карах колата без стикер за газово, но това не значи че е правилно.Дали е правилно или дали ни харесва или дали ни пишат актове са много различни неща.
Наредба за условията и реда за събиране на винетни такси за платено ползване на определени републикански пътища за определен срок
Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Layer написа:agumba написа:
Аз 7 години си карах колата без стикер за газово, но това не значи че е правилно.Дали е правилно или дали ни харесва или дали ни пишат актове са много различни неща.
Наредба за условията и реда за събиране на винетни такси за платено ползване на определени републикански пътища за определен срок
Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.
Е, къде виждаш тука императивно разпореждане, винетката да е точно, единствено, само там, и никъде другаде? А ако колата е с десен волан, тогава какво, огледално лепене ли ще прави? Да ти е хрумвало, че това, което е правилно днес, е крайно неправилно утре? И без това замязахме на циркаджии с тия стикери! А пък, ако някой може да ми даде смислен отговор на въпроса - защо изобщо слагаме стикер за ГО, след като, сме длъжни да носим и предоставяме за проверка и полицата?
-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега, погледнах Наредбата и това е актуално към момента.
НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ЗА ИЗМИНАТО РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТДЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЗА СПЕЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА ИЛИ НА ЧАСТИ ОТ ТЯХ
Чл. 15. (1) Винетният стикер е удостоверителен знак, който се залепва на мястото, определено в чл. 16, в превозното средство, за което е предназначен, и неговото наличие е основание за допускане на съответното превозно средство до движение по републиканските пътища на Република България или до техни участъци, определени от Министерския съвет.
(2) Водачите на моторни превозни средства са длъжни незабавно да свалят винетните стикери с изтекъл срок.
Чл. 16. Винетката се състои от две части - едната част - винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.
Масово има хора, които карат с изтекли стикери за което могат да спрат автомобила от движение, но никой не се занимава с това. Общо взето липсва контрол за спазването на законите.
НАРЕДБА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪБИРАНЕ НА ТАКСИТЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА, ЗА ИЗМИНАТО РАЗСТОЯНИЕ, ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ОТДЕЛНИ СЪОРЪЖЕНИЯ ПО РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА И ЗА СПЕЦИАЛНО ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА ИЛИ НА ЧАСТИ ОТ ТЯХ
Чл. 15. (1) Винетният стикер е удостоверителен знак, който се залепва на мястото, определено в чл. 16, в превозното средство, за което е предназначен, и неговото наличие е основание за допускане на съответното превозно средство до движение по републиканските пътища на Република България или до техни участъци, определени от Министерския съвет.
(2) Водачите на моторни превозни средства са длъжни незабавно да свалят винетните стикери с изтекъл срок.
Чл. 16. Винетката се състои от две части - едната част - винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство, а другата част се съхранява от водача на пътното превозно средство и е доказателство за платената винетна такса за ползване на републиканските пътища.
Масово има хора, които карат с изтекли стикери за което могат да спрат автомобила от движение, но никой не се занимава с това. Общо взето липсва контрол за спазването на законите.
Последна промяна от virus_2005 на Чет 19 фев 2015 12:57, променено общо 2 пъти.
agumba написа:Е, къде виждаш тука императивно разпореждане, винетката да е точно, единствено, само там, и никъде другаде?
Четеш между редовете
или за теб трябва да е написано точно като за малоумници.Чл. 11. (1) Винетката се състои от две части-едната част-винетен стикер, се залепва на видно място на долния десен ъгъл на предното стъкло на пътното превозно средство.
ПП. Манталитет нямаме, ако ще и тройни глоби да измислят.
Българина мисли как му е удобно,не как е по закон.
Лепете си винетките на челото, мен не ме интересува, просто казвам че има закон как и къде.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Това че законът не е измислен да им е удобно на хората е проблем на спазването му/на закона/.
Някой някъде недоучил дупетат решил нещо си ,което на хората не им е удобно и те просто не го спазват.
Някой някъде недоучил дупетат решил нещо си ,което на хората не им е удобно и те просто не го спазват.
-
virus_2005
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно нещо ако е удобно за теб, то за мен може да не е. Какво правим тогава?! За това е закона, а дали ни харесва никой не ни пита.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”