Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: НИКОГА повече гуми GOOD YEAR!!

Мнениеот anonym0us » Вто 21 апр 2015 13:37

Намерих в нет-а същия модел гуми но 19 цола, и надписа си е същия. Дефакто няма как да са регенерат. По-скоро лош късмет, за колегата.

п.п Ето колега от БМВ форума продава същите гуми, и надписите са едно към едно http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=132&t=386487&sid=c19c4d74605293d3574979ac573f5192
Колегата ако иска може да се свърже с него да сподели мнение, или може да си купи от него гуми, да са му комплект. :Mr Green Fun :Mr Green Fun
Прикачени файлове
24zzr7b.jpg

Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Мнениеот VeselinTsonev » Вто 21 апр 2015 13:48

ktamen написа:На мен грайферът ми изглежда по-малък от 5мм.
Грайфера е толкова, нямам за цел нищо да спестявам или да преувеличавам. Наистина както каза колегата stefan4o отстрани изглежда че почти е свършил. Нямам снимка на гумата отгоре, понеже не ми беше идеята да снимам грайфера.
Относно дали са менте гумите .. едва ли, купувал съм ги от ПРИМЕКС. Малко вероятно е точно те да продават ментета.
Не знам дали има смисъл да пиша до GOOD YEAR извън България! Знам че просто че нищо няма да се промени. Не съм и човек с много свободно време.
Реших да го споделя тук за да има възможно най-малко хора които да се опарят от този проблем на Good Year.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 21 апр 2015 14:06

Драсни им един мейл.
Последно Филипс ми уважиха международна гаранция на уред, купен от ибей/екс- мостра. Пратих им сканирана фактура за цената на ремонта и ми възстановиха парите. :th_up

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 21 апр 2015 14:07

Естествено, че са менте, просто лош късмет. За съжаление не сме застраховани и това се случва и с части , и с масла, и дори с дребни неща като крушки например. И тъпото е, че даваш пари като за оригинал и си мислиш , че всичко е наред. И , както в случая, си казваш " край, повече никога тази марка". Пък тя марката си е наред, просто няма как да се случи такава гума въобще да стъпи на пазара, ако е оригинална. Не го вярвам и не го допускам. Все пак е водещ производител и не може да си го позволи.

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Мнениеот VeselinTsonev » Вто 21 апр 2015 14:56

Ivo_Dinkov написа:Драсни им един мейл.
Последно Филипс ми уважиха международна гаранция на уред, купен от ибей/екс- мостра. Пратих им сканирана фактура за цената на ремонта и ми възстановиха парите. :th_up

Проблема е и друг, че преди два месеца си разчиствах не нужните документи.... и естествено изхвърлих гаранционната карта на гумите... разбира се поради това че тя беше изтекла и не знаех все още за проблема си! Дефакто с нищо не мога да докажа че съм купил нова гума!

stefarata написа:Естествено, че са менте, просто лош късмет. За съжаление не сме застраховани и това се случва и с части , и с масла, и дори с дребни неща като крушки например. И тъпото е, че даваш пари като за оригинал и си мислиш , че всичко е наред. И , както в случая, си казваш " край, повече никога тази марка". Пък тя марката си е наред, просто няма как да се случи такава гума въобще да стъпи на пазара, ако е оригинална. Не го вярвам и не го допускам. Все пак е водещ производител и не може да си го позволи.

Не знам дали са менте или не.... вече наистина на нищо не може да се вярва, а и двете гуми са сцепени! Ако беше само едната бих го приел като малшанс или нещо от сорта, но .. и двете!!

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Вто 21 апр 2015 15:24

На асиметричните гуми надписа от вътрешната страна винаги е такъв.Външния е по "истински"релефен.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 апр 2015 15:47

Дадох линк за подобен проблем, ама май никой не е погледнал :exclaim
Пак изтекла гаранция, пак изхвърлена касова бележка и въпреки това гумите бяха заменени с нови.
Пиши на Гудиър извън България, няма да ти отнеме много време.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 21 апр 2015 16:03

На какво налягане си ги карал и следил ли си го регулярно?

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 21 апр 2015 16:10

Ivo_Dinkov написа:Тези гуми ми изглеждат като регенерат с прещамповани надписи. Другите две със същите нерелефни надписи ли са ?
На тъщата и пробутаха две регенерирани Малтеса с абсолютно същите плоски надписи.

Това щях да казвам и аз. Пробвах ей тук да разчета DOT-а:
http://www.gglotus.org/ggtech/tire-DOTnotes/tirerat.htm

Но за ND7R и LJ1R не можах да открия (сякаш няма R). Да не би R да значи регенерат?
инжектопляктор написа:
Ivo_Dinkov написа:Тези гуми ми изглеждат като регенерат с прещамповани надписи.

Прави ли се регенерат на автомобилни гуми? Аз мислих, че правят само за камиони, трактори и подобни машини. Бях чувал и че има някакви ограничения за скорост и други за такъв тип гуми, та основно за "бавни" машини съм ги чувал.

Правят естествено.

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Re: Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Мнениеот VeselinTsonev » Вто 21 апр 2015 17:30

ktamen написа:Дадох линк за подобен проблем, ама май никой не е погледнал :exclaim
Пак изтекла гаранция, пак изхвърлена касова бележка и въпреки това гумите бяха заменени с нови.
Пиши на Гудиър извън България, няма да ти отнеме много време.

Да, да прочетох я разбира се. Ще им пиша тази вечер. Благодаря ти.

А относно налягането на гумите редовно си го следя като зареждам автомобила. Карам ги на 2.2-2.3. То и да искам меки не мога да го карам понеже съвсем вече се засилва усещането за поднасяне във всеки завой.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Мнениеот VeselinTsonev » Вто 21 апр 2015 17:31

777 написа:
Ivo_Dinkov написа:Тези гуми ми изглеждат като регенерат с прещамповани надписи. Другите две със същите нерелефни надписи ли са ?
На тъщата и пробутаха две регенерирани Малтеса с абсолютно същите плоски надписи.

Това щях да казвам и аз. Пробвах ей тук да разчета DOT-а:
http://www.gglotus.org/ggtech/tire-DOTnotes/tirerat.htm

Но за ND7R и LJ1R не можах да открия (сякаш няма R). Да не би R да значи регенерат?
инжектопляктор написа:
Ivo_Dinkov написа:Тези гуми ми изглеждат като регенерат с прещамповани надписи.

Прави ли се регенерат на автомобилни гуми? Аз мислих, че правят само за камиони, трактори и подобни машини. Бях чувал и че има някакви ограничения за скорост и други за такъв тип гуми, та основно за "бавни" машини съм ги чувал.

Правят естествено.

Гумите са произведени края на 2012

Sent from my HTC One using Tapatalk

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Вто 21 апр 2015 22:03

Къде е произведена гумата DOT:
ND - Deutsche Goodyear G.M.B.H., Philipsburg Bruchsal, Germany

Ако някъде има маркировка, като показаната по-долу, значи е регенерат.
Обозначение RETREAD – регенерирана гума.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Сря 22 апр 2015 7:08

Абе и регенерат да са, не вярвам за две години и толкова пробег да цъфнат така. По-скоро не са истински. Фабричен дефект - добре. Едната да е дефектна, ама и двете...какъв е шанса?

Потребителски аватар
toraborat
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот toraborat » Сря 22 апр 2015 7:23

Ако е регенерат ми се струва, че баш там ще се отцепи и то толкова равномерно. Между другото и аз си кихнах 4 нови гудиърки ефигрип преди две седмици, да са ми честити :Mr Green Fun

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 22 апр 2015 9:26

Ако е регенерат е нормално така да се спукат. Обаче силно ме съмнява, че може регенерат да има надписи GoodYear отстрани. Още повече ако DOT-а казва, че са 2012 няма как да остареят, че да ги ползват за регенерат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”