Съмнителни и читави бензиностанции

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Съмнителни и читави бензиностанции

Мнениеот betaserk » Сря 26 авг 2015 9:56

На ЕКО Свиленград нафтата е супер :th_up Един път заредих от Газпром Димитровград на излизане от града посока Свиленград и колата започна да върви като трактор. Също съм доволен от нафтата на ОМV на излизане от Свиленград посока Хасково по магистралата.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 26 авг 2015 10:24

За град Пловдив зараждам основно Лукойл,ОМВ,ЕКО и много много рядко Петрол

най съм недоволен от
Lukoil B018 Пловдив, Карловско шосе, изход (до Гиганта бензин А95 водичка догоре, едвам карам, лъжци и измамници.Другите Лукойл са малко по-добри,но този е ужас) :thumb_down

средно ниво
OMV Пловдив С. Петербург Пловдив, бул. България №97 (само А95) :gruebel

най-доволен от
Eko Пловдив - България Пловдив, бул. България №2 (до Панаира бензин А95 и А100) :11

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Сря 26 авг 2015 11:17

На изхода на Велинград по посока Пазарджик има една бензиностанция на Лукойл, заредих от там като си тръгвахме поне половин резервоар нафта и след съвсем кратко време колата започна да прекъсва. Става въпрос за 1.9 ПД 131 к.с. 100% е било от кофти нафта и всичко неприятно се случи едни междруградски пътища с много завои и никакъв обхват.
Излезе и индикация Check engine.
Едвам я додпрахме до Пазарджик, където в първия срещнат сервиз на диагностика показа проблем с една от дюзите. Долях добавка и здраво газ на магистралата. За мое щастие до Варна явно съм издухал боклуците от нафтата. След това профилактика с друг вид добавка и така.

Но определено проблемът се появи от тази бензиностанция, така че има място в черния списък.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 26 авг 2015 11:31

agumba написа:
На нашето ОМВ в Берковица също ми се е случвало 2-3 пъти като напълня бутилката с 25 литра да мина 120-130км при нормално 180-190км градско каране.

Да нямаш някаква грешка, това е почти 20 на 100? Да не е като при мен, с ладата?

Нямам, не е един и два пъти, следващо сипване след такъв разход от друга бензиностанция и разхода си е нормален.
Иначе зимата когато е студено на късо градско по 1-2-3 километра съм стигал и 22/100 разход газ

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 28 авг 2015 23:28

Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?
Газта е 74ст и ми е доста интересно читава ли е?

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Съб 29 авг 2015 0:53

Зареждам на ЕКО и OMV но поведението на автомобила е едно и също... за колегите със съмнение за изминали километри мога да кажа, че условията на пътя винаги имат значение, и това че са изминали 30-50 км повече не е от значение

Потребителски аватар
CrafterX11
Автомобил:
Двигател:

Съмнителни и читави бензиностанции

Мнениеот CrafterX11 » Съб 29 авг 2015 0:57

Цените на горивата паднаха около 9-15ст чух че в септември дизела се очаква към 1.90 но не знам колко е вярно все пак цените са високи,Ромпетрол качествени ли са?

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Съб 29 авг 2015 5:54

Имах случайно общуване с една от директорките на Лукоил.....попитах я от коя бензиностанция да зареждам нафта......очаквах ,че ще ме агитира да зареждам от Лукоил.....но ме учуди като ми каза , че тя зареждала личния си автомобил само от ЕКО - нафтата за Софийския регион била доставяна от Гърция , и рафинерията им била на светлинни години от нашата. Не слагали сяра и прочие. За другите региони ЕКО доставяли горивата си .....също от Нефтохима в Бургас /икономия може би на транспорт/, но от Петрич , до Софийския регион били гръцки горивата. Каза ми че в краен случай зареждала от Румпетрол.......Дълги години карах служебни коли , и ги зареждах по принуда от Петрол.......НИКОГА Петрол ! Последното Пежо 307 ......беше почти всеки месец в сервиз за ламбда сонда.....техниците от фирмените сервизи на Пежо ме уверяваха , че се прецаква от калпаво гориво - а го зареждах със 100 октана бензин......И последно - купих си туба от 5л. от бензиностанцията на Шел / ул.202 на Цент.гробища в посока ТЕЦ-София/, та купих тубичката , и исках да я заредя с нафта да имам в колата резервно гориво.......какво беше учудването ми когато момчето я напълни със 5.890л...........Викам му - Абе пич , къде ги събра тези 890г? А той ми вика - сигурно си я пълнил по рано тубата с бензин , и от горещините бензиновите пари са разширили пластмасовата туба..............Викам му - Абе идиот , тубата е чисто нова и сега я купих от вас.....той клетника се скри и не искаше да излезе/може би от срам/ , а касиерката ме убеждаваше да изчакам управителя на бензиностанцията. На 5л. - те лъжат с близо 1л...... Вече сипвам само на ЕКО и не съм имал забележки......но да не забравяме , че живееме в България - нищо няма да ме учуди ! :bishop

Потребителски аватар
monty
Автомобил: Hyundai i20
Двигател: 998cc TGDI

Мнениеот monty » Съб 29 авг 2015 7:51

hooligans написа:Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?

И на мен ми беше интересно докато не ги попитах.. Оказа се, че е за домашна употреба - битова газ. :mrgreen

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 29 авг 2015 13:14

monty написа:
hooligans написа:Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?

И на мен ми беше интересно докато не ги попитах.. Оказа се, че е за домашна употреба - битова газ. :mrgreen

Какво от това, че за битови нужди, то също е пропан-бутан, идва от същото място! Само, предполагам, че може да има някаква разлика в съотношението на сместа, там вече по-запознатите да кажат!

Потребителски аватар
monty
Автомобил: Hyundai i20
Двигател: 998cc TGDI

Мнениеот monty » Съб 29 авг 2015 15:57

Чистият пропан-бутан няма мирис, но този който сипват на бензиностанциите има такъв, постигнат с помощта на добавки. В случая, добавката използвана при газта за битови нужди е меркаптан (метанетиол) който е силно корозивен и вреди на двигателя. Затова не се ползва битовата газ за автомобили, а доколкото знам е и незаконно.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 29 авг 2015 21:45

А доколкото знам аз единствената разлика е акциза. Разлика в състава или миризмата няма. Мотокарите ква газ зареждат? И техните двигатели от неръждавейка ли са?

Потребителски аватар
vili_gti
Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
Двигател: 1.8T

Мнениеот vili_gti » Нед 30 авг 2015 23:07

monty написа:Чистият пропан-бутан няма мирис, но този който сипват на бензиностанциите има такъв, постигнат с помощта на добавки. В случая, добавката използвана при газта за битови нужди е меркаптан (метанетиол) който е силно корозивен и вреди на двигателя. Затова не се ползва битовата газ за автомобили, а доколкото знам е и незаконно.

Няма чист пропан-бутан. Има пропан-бутан примерно 80-20 пропана спрямо бутана (за битови нужди става въпрос) ,като бутана който се слага в случая е за мирис, за да се установи теч на газ ако има, и има пропан-бутан около 40-60 до 55-45, макс 60-40 който е по бензиностанцийте. Като има около 2,5-3,0% в сертификата за продукта от всичките 100% други консистенций като сяра и т.н.

Потребителски аватар
vili_gti
Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
Двигател: 1.8T

Мнениеот vili_gti » Нед 30 авг 2015 23:09

ktamen написа:А доколкото знам аз единствената разлика е акциза. Разлика в състава или миризмата няма. Мотокарите ква газ зареждат? И техните двигатели от неръждавейка ли са?

Единствената разлика не трябва да е акциза САМО, освен съотношението на пропан спрямо бутан. Но доста често само това е разликата имайки предвид скапаната държава и никаквия контрол.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 31 авг 2015 1:30

vili_gti написа:.....който е по бензиностанцийте. Като има около 2,5-3,0% в сертификата за продукта от всичките 100% други консистенций като сяра и т.н.

Тия двамата са нови римски пълководци за които не бях чел :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”