Един път заредих от Газпром Димитровград на излизане от града посока Свиленград и колата започна да върви като трактор. Също съм доволен от нафтата на ОМV на излизане от Свиленград посока Хасково по магистралата.Съмнителни и читави бензиностанции
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Съмнителни и читави бензиностанции
На ЕКО Свиленград нафтата е супер
Един път заредих от Газпром Димитровград на излизане от града посока Свиленград и колата започна да върви като трактор. Също съм доволен от нафтата на ОМV на излизане от Свиленград посока Хасково по магистралата.
Един път заредих от Газпром Димитровград на излизане от града посока Свиленград и колата започна да върви като трактор. Също съм доволен от нафтата на ОМV на излизане от Свиленград посока Хасково по магистралата.Re: Съмнителни и читави бензиностанции
За град Пловдив зараждам основно Лукойл,ОМВ,ЕКО и много много рядко Петрол
най съм недоволен от
Lukoil B018 Пловдив, Карловско шосе, изход (до Гиганта бензин А95 водичка догоре, едвам карам, лъжци и измамници.Другите Лукойл са малко по-добри,но този е ужас)
средно ниво
OMV Пловдив С. Петербург Пловдив, бул. България №97 (само А95)
най-доволен от
Eko Пловдив - България Пловдив, бул. България №2 (до Панаира бензин А95 и А100)
най съм недоволен от
Lukoil B018 Пловдив, Карловско шосе, изход (до Гиганта бензин А95 водичка догоре, едвам карам, лъжци и измамници.Другите Лукойл са малко по-добри,но този е ужас)
средно ниво
OMV Пловдив С. Петербург Пловдив, бул. България №97 (само А95)
най-доволен от
Eko Пловдив - България Пловдив, бул. България №2 (до Панаира бензин А95 и А100)

- STEYN
- Автомобил: A4 B6
- Двигател: AVF
На изхода на Велинград по посока Пазарджик има една бензиностанция на Лукойл, заредих от там като си тръгвахме поне половин резервоар нафта и след съвсем кратко време колата започна да прекъсва. Става въпрос за 1.9 ПД 131 к.с. 100% е било от кофти нафта и всичко неприятно се случи едни междруградски пътища с много завои и никакъв обхват.
Излезе и индикация Check engine.
Едвам я додпрахме до Пазарджик, където в първия срещнат сервиз на диагностика показа проблем с една от дюзите. Долях добавка и здраво газ на магистралата. За мое щастие до Варна явно съм издухал боклуците от нафтата. След това профилактика с друг вид добавка и така.
Но определено проблемът се появи от тази бензиностанция, така че има място в черния списък.
Излезе и индикация Check engine.
Едвам я додпрахме до Пазарджик, където в първия срещнат сервиз на диагностика показа проблем с една от дюзите. Долях добавка и здраво газ на магистралата. За мое щастие до Варна явно съм издухал боклуците от нафтата. След това профилактика с друг вид добавка и така.
Но определено проблемът се появи от тази бензиностанция, така че има място в черния списък.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
agumba написа:На нашето ОМВ в Берковица също ми се е случвало 2-3 пъти като напълня бутилката с 25 литра да мина 120-130км при нормално 180-190км градско каране.
Да нямаш някаква грешка, това е почти 20 на 100? Да не е като при мен, с ладата?
Нямам, не е един и два пъти, следващо сипване след такъв разход от друга бензиностанция и разхода си е нормален.
Иначе зимата когато е студено на късо градско по 1-2-3 километра съм стигал и 22/100 разход газ
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?
Газта е 74ст и ми е доста интересно читава ли е?
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Зареждам на ЕКО и OMV но поведението на автомобила е едно и също... за колегите със съмнение за изминали километри мога да кажа, че условията на пътя винаги имат значение, и това че са изминали 30-50 км повече не е от значение
- CrafterX11
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнителни и читави бензиностанции
Цените на горивата паднаха около 9-15ст чух че в септември дизела се очаква към 1.90 но не знам колко е вярно все пак цените са високи,Ромпетрол качествени ли са?
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Имах случайно общуване с една от директорките на Лукоил.....попитах я от коя бензиностанция да зареждам нафта......очаквах ,че ще ме агитира да зареждам от Лукоил.....но ме учуди като ми каза , че тя зареждала личния си автомобил само от ЕКО - нафтата за Софийския регион била доставяна от Гърция , и рафинерията им била на светлинни години от нашата. Не слагали сяра и прочие. За другите региони ЕКО доставяли горивата си .....също от Нефтохима в Бургас /икономия може би на транспорт/, но от Петрич , до Софийския регион били гръцки горивата. Каза ми че в краен случай зареждала от Румпетрол.......Дълги години карах служебни коли , и ги зареждах по принуда от Петрол.......НИКОГА Петрол ! Последното Пежо 307 ......беше почти всеки месец в сервиз за ламбда сонда.....техниците от фирмените сервизи на Пежо ме уверяваха , че се прецаква от калпаво гориво - а го зареждах със 100 октана бензин......И последно - купих си туба от 5л. от бензиностанцията на Шел / ул.202 на Цент.гробища в посока ТЕЦ-София/, та купих тубичката , и исках да я заредя с нафта да имам в колата резервно гориво.......какво беше учудването ми когато момчето я напълни със 5.890л...........Викам му - Абе пич , къде ги събра тези 890г? А той ми вика - сигурно си я пълнил по рано тубата с бензин , и от горещините бензиновите пари са разширили пластмасовата туба..............Викам му - Абе идиот , тубата е чисто нова и сега я купих от вас.....той клетника се скри и не искаше да излезе/може би от срам/ , а касиерката ме убеждаваше да изчакам управителя на бензиностанцията. На 5л. - те лъжат с близо 1л...... Вече сипвам само на ЕКО и не съм имал забележки......но да не забравяме , че живееме в България - нищо няма да ме учуди ! 

- monty
- Автомобил: Hyundai i20
- Двигател: 998cc TGDI
hooligans написа:Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?
И на мен ми беше интересно докато не ги попитах.. Оказа се, че е за домашна употреба - битова газ.
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
monty написа:hooligans написа:Някой има ли отзиви за бензиностанция Круиз до сервиза на Дунев?
И на мен ми беше интересно докато не ги попитах.. Оказа се, че е за домашна употреба - битова газ.
Какво от това, че за битови нужди, то също е пропан-бутан, идва от същото място! Само, предполагам, че може да има някаква разлика в съотношението на сместа, там вече по-запознатите да кажат!
- monty
- Автомобил: Hyundai i20
- Двигател: 998cc TGDI
Чистият пропан-бутан няма мирис, но този който сипват на бензиностанциите има такъв, постигнат с помощта на добавки. В случая, добавката използвана при газта за битови нужди е меркаптан (метанетиол) който е силно корозивен и вреди на двигателя. Затова не се ползва битовата газ за автомобили, а доколкото знам е и незаконно.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
А доколкото знам аз единствената разлика е акциза. Разлика в състава или миризмата няма. Мотокарите ква газ зареждат? И техните двигатели от неръждавейка ли са?
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
monty написа:Чистият пропан-бутан няма мирис, но този който сипват на бензиностанциите има такъв, постигнат с помощта на добавки. В случая, добавката използвана при газта за битови нужди е меркаптан (метанетиол) който е силно корозивен и вреди на двигателя. Затова не се ползва битовата газ за автомобили, а доколкото знам е и незаконно.
Няма чист пропан-бутан. Има пропан-бутан примерно 80-20 пропана спрямо бутана (за битови нужди става въпрос) ,като бутана който се слага в случая е за мирис, за да се установи теч на газ ако има, и има пропан-бутан около 40-60 до 55-45, макс 60-40 който е по бензиностанцийте. Като има около 2,5-3,0% в сертификата за продукта от всичките 100% други консистенций като сяра и т.н.
- vili_gti
- Автомобил: Golf 2 RWD 1.8T NOS
- Двигател: 1.8T
ktamen написа:А доколкото знам аз единствената разлика е акциза. Разлика в състава или миризмата няма. Мотокарите ква газ зареждат? И техните двигатели от неръждавейка ли са?
Единствената разлика не трябва да е акциза САМО, освен съотношението на пропан спрямо бутан. Но доста често само това е разликата имайки предвид скапаната държава и никаквия контрол.
- К.Одаджийски
- VW експерт

- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
vili_gti написа:.....който е по бензиностанцийте. Като има около 2,5-3,0% в сертификата за продукта от всичките 100% други консистенций като сяра и т.н.
Тия двамата са нови римски пълководци за които не бях чел

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”