Система за следене на налягането в гумите-изключва ли се ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Система за следене на налягането в гумите-изключва ли се

Мнениеот Stivi » Чет 24 сеп 2015 19:11

Това че съм си купил кола от "магазина" не значи че искам да дам 200лв за нещо без което спокойно може да мина,95% от пишещите тук карат коли които не си казват че им е спаднала гумата и още са живи,имам очи и манометър за 10лв който върши идеална работа icon_idea Те баровците с S класите им слагат газ ,че да спестят пари ,а ти искаш да харча грешни пари за датчици на Дачия,все пак да те успокоя че поне зимните гуми ще са нови, че гъзарите повечето са с втора употреба :mhihi

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 24 сеп 2015 21:53

Датчиците при ФВ са радио предаватели с вентил. При голф 7 с composition media мултимедийна система, всичко това, а и много други VCDS функции са изведени на тъч скриина и са част от car status менюто. В понеделник ще видя точно това има ли on/off и ще ти кажа. Макар че не знам какво ще ти помогне за Дачията. :th_up

Така, поразпитах. Системата с радио датчици при ВАГ е допълнителна опция която се предлага занезнамсикоимодели. Като цяло проблемна и непрепоръчителна екстра. Стандартната система която е налична на борда засича спаднала гума по косвен път, като следи поведението на автомобила(ESP, EDL, ABS, XDS и тн.). Тя не дава точна информация за налягането и не се бърка от смяна на комплекти гуми/джанти, стига да се спазват взаимо заменяемите размери за модела.

Последна промяна от hooligan_sk на Нед 27 сеп 2015 8:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 25 сеп 2015 7:51

Тъстът има чисто нова Нонда СРВ, модел 2014. Тя също има тази система, като при нея се появи драмата при смяна на летни със зимни гуми, комплект с джантите. Понеже е купена от Варна, ходи до там да му изключат тази опция. Не съм бил там, но доколкото разбрах, това става от мултимедийния дисплей - тоест го има като опция.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пет 25 сеп 2015 10:24

На тези датчици им дават живот 10 години. Реално са по-малко, около 8, но като разхвърляш сумата, ще ти излезе колкото каса бира на година. А удобството си е удобство.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 25 сеп 2015 11:29

hooligan_sk написа: Макар че не знам какво ще ти помогне за Дачията. :th_up

Просто искам да разбера как е при другите производители,ако при марка като VW може да се изключва задължителна система после трудно ще ме убедят че видиш ли при Дачия не може понеже такъв бил закона icon_idea

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 25 сеп 2015 11:53

Аз съм със такава система но на рено то дачия рено все там де :mhihi Досега два пъти ми е сигнализирала ,като купих колата тогава видимо беше мека гумата и скоро пак като гумата не беше видимо спаднала.Ако караш с балони гуми по 60 65 и нагоре ще я видиш визуално но с нископрофилни гуми от 55 надолу ела виж колко ще разбереш дали е с нужното налягане.Хората са го измислили да ти е удобно на теб също както са измилили чека на нивото на маслото преди всяко палене,да не ти се налага да вдигаш капака и да дърпаш щеки.В рено форума доста такива има"ама то аз пари имам ама закво да давам пари да ми оправят тази екстра" ако се развали друга екстра примерно АБС ЕСП или нещо по спирачките или управлението на колата как пък никой не се отказва от тия екстри :biggrin

ПП и аз нямам на зимните гуми датчици,свети си таблото но рано или късно ще си взема още един комплект даже и китайски за 160 лв.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 25 сеп 2015 11:55

закона не може да е довод, той има общо само колкото те да могат да продават колата. А ти дали ще караш с датчици или без, ченге или някой от ГТП-то дали ще те пита?
Просто искат да ти продадат едни вентили за 200 лв.
Все някой сервиз ще се навие да го направи през компа.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 27 сеп 2015 8:28

Така, поразпитах. Към днешна дата системата с радио датчици при ВАГ е допълнителна опция, която се предлага занезнамсикоимодели. Като цяло проблемна и непрепоръчителна екстра. Стандартната система която е налична на борда засича спаднала гума по косвен път, като следи поведението на автомобила(ESP, EDL, ABS, XDS и тн.). Тя не дава точна информация за налягането и не се бърка от смяна на комплекти гуми/джанти, стига да се спазват взаимо заменяемите размери за модела. :arrow

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 03 окт 2015 13:10

Не че съм очаквал друг отговор от официалния представител /откъдето е купена колата/,но все пак попитах дилъра за възможност да се изключи системата ,и отговора след консултация в сервизното беше - НЯМА ! Варианта да търся външен сервиз където да го направят /ако все пак може/ не мисля че е препоръчителен за гаранционна кола като знам как търсят под вола теле за да ти откажат гаранция,ако недай си боже се наложи !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 04 окт 2015 11:25

А Дачията с радио датчици ли е? Ако е базовата система за следена каквато съм описал в предишния ми пост, не те бърка по никакъв начин? :gruebel

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 04 окт 2015 11:28

В петия пост на първата страница отговарям точно на такъв въпрос :wink

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор