Скреж по челното и задното стъкло на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Gooliath
Автомобил: GoLF 3 GTI
Двигател: AGG 115hp

Re: Скреж по челното и задното стъкло на автомобил

Мнениеот Gooliath » Вто 22 дек 2015 7:15

Спирт за горене от железарския магазин и си пълниш от Medix с пръскалка и си готов. С тая топла вода, дето дават съвет, като нищо можеш да си пръснеш стъклото. Не е като да не са се чупили стъкла от топла вода

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 22 дек 2015 9:29

Аз с велпапето съм брал сериозен яд, лек дъждец който веднага става на лед, така беше заледил картона към стъклото, че едва го махнах, отне ми повече от половин час, затова черга, или нещо друго което няма и да остави власинки като замръзне

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 22 дек 2015 10:22

В Лидъл има един препарат за размразяване, в шише с помпичка, идентичен е на тяхната течност за чистачки. От две години го ползвам, не е зле! Сутрин пръсвам по стъклото, изчаквам няколко секунди, и пускам чистачките, чисти безпроблемно! Ако ледът е по-дебел, за да не хабя излишно течност, остъргвам на грубо със стъргалката за лед, пръскам малко, и пак пускам чистачките. За страничните прозорци е същата процедура, само дето, чистя с гумената част на стъргалката. Задното стъкло го размразявам с нагревателите. Цялата процедура отнема броени минути.
Мисля, че това е по-практичният начин, отколкото да слагаш разни покривала, картони, черги, и т.н., и после да ги прибираш, багажникът ти ще е пълен с подобни вехтории.

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Вто 22 дек 2015 10:25

Днес си купих de-icer на Motox и ще пиша отзиви...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 22 дек 2015 11:45

Скрежа въобще не е проблем. Вижте дебел проблем е като вали дъжд, духа силен вятър, обръща на мокър сняг и паднат температурите. Сутринта леда е над 1 см дебел.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 22 дек 2015 12:39

kris11 написа:
gergeto написа:Парче картон,изрязано по стъклото и затиснато с чистачките.

А дано ,ама надали. Вятъра у нас не прощава. Миналата зима сложий=х 1 "сенник" от ЛИДЛ точно за предпазване на стъклата от скреж. Да ама не - след хубавичък вятър беше станал на парцал.Оцеляха малки сектори защипани покрай пр. врати. Централния сектор беше отвян наякъде.
Инае този номер съм го правил преди много години и години наред на Боровец

Пускаш чистачките и гасиш колата като стигнат горе долу средата на стъклото. Слизаш и ги вдигаш, слагаш сенника и пускаш чистачките върху него. Вкарваш ушите на сенника в колата и затваряш вратите. Пробвано многократно и вече 3та година сенника ми е като чисто нов. :th_up

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 22 дек 2015 22:57

От няколко години ползвам спрей за размръзяване Carplan Blue Star De-icer. От няколко пробвани продукта за размръзяване той най ми харесва като цена/качество/количество. При скреж пръскам и тръгвам и докато сутрин съседите стържат аз вече съм преполовил пътя до работата. При дебел лед стържа стъклото, а чистачките вместо да ги дърпам ги напръсквам със спрея и след малко се отлепят с лекота. Слабо се използва такъв вид козметика ми прави впечатление, а е доста удобно и не е скъпо. Има и друг спрей Carplan Pre-icer за предотвратяване на заскрежаване/замръзване, като с него вечерта се пръскат стъклата и огледалата и на сутринта се предполага че няма да са замръзнали. Него не съм го пробвал, но скоро време сигурно ще го тествам.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 22 дек 2015 23:48

Пробвах миналата зима с един спрей за размразяване- размразява, но цялата кола става леш от него. Сега сутрин паля колата- пускам да духа макс топло на стъклото- след няма и 2 минути е размразено. Имам подгрев на антифриза( като почти всеки дизел)- явно си върши работата добре тоя подгрев :th_up :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 23 дек 2015 15:42

vucata написа:Пускаш чистачките и гасиш колата като стигнат горе долу средата на стъклото. Слизаш и ги вдигаш, слагаш сенника и пускаш чистачките върху него. Вкарваш ушите на сенника в колата и затваряш вратите

А как мислиш го бях направил? Точно така и стана на парцали.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 23 дек 2015 20:47

vucata написа:Пускаш чистачките и гасиш колата като стигнат горе долу средата на стъклото. Слизаш и ги вдигаш, слагаш сенника и пускаш чистачките върху него. Вкарваш ушите на сенника в колата и затваряш вратите. Пробвано многократно и вече 3та година сенника ми е като чисто нов. :th_up

И не трябва да забравяш първо да махнеш сенника тогава да даваш на контакт че иначе превъртат шлиците на чистачките и е яко готино :smile .А и не мога да ви разбера за какво толкова бързо искате да тръгнете :rolleyes Палиш пускаш да духа и започваш да чистиш снега.Ако няма сняг за чистене пак след 2-3 минути се стърже лесно няма и толкова хем колата ще е позатоплила хем ще потрака на място.После като тръгнеш топлото ще е почти дошло а това е много важно за последващото изпотяване отвътре.Аз като пусна обдухването на стъклата след 10-15 сек започвам от задното стъкло тъй като реотаните започват яко да го топят.След това страничните като най лесни и през това време предното е станало пуканка :mhihi .Иначе по темата от лидъла бях си взел един спрей за размразяване на стъкла.Спрея перфектен обаче пустия му мързел оставих го в колата да ми е подръка когато ми трябва :beat_butt2 Като ми потрябва се оказа че при ниски температури газа вътре не прави достатъчно налягане и едвам църка :11 Сега стои у дома в чакане на червен код :mhihi

milcho1133
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milcho1133 » Сря 30 дек 2015 21:34

за мен най добрия начин е следния
паля колата и я оставям на обороти и за двигателя зимата е добре а после излизам и с най обикновена стъргалка събарям ледът след това тръгвам и не пръскам с течност докато колата не подгрее
а иначе съм пробвал какво ли не концентрирана на зимна течност+спирт за горене размразява но не е кой знае какво а когато потеглиш и стъклото е студено пак замръзва а от спиртът пластмасите по колата започват да побеляват . и от няколко години когато стане студено си ползвам зимна течност на сонакс за прозорците която работи много добре и има една вакса за гумените уплътнения по вратите която не позволява да залепват сутрин че понякога се чупят дръжките докато дърпаш

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 31 дек 2015 13:46

Една "помпичка" пълна с концентрат/антифриз. Напръсквам джама , паля колата , изчаквам малко, пак пръскам по джама . И след това с чистачките малко...Е вече ако има и натрупан лед-стъргалката играе. При очакван снеговалеж/поледица : след като напръскам с помпичката предварително (вечерта), лепвам и един найлон отгоре му, защипвам го и с вратите отстрани. На сутринта вече става лесно.
Ползвам и калцуни за огледалата . Налузвам ги отгоре им и така на сутринта са чисти огледалата. Ектра са.
Най-добре рабира се, е гараж да имаш.

Потребителски аватар
KKamenov
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1.6 FSI

Мнениеот KKamenov » Чет 31 дек 2015 13:53

Купих си МОТОКС размразител (във шише наподобяващо препарат за прозорци) стува 3 лв и върши перфектан работа... Пръскам 2-3 по челното стъкло и за по-малко от 1 минута всичко е ок. По прозореца не остава нищо и така не се замръзва в движение...

Иначе от нова година ще съм в подземен паркинг и няма да е проблем :)

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 31 дек 2015 16:31

Вчера случайно мернах на Кауфланд покривало ,предназначено точно за целта.Като гледам снимките на опаковката-покрива всички стъкла.т.е. половината кола,без ламарините.Имаше едно разпечатано и пипнах материята-нещо като промазан с лак брезент.Според мен ще върши работа.Цената мисля беше м/у 25-30лв.Ако се ползва няколко сезона си струва,освен това е компактно ,не е като покривало за цялата кола.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 31 дек 2015 18:10

Обработка с качествен препарат от рода на "невидима чистачка" и махането на леда става много по-лесно :exclaim

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”