Спиране на пешеходна пътека

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Lazar4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lazar4eto » Сря 06 юни 2007 8:22

Почти винаги и аз спирам. Но скоро ми се случи една фръцла като видя, че спирам започна нагло да ме гледа и да се влачи по пешеходната пътека като охлюв. Е такива като видя направо ми иде да ги кача на капака...побеснявам...

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 06 юни 2007 8:22

4oroi4o написа:Винаги спирам!!! Защото когато съм пешаходец, мнооо се дразня, когато не ми спират и чакам Х време да пресека!!!

:да:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Сря 06 юни 2007 8:36

Спирам.. почти винаги..
..и не само на пешеходни пътеки
..а и не само на пешеходци- на кучета, на котки, и на по- големи животни mhihi mhihi

На скоро докато пресичах Раковска на човека, който спря на пешеходната пътека, за да ме пусне да мина му влязоха в багажника (а беше сухо даже).. :oops: :evil:
.. видях я шматката, зад него, че блее и даже не пресякох, за да не стане белята, но късно.. :?
Така че винаги, преди да спра първо поглеждам назад... предвид културата ни по пътищата... :sly

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 06 юни 2007 9:01

гледам при възможност винаги да спирам на пешеходни пътеки, кръстовища, обаче на притичващите по средата на пътното платно или пресичащи на червено им свиркам /без да се заяждам/. Трябва да има правила!

Няколко пъти миналата седмица се нагледах на достатъчно нарушения и от едните и от другите ... пешеходци, минават на червено без да гледат :shock , майка с количка пресича на пътека, колите спрели, хитрец с бус заобикаля чак в насрещното и за малко .. мани мани :shock , и не на последно място 2 Ченгета /униформени/ в частна Ибиза, свиркат и псуват като луди по възрастен човек, пресичащ бавно по Зебра! и оглеждащ се във всички посоки, що ли :roll:

а съобразяване с велосипедисти ... просто няма, всеки от тях е х50 точки минимум, а за трима ти пълнят резервоара :!:

" 'кат карам най-мразим пешаци 'кат мен, а 'кат сам пеша, най-ги мразим шофьорите 'кат мен " - основен принцип в движението :040:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Сря 06 юни 2007 9:18

понякога спирам понякога не. но мразя пешеходци, които си пресичат където си искат без да се оглеждат, и аз визирам ул. Гео Милев. сега като махнах средното гърне поне ме чуват, та бягат малко по-бързо

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 06 юни 2007 9:19

Пешеходците могат да бъдат страшно "смели" и неразумни/ирационални, термина "спирачен път" не означава нищо за повечето от тях... Зебрата си е зебра, но да тръгнеш внезапно и да "навържеш" цяла колона автомобили? Ами ако в колоната има някой с неизправни спирачки, или просто от старост при рязкото спиране нещо изпусне /цилиндърче, маркуч.../? За КАТ винаги е виновен водача на МПС... :evil:

А водачите, които псуват, свиркат и правят нарушения постоянно - двойна непрекъсната, "стоп" /и др. знаци.../, мигачи, невероятни престроявания, паркиране /тука вариацийте също са невероятни!/, минават на червено, отдясно и т.н. - та тези водачи не признават /естествено!/ и зебрата, постоянно са риск за околните - водачи и пешеходци, а най-лошото е, че когато най-накрая се "наиграят" завличат и почернят живота и на други хора, които са имали малшанс да са наблизо в този момент... :evil:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 06 юни 2007 9:20

Kahn_Fan написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8621&highlight=%EF%E5%F8%E5%F5%EE%E4%F6%E8%F2%E5

Тая тема не е ли същата?

:arrow:

ето още няколко

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E0%F2%E5

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 5%EE%E4%2A

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 5%EE%E4%2A

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 06 юни 2007 9:47

batmilko написа:
Kahn_Fan написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8621&highlight=%EF%E5%F8%E5%F5%EE%E4%F6%E8%F2%E5

Тая тема не е ли същата?

:arrow:

ето още няколко

абе докато има хора, които твърдят, че при Зебра или друг вид пътека, пешеходеца трябва да се съобразява със спирачната система на МПС-то ... малко са били тези теми

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 06 юни 2007 10:04

Колега VWGT, много погрешно си ме разбрал... Напълно съм съгласен с предишното ти изказване, дори бях започнал да пиша все едно добавям/допълвам нещо към твоето мнение, но го промених, защото не бях сигурен дали няма да има мнение на др. колега междувременно... Искам да ти кажа само, че дори и да е разумна скоростта ти, за да реагираш навреме на внезапно препятствие/пешеходец, не се знае дали тези зад теб ще могат да реагират, пък дори и заради техническото състояние на возилата, които използваме...

П.П. Повече отношение по тази тема няма да изразявам, изказал съм мнението си, надявам се, че след тази корекция ще бъда разбран правилно. А спорове и дрязги, особено с хора, чието мнение съвпада с твоето са просто нелепи... :?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 06 юни 2007 10:11

По добре да си осъкатя колицата като някой със смотана спирачна система (опел примерно.. (поздрави на скуба)) отколкото да осъкатя човек пък било то и той да е виновен.. аз все още имам съвест.. колкото и да ги псуваме колкото и да им бибиткаме.. трябва да ги пазим!
преди бяхме направили едно птп в несебър .. на заден ход с един партнер бяхме блъснали един пиян.. дет едвам ходеше.. и залитна към колата и сме го ударили... пича който караше колата изобщо не го видя нито на едното нито на другото огледало ..(при маневра за паркиране със звукова и светлинна сигнализация) и като дойдоха КАТ.. моя приятел каза.. еми пиян е и го ударих .. залитнал е .. а катаджията каза.. е като е пиян трябва да ги блъскаме ли ?

точно това имам и аз в предвид като пресича неправилно..? трябва да го кача на капака ли ?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 06 юни 2007 10:32

kokovanev написа:
извинявам се, явно аз не съм те разбрал правилно :wink:

:beer

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Сря 06 юни 2007 10:52

Кофти е когато някой е с колата да се прави на терикат на пешеходните пътеки,щото,който и да е той винаги му се налага да слезе от колата и да походи малко пеш.А има и такива нагли пешеходци,на които не им дреме за това с какво скорост се приближаваш-това са си потенциални самоубийци.Така че и двете страни на пътя трабва да си правятг компромиси за да не се стига до ексцесии.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 06 юни 2007 11:10

4oroi4o написа:Винаги спирам!!! Защото когато съм пешаходец, мнооо се дразня, когато не ми спират и чакам Х време да пресека!!!

Толкова бързо ще мина покрай теб, че няма да имаш време да се изнервиш :ihihih:

Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата mhihi а пешеходците ако почакат малко няма да им побелеят косите. За едното уважение от моя страна може да стане доста голяма беля :dontknow: Така де :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 06 юни 2007 11:11

Stefan написа:

Толкова бързо ще мина покрай теб, че няма да имаш време да се изнервиш :ihihih:

Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата mhihi а пешеходците ако почакат малко няма да им побелеят косите. За едното уважение от моя страна може да стане доста голяма беля :dontknow: Така де :lol: :lol: :lol:

ако няма никой зад тебе няма смисъл да спираш бре колега :lol:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 06 юни 2007 11:24

hooligans написа:ако няма никой зад тебе няма смисъл да спираш бре колега :lol:

Спирам на тия пред мен, които пресичат бре колега :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”