Спиране на пешеходна пътека
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
Спирам.. почти винаги..
..и не само на пешеходни пътеки
..а и не само на пешеходци- на кучета, на котки, и на по- големи животни
На скоро докато пресичах Раковска на човека, който спря на пешеходната пътека, за да ме пусне да мина му влязоха в багажника (а беше сухо даже)..
.. видях я шматката, зад него, че блее и даже не пресякох, за да не стане белята, но късно..
Така че винаги, преди да спра първо поглеждам назад... предвид културата ни по пътищата...
..и не само на пешеходни пътеки
..а и не само на пешеходци- на кучета, на котки, и на по- големи животни

На скоро докато пресичах Раковска на човека, който спря на пешеходната пътека, за да ме пусне да мина му влязоха в багажника (а беше сухо даже)..

.. видях я шматката, зад него, че блее и даже не пресякох, за да не стане белята, но късно..

Така че винаги, преди да спра първо поглеждам назад... предвид културата ни по пътищата...

гледам при възможност винаги да спирам на пешеходни пътеки, кръстовища, обаче на притичващите по средата на пътното платно или пресичащи на червено им свиркам /без да се заяждам/. Трябва да има правила!
Няколко пъти миналата седмица се нагледах на достатъчно нарушения и от едните и от другите ... пешеходци, минават на червено без да гледат
, майка с количка пресича на пътека, колите спрели, хитрец с бус заобикаля чак в насрещното и за малко .. мани мани
, и не на последно място 2 Ченгета /униформени/ в частна Ибиза, свиркат и псуват като луди по възрастен човек, пресичащ бавно по Зебра! и оглеждащ се във всички посоки, що ли
а съобразяване с велосипедисти ... просто няма, всеки от тях е х50 точки минимум, а за трима ти пълнят резервоара
" 'кат карам най-мразим пешаци 'кат мен, а 'кат сам пеша, най-ги мразим шофьорите 'кат мен " - основен принцип в движението
Няколко пъти миналата седмица се нагледах на достатъчно нарушения и от едните и от другите ... пешеходци, минават на червено без да гледат

а съобразяване с велосипедисти ... просто няма, всеки от тях е х50 точки минимум, а за трима ти пълнят резервоара

" 'кат карам най-мразим пешаци 'кат мен, а 'кат сам пеша, най-ги мразим шофьорите 'кат мен " - основен принцип в движението

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Пешеходците могат да бъдат страшно "смели" и неразумни/ирационални, термина "спирачен път" не означава нищо за повечето от тях... Зебрата си е зебра, но да тръгнеш внезапно и да "навържеш" цяла колона автомобили? Ами ако в колоната има някой с неизправни спирачки, или просто от старост при рязкото спиране нещо изпусне /цилиндърче, маркуч.../? За КАТ винаги е виновен водача на МПС...
А водачите, които псуват, свиркат и правят нарушения постоянно - двойна непрекъсната, "стоп" /и др. знаци.../, мигачи, невероятни престроявания, паркиране /тука вариацийте също са невероятни!/, минават на червено, отдясно и т.н. - та тези водачи не признават /естествено!/ и зебрата, постоянно са риск за околните - водачи и пешеходци, а най-лошото е, че когато най-накрая се "наиграят" завличат и почернят живота и на други хора, които са имали малшанс да са наблизо в този момент...

А водачите, които псуват, свиркат и правят нарушения постоянно - двойна непрекъсната, "стоп" /и др. знаци.../, мигачи, невероятни престроявания, паркиране /тука вариацийте също са невероятни!/, минават на червено, отдясно и т.н. - та тези водачи не признават /естествено!/ и зебрата, постоянно са риск за околните - водачи и пешеходци, а най-лошото е, че когато най-накрая се "наиграят" завличат и почернят живота и на други хора, които са имали малшанс да са наблизо в този момент...

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Kahn_Fan написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8621&highlight=%EF%E5%F8%E5%F5%EE%E4%F6%E8%F2%E5
Тая тема не е ли същата?

ето още няколко
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 0%E0%F2%E5
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 5%EE%E4%2A
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... 5%EE%E4%2A
batmilko написа:Kahn_Fan написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=8621&highlight=%EF%E5%F8%E5%F5%EE%E4%F6%E8%F2%E5
Тая тема не е ли същата?
![]()
ето още няколко
абе докато има хора, които твърдят, че при Зебра или друг вид пътека, пешеходеца трябва да се съобразява със спирачната система на МПС-то ... малко са били тези теми
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега VWGT, много погрешно си ме разбрал... Напълно съм съгласен с предишното ти изказване, дори бях започнал да пиша все едно добавям/допълвам нещо към твоето мнение, но го промених, защото не бях сигурен дали няма да има мнение на др. колега междувременно... Искам да ти кажа само, че дори и да е разумна скоростта ти, за да реагираш навреме на внезапно препятствие/пешеходец, не се знае дали тези зад теб ще могат да реагират, пък дори и заради техническото състояние на возилата, които използваме...
П.П. Повече отношение по тази тема няма да изразявам, изказал съм мнението си, надявам се, че след тази корекция ще бъда разбран правилно. А спорове и дрязги, особено с хора, чието мнение съвпада с твоето са просто нелепи...
П.П. Повече отношение по тази тема няма да изразявам, изказал съм мнението си, надявам се, че след тази корекция ще бъда разбран правилно. А спорове и дрязги, особено с хора, чието мнение съвпада с твоето са просто нелепи...

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
По добре да си осъкатя колицата като някой със смотана спирачна система (опел примерно.. (поздрави на скуба)) отколкото да осъкатя човек пък било то и той да е виновен.. аз все още имам съвест.. колкото и да ги псуваме колкото и да им бибиткаме.. трябва да ги пазим!
преди бяхме направили едно птп в несебър .. на заден ход с един партнер бяхме блъснали един пиян.. дет едвам ходеше.. и залитна към колата и сме го ударили... пича който караше колата изобщо не го видя нито на едното нито на другото огледало ..(при маневра за паркиране със звукова и светлинна сигнализация) и като дойдоха КАТ.. моя приятел каза.. еми пиян е и го ударих .. залитнал е .. а катаджията каза.. е като е пиян трябва да ги блъскаме ли ?
точно това имам и аз в предвид като пресича неправилно..? трябва да го кача на капака ли ?
преди бяхме направили едно птп в несебър .. на заден ход с един партнер бяхме блъснали един пиян.. дет едвам ходеше.. и залитна към колата и сме го ударили... пича който караше колата изобщо не го видя нито на едното нито на другото огледало ..(при маневра за паркиране със звукова и светлинна сигнализация) и като дойдоха КАТ.. моя приятел каза.. еми пиян е и го ударих .. залитнал е .. а катаджията каза.. е като е пиян трябва да ги блъскаме ли ?
точно това имам и аз в предвид като пресича неправилно..? трябва да го кача на капака ли ?
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Кофти е когато някой е с колата да се прави на терикат на пешеходните пътеки,щото,който и да е той винаги му се налага да слезе от колата и да походи малко пеш.А има и такива нагли пешеходци,на които не им дреме за това с какво скорост се приближаваш-това са си потенциални самоубийци.Така че и двете страни на пътя трабва да си правятг компромиси за да не се стига до ексцесии.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
4oroi4o написа:Винаги спирам!!! Защото когато съм пешаходец, мнооо се дразня, когато не ми спират и чакам Х време да пресека!!!
Толкова бързо ще мина покрай теб, че няма да имаш време да се изнервиш

Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницата

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Stefan написа:4oroi4o написа:Винаги спирам!!! Защото когато съм пешаходец, мнооо се дразня, когато не ми спират и чакам Х време да пресека!!!
Толкова бързо ще мина покрай теб, че няма да имаш време да се изнервиш![]()
Бих спрял, но ако няма никой зад мен иначе не бих си рискувал задницатаа пешеходците ако почакат малко няма да им побелеят косите. За едното уважение от моя страна може да стане доста голяма беля
Така де
![]()
![]()
ако няма никой зад тебе няма смисъл да спираш бре колега

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”