Аз досега съм зареждал нафта само от ОМВ и съм доволен, никакви проблеми с паленето зимата.. Веднъж заредих от Шел, и на сутринта при 6 градуса трябваше да завърти 2-3 оборота, при положение че иначе при минусови температури палеше от раз. Не съм пробвал от ЛукОйл, но след като ЗБ ги похвали толкова може и да ги пробвам.
Това, което бях чувал или чел може би тук беше, че в ОМВ нафтата е от Румъния и е с по-малко съдържание на сяра, което е по-добре за помпата.
Доволни ли сте от горивата на Shell
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ivodemirov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CFFB 2010
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
Ще ви кажа аз защо не сипвам на Шел - по принцип зареждам на Петрол/Лукоил, но преди време реших да сменя малко и да почна на Шел, нали са по лъскави
и сипвам си аз на Шел, колата си върви нормално, но нещо ми се струва, че разхода се качва
Тръгвам да я засичам и се оказва, че колата харчи с около 3 литра бензин повече eyecrazy от 9 -10 на 12 -13 литра
почвам да се чудя кво и стана на тая кола, прееба ли се нещо ама нищо и нема и незнам защо нещо пак сипах на Петрол ама повечко и хоп разхода 9
аааа, ама кво ста'а тука бе
и като споделих с познати и разпитах тук там кви неща разбрах, не е истина. Та първо не само на мен а и на други при сипване на Шел се оказва, че колите им харчат значително повече/пропуснах да кажа, че става въпрос за бензин 95/, в последствие, чух следната история - тия копелета от Шел имали нагреватели в резервоарите тоест когато ти наливат гориво то се е разширило заради топлината и като ти го сипят, след известно време то изстива и се свива от където се губят тези окол 20%
другото което разбрах/и аз лично смятам за по вероятно/е, че слагат някакви добавки за по бързо изгаряне с които колите дават по голям разход, За качеството не мога да кажа нищо, колата вървеше еднакво.
Ето защо вече не спирам на Шел, зареждам предимно на Лукоил, но мога да препоръчам да сипете от някои малки бензиностанциики които ползват добавки за бензин на "Хелиос" - тези добавки са български и наистина колата върви по добре с такъв бензин, който в същото време е с до 10ст. по евтин

Ето защо вече не спирам на Шел, зареждам предимно на Лукоил, но мога да препоръчам да сипете от някои малки бензиностанциики които ползват добавки за бензин на "Хелиос" - тези добавки са български и наистина колата върви по добре с такъв бензин, който в същото време е с до 10ст. по евтин

- emils
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това със загряването на горивото съм го чул и за ОМВ, за нафтата по-специално. Правели го още в цистерните, докато я карат. Макар че за нафтата на ОМВ като цяло не съм чувал лоши отзиви, може би са били единични тези случаи. Келеши има навсякъде.
Иначе Шел, поне в България, е франчайзингова компания, както беше писал някой и всякакви мутри отвориха бензиностанции с емблемата на тази световноизвестна фирма, като й подбиха реномето. Аз лично зареждам (газ и бензин) от ОМВ и Лукойл.
п.п. Един приятел, който работеше във фирма, която строи бензиностанции ми каза да зареждам от нови бензиностанции, защото резервоарите им били пластмасови, а на старите (на Петрол например) са метални и се събирала утайка на дъното.
Иначе Шел, поне в България, е франчайзингова компания, както беше писал някой и всякакви мутри отвориха бензиностанции с емблемата на тази световноизвестна фирма, като й подбиха реномето. Аз лично зареждам (газ и бензин) от ОМВ и Лукойл.
п.п. Един приятел, който работеше във фирма, която строи бензиностанции ми каза да зареждам от нови бензиностанции, защото резервоарите им били пластмасови, а на старите (на Петрол например) са метални и се събирала утайка на дъното.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Доволни ли сте от горивата на Shell
Winner25 написа:И къде е по добре да зареждам на Shell или на OMV защото цените са еднакви обаче за качеството не знам. Досега само на OMV съм зареждал
Служебните коли от Шел поради договор - и гориво и масла.Лоши горива, скъпи и некачествени масла. От обслужването из страната и Варна не съм доволен -мързел, вялост .Единствено съм доволен от обслужването във Варна - бензиностанцията на бул. България и Сливница над бившят Радиозавод / може би защото е все още нова/.
Личните коли само на Лукойл/ преди зареждах малко на Петрол на посл. спирка на ном .13/ Масло от Германия - до преди 2 година Лъки Моли , но подочух, че вече е рециклирано и сега Кастролче пак от Германия.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Ice___Cool написа:Петрол, ЛУК оил и ОМВ това са за мен бензиностанциите
и моята класация е такава.ШЕЛ не мога да ги гледам - скъпо и некачествено.като я гледам тая рекламата с кончетата по телевизията и се скъсвам от смях.толкова умело е направена че на моменти се замислям дали да не заредя оттам.хахахах абе в европа и по с вета шел може да са ная добри ама тука ги нема никви незнам разреждат ли го кво го правят ама е трагедия голфа ми се чуди кво става като заредя оттам.
- Joro_Markov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предишния ми Голф беше дизел,зареждах единствено в ШЕЛ и не съм имал никакви проблеми! Говоря за поне 120 -130к. км. изминати с тяхно гориво. Филтри съм сменял след определен пробег, а не поради проблеми с некачествено гориво. Сега зареждам бензин в ЛукОйл и Петрол поради факта, че са нови и по - близко до дома ми
Нямам никакви оплаквания и от техните горива.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”