Доволни ли сте от горивата на Shell

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 30 май 2005 10:28

Аз досега съм зареждал нафта само от ОМВ и съм доволен, никакви проблеми с паленето зимата.. Веднъж заредих от Шел, и на сутринта при 6 градуса трябваше да завърти 2-3 оборота, при положение че иначе при минусови температури палеше от раз. Не съм пробвал от ЛукОйл, но след като ЗБ ги похвали толкова може и да ги пробвам.
Това, което бях чувал или чел може би тук беше, че в ОМВ нафтата е от Румъния и е с по-малко съдържание на сяра, което е по-добре за помпата.

Потребителски аватар
ivodemirov
Автомобил: VW Golf
Двигател: CFFB 2010

Мнениеот ivodemirov » Пон 30 май 2005 11:08

Shell - НИКОГАш!

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 30 май 2005 11:14

Ще ви кажа аз защо не сипвам на Шел - по принцип зареждам на Петрол/Лукоил, но преди време реших да сменя малко и да почна на Шел, нали са по лъскави :? и сипвам си аз на Шел, колата си върви нормално, но нещо ми се струва, че разхода се качва :?: Тръгвам да я засичам и се оказва, че колата харчи с около 3 литра бензин повече eyecrazy от 9 -10 на 12 -13 литра :?: почвам да се чудя кво и стана на тая кола, прееба ли се нещо ама нищо и нема и незнам защо нещо пак сипах на Петрол ама повечко и хоп разхода 9 :?: аааа, ама кво ста'а тука бе :idea: и като споделих с познати и разпитах тук там кви неща разбрах, не е истина. Та първо не само на мен а и на други при сипване на Шел се оказва, че колите им харчат значително повече/пропуснах да кажа, че става въпрос за бензин 95/, в последствие, чух следната история - тия копелета от Шел имали нагреватели в резервоарите тоест когато ти наливат гориво то се е разширило заради топлината и като ти го сипят, след известно време то изстива и се свива от където се губят тези окол 20% :idea: другото което разбрах/и аз лично смятам за по вероятно/е, че слагат някакви добавки за по бързо изгаряне с които колите дават по голям разход, За качеството не мога да кажа нищо, колата вървеше еднакво.

Ето защо вече не спирам на Шел, зареждам предимно на Лукоил, но мога да препоръчам да сипете от някои малки бензиностанциики които ползват добавки за бензин на "Хелиос" - тези добавки са български и наистина колата върви по добре с такъв бензин, който в същото време е с до 10ст. по евтин :wink:

Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Пон 30 май 2005 11:23

Това със загряването на горивото съм го чул и за ОМВ, за нафтата по-специално. Правели го още в цистерните, докато я карат. Макар че за нафтата на ОМВ като цяло не съм чувал лоши отзиви, може би са били единични тези случаи. Келеши има навсякъде.
Иначе Шел, поне в България, е франчайзингова компания, както беше писал някой и всякакви мутри отвориха бензиностанции с емблемата на тази световноизвестна фирма, като й подбиха реномето. Аз лично зареждам (газ и бензин) от ОМВ и Лукойл.
п.п. Един приятел, който работеше във фирма, която строи бензиностанции ми каза да зареждам от нови бензиностанции, защото резервоарите им били пластмасови, а на старите (на Петрол например) са метални и се събирала утайка на дъното.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 30 май 2005 14:43

ШЕЛ са много качествени бензиностанции с качествени горива, но не в България....
имаше тема преди време, що псувни изядоха Шел..........

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 30 май 2005 15:52

абе въпреки укорите да си призная до скоро зареждах само от шел (предимно газ) и бях доволен, но последните няколко пъти ми даде някакви извънземни разходи и не вървеше толкова добре и започнах да зареждам от OMV, та всичко се оправи, демек шел ме загубиха и мен като клиент

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Доволни ли сте от горивата на Shell

Мнениеот kris11 » Пон 30 май 2005 22:09

Winner25 написа:И къде е по добре да зареждам на Shell или на OMV защото цените са еднакви обаче за качеството не знам. Досега само на OMV съм зареждал

Служебните коли от Шел поради договор - и гориво и масла.Лоши горива, скъпи и некачествени масла. От обслужването из страната и Варна не съм доволен -мързел, вялост .Единствено съм доволен от обслужването във Варна - бензиностанцията на бул. България и Сливница над бившят Радиозавод / може би защото е все още нова/.
Личните коли само на Лукойл/ преди зареждах малко на Петрол на посл. спирка на ном .13/ Масло от Германия - до преди 2 година Лъки Моли , но подочух, че вече е рециклирано и сега Кастролче пак от Германия.

profit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profit » Вто 31 май 2005 7:46

аз пък само в ШЕЛ зареждам повечето пъти и никви проблеми .... :roll:

Tooty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tooty » Вто 31 май 2005 8:22

Много пъти съм зареждал от Шел и не съм имал проблеми. Пползвал съм мадлото Хеликс-плюс, преди беше произвеждано в Австрия и съм доволен.Вече същото масло е от Гърция...
Колкото до обслужването им - стават все по-зле !!!

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 31 май 2005 8:58

Ice___Cool написа:Петрол, ЛУК оил и ОМВ това са за мен бензиностанциите :D

и моята класация е такава.ШЕЛ не мога да ги гледам - скъпо и некачествено.като я гледам тая рекламата с кончетата по телевизията и се скъсвам от смях.толкова умело е направена че на моменти се замислям дали да не заредя оттам.хахахах абе в европа и по с вета шел може да са ная добри ама тука ги нема никви незнам разреждат ли го кво го правят ама е трагедия голфа ми се чуди кво става като заредя оттам.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Вто 31 май 2005 9:01

Аз като знам колко хора са си патили от там.................направо изпитвам ярост като се приближа до бензиностанция.....Да........и оставете бензина.....има и хора напатили се и от обслужващия персонал........ужас направо.............Лукойл и в краен случай ОМВ.......това е за мен..........

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 31 май 2005 9:48

Помните ли случая когато вносителите на Хюндай бяха осъдили Шел заради един джип в гаранция?
Бензина от резервеоара му беше изсипан в прозрачен съд и беше на три слоя :shock: :shock: :shock:

Потребителски аватар
Joro_Markov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Joro_Markov » Вто 31 май 2005 9:49

Предишния ми Голф беше дизел,зареждах единствено в ШЕЛ и не съм имал никакви проблеми! Говоря за поне 120 -130к. км. изминати с тяхно гориво. Филтри съм сменял след определен пробег, а не поради проблеми с некачествено гориво. Сега зареждам бензин в ЛукОйл и Петрол поради факта, че са нови и по - близко до дома ми 8) Нямам никакви оплаквания и от техните горива.

Потребителски аватар
nasti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasti » Вто 31 май 2005 9:54

САМО ЛУКОЙЛ, ГРЪЦКОТО ЕКО И ОПЕТ СА БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ!!!

Аз ви казвам обаче че не е важна марката на бензиностанцията а собственика на обекта по франчайз, защото ми се е случвало и от ЛУКОЙЛ да не съм доволен ако зареждам някъде си

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 31 май 2005 9:57

Ice___Cool написа:Петрол, ЛУК оил и ОМВ това са за мен бензиностанциите :D

А от Петрол и OMV кое е по добре

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”