Акт за скорост-Възражение-анулиране

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Вто 30 окт 2007 12:03

БРАВО
п.п. Преди няколко седмици като ти четох темата (предишната) си мислех че нищо няма да се получи, добре че не си се отказъл
:да:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 30 окт 2007 12:13

Ейййй изкефи ме K22 :deal, браво за възражението - образцово 8) ... :wink:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 30 окт 2007 12:18

Браво колега . Така трее да бъде ;) Не трябва им пускаме гювече на такива говеда :evil:

Още веднъж ЕВАЛА

Мисля че темата трябва да се направи важна ( нз дали може де ) защото всеки който е попаднал в такава ситуация да знае как да се оправи. А тази тема е изключително полезна ( поне според мен ) Лек ден на всички

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Вто 30 окт 2007 12:38

Темата е интересна и мисля, че тук е мястото да повдигна един правен въпрос, който юристите да разяснят, защото съм уверен че повечето, които живеят в София и преминават по цариградско шосе може да се опарят.
Значи по цариградско (тук ще визирам само участъка Алея Яворов - Орлов мост) е разрешено движение с 80km/h. Малко след полиграфическия комбинат и преди Орлов мост има ограничение 50km./h като ограничението е сигнализирано чрез поставяне на два последователни стълба на знаци В26. И на двата стълба има камери (скоро бях писал за тях) които те снимат едновременно отпред и отзад и нещо което съм почти сигурен че е радар.
Така тук идва това, което колегата е казал, но аз ще Ви дам целия текст за да изясним въпроса

НАРЕДБА № 18 OТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИ
написа:
Чл. 79. (1) Пътен знак В26 "Забранено е движението със скорост, по-висока от означената" се използва за въвеждане на ограничение на допустимата максимална скорост на движение съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП).
(2) (Изм. – ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се намалява с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение № 16.
(3) Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30km/h, намалението е еднократно.
(4) ....
в случая не е интересна - касае ж.п. прелез

Ситуацията е такава че от 80km/h трябва да "слезеш" на 50km/h - 30km/h разлика, което влиза в хипотезата на ал.2 "...скоростта се ограничава с повече от 20 km/h..." и е логично да речем да има един знак (60) или (70) примерно. От друга страна пък ал.3 гласи, че "Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30km/h, намалението е еднократно."
Та въпросът е - ако да речем си щракнат между двата знака (50) с повече от 50km/h, но с по малко от 80- в нарушение ли си затова че не си успял от 80km/h моментално да преминеш на 50km/h, защото реално погледнато след първия знак ти вече в зоната му на действие, радара ти е отчел скоростта, а двете камери надлежно са те "документирали"?

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Вто 30 окт 2007 12:46

браво евала и от мен.Малко хора биха го направили :applause:

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 30 окт 2007 13:16

Браво, така трябва да си отстояваме правата!
:applause:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 30 окт 2007 13:25

Колега К22, ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ за този пост!!! Освен, че ти искрено се впечатлих от начина, по който си отстояваш позицията на гражданин и данъкоплатец, поста ти ми върши огромна работа, тъй като смятам да обжалвам наказателно постановление към акт за идентична ситуация на тази, в която си попаднал! БРАВО на теб! Ако може модераторите и по тяхна преценка разбира се, да включат тази тема към важните, тъй като съм сигурен, че много от колегите са попадали в такава ситуация и не знаят / както и аз / законово как стоят нещата!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

ЖАЛБА ДО СЪДА

Мнениеот K22 » Вто 30 окт 2007 14:40

Забравих да благодаря на Вили който ми посочи Наредба 18, щото бях готов да се откажа да пиша Възражение.
Освен това имам и готов текст за Жалба до съда, редактирана от Добрин.може да е полезна на някой.

Чрез Н-К РПУ -Троян До Районен съд гр.Троян

ЖАЛБА от

Срещу Наказателно постановление № ..............................................
на РПУ– КАТ Троян

Уважаеми районни съдии,

Обжалвам пред Вас описаното наказателно постановление. Същото е издадено при съществени процесуални нарушения
Налице са няколко основни недостатъка на съставения акт за установяване на административно нарушение. Обстоятелствената част на акта не отговаря на действителността.
Към датата на съставяне на акта, знаковата сигнализация на пътния възел, е в нарушение на чл. 79 ал.2 от Наредба №18 от 23.07.2001г, за сигнализацията на пътищата с пътни знаци, ДВ брой 73/2001г., измен. и доп. бр.18/2004 и бр.109/2004г.
Пътния възел, на който ми бе съставен акта, бе обозначен единственно със знак В26(50км/ч). Съгласно приложение 16 към чл. 79, ал.2, на 65 метра преди знак В26 (50км/ч) е необходимо да има поставен друг знак В26 (70км/ч)!
Липсата на такъв знак В26 (70км/ч), не ми даде възможност своевременно да намаля скоростта, още повече, че освен дискомфорта от рязко натискане на спирачки, можех да създам предпоставки за ПТП.
Уважаеми районни съдии,
Моля, като вземете предвид изложеното, да отмените обжалваното наказателно постановление, като постановено при неспазване на предвидената в закона форма и въз основа на порочен акт за установяване на административно нарушение.

Гр.Плевен С уважение:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 30 окт 2007 16:21

Колега, браво на теб още веднъж!!! Кажи ми само тази жалба чрез КАТ ли трябва да се подаде или се носи директно в районния съд?

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 30 окт 2007 17:04

то си пише-чрез РПУ Ако си в същия град я подаваш в РПУ на ръка. .Ако си като мен, пращаш всичко в писмо с обратна разписка до съответния РПУ, който ти е съставил акта.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 30 окт 2007 17:10

Милослав написа:Ама да си поиска да му отключат старата тема - нямам против.Дай на мене като ми се ходи до тоалетна тема да пускам.

М пускай бе кой те е спрял???

К22 браво за усърдието и успеха, това е поучително..... :applause:

Потребителски аватар
dakela
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakela » Вто 30 окт 2007 17:22

Браво това ще е от помощ за много хора :)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 30 окт 2007 17:50

Най-ценното и интересното е, че началника на КАТ е отменил незаконосъобразно съставения акт. Тоест текста му е подействал достатъчно респектиращо!!! Обикновено тези главанаци не уважават жалбите и сме принудени да се съдим или го отнасяме, но в случая са взети предвид възраженията. :) :)
Имал съм подобен случай с натоварен микробус малко след Сливен по пътя към Нова Загора, но успях да убедя КАТ-аджията, че не е прав без никакъв рушвет.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 30 окт 2007 18:30

я значи тва с ограниченията работело ;)
само да си взема талонаа.....

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 30 окт 2007 18:31

Сега след като прочетохме темата възможно повече хора се надяваме някой да сложи на място като:
"Важна тема: Актове, давности закони - разяснения" ... :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”