Фолиране на стъкла

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пет 21 мар 2008 9:50

С фолията ясно.
Някои правил ли е тониране с потапяне в разтвор? доколкото знам заводското тониране е точно такова и май идеята по-михаресва от лепене на фолио.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пет 21 мар 2008 10:14

bodlivez написа:С фолията ясно.
Някои правил ли е тониране с потапяне в разтвор? доколкото знам заводското тониране е точно такова и май идеята по-михаресва от лепене на фолио.

Ми аз нензма къде го правят точно това, но ми е интересно .... ако може някой да го направи като завофдско ще съм му благодарен :)
Някой нямали малко инфо да каже къде по Сф го правят това ... :idea:

Потребителски аватар
dgenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgenkov » Нед 23 мар 2008 10:53

Аз имам сложено фолио на стъклата на задните врати и на най-задните странични стъкла на комбито (тези на багажника) и щора на задното стъкло.

Интересува ме как стои законово проблемът с тъмните стъкла, могат ли да ми направят проблеми или да ме глобят за това, знам че на времето имаше акции срещу такива стъкла, но тогава не съм имал и не съм обърнал голямо внимание на проблема.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 23 мар 2008 13:06

dgenkov написа:Аз имам сложено фолио на стъклата на задните врати и на най-задните странични стъкла на комбито (тези на багажника) и щора на задното стъкло.

Интересува ме как стои законово проблемът с тъмните стъкла, могат ли да ми направят проблеми или да ме глобят за това, знам че на времето имаше акции срещу такива стъкла, но тогава не съм имал и не съм обърнал голямо внимание на проблема.

писано е много по темата . проблем правят ако ти са затъмнени предните стъкла на вратите и предното стъкло.за задните няма проблем ако имаш 2 странични огледала

Потребителски аватар
dgenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgenkov » Нед 23 мар 2008 14:14

Благодаря :)

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Re: ...............

Мнениеот walentin » Нед 23 мар 2008 22:02

VW_Golf_2 написа:Наистина процедурата за лепене на фолио е много лесна но ако не искаш колега да се занимаваш съм чувал от приятели че има места на които лепят и не взимали по много пари по 15 лева на стъкло със тяхно фолио и казват че било някакво американско.
Кои са тия места?

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Re: ...............

Мнениеот walentin » Нед 23 мар 2008 22:02

VW_Golf_2 написа:Наистина процедурата за лепене на фолио е много лесна но ако не искаш колега да се занимаваш съм чувал от приятели че има места на които лепят и не взимали по много пари по 15 лева на стъкло със тяхно фолио и казват че било някакво американско.
Кои са тия места?

Потребителски аватар
bodlivez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodlivez » Пон 24 мар 2008 0:23

Стига с тези фолия,
искам алтернатива с която да си тонирам равномерно и перманентно всички стъкла (включително предното) и да неможе да се разбере че колата е излязла от завода с 0% тониране. Щом това е възможно за очила със сигурност е възможно и за автостъкла, проблема е че май не се прави в БГ.
Ако някой има инфо - да дава щото дето попитам и ме пращат към някакви мутро/цигански изпълнения с 99% тонирани задни 3 стъкла и 0% предни 3, дето с моя голф няма да стане, та малко взех да се поотказвам даже....

Потребителски аватар
g06ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g06ko » Вто 25 мар 2008 9:05

Ми то по-евтино и по-лесно май ще е да си поръчаш нови тонирани стъкла и да ги смениш, незнам в БГ дали тонират или не, но със сигурност цената ще е в пъти повече от тези 15-20лв за фолио. Ако намериш някъде да тонират пиши.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Вто 25 мар 2008 12:41

Да бе верно .. по цяла София лепат .. има супер много мнения, вземете потърсете малко .... !!!
Темата е за тонирани, а не с фолио лепени !!!

Потребителски аватар
golf_sport_team
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_sport_team » Сря 26 мар 2008 11:59

здравеите аз съм с 5 годишно фолио от битака :??? и доиде време да го сменям но има един огромен проблем с свалянето ми пада целофана а боята дето беше на него остана по прозореца даите съвет как да го сваля без да се чегърта понеже не пада с вода и спирт и по груба кърпа, в краина сметка ще пръсна съклата и ще сложа нови че ми се намират :twisted:

Потребителски аватар
g06ko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g06ko » Сря 26 мар 2008 12:40

Пробвай с някакъв разтворител или бензин може и с тел за съдове или там както се казва(на мен са ми махали боя от стъклата и им нямаше нищо).

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Сря 26 мар 2008 13:23

golf_sport_team написа:здравеите аз съм с 5 годишно фолио от битака :??? и доиде време да го сменям но има един огромен проблем с свалянето ми пада целофана а боята дето беше на него остана по прозореца даите съвет как да го сваля без да се чегърта понеже не пада с вода и спирт и по груба кърпа, в краина сметка ще пръсна съклата и ще сложа нови че ми се намират :twisted:

преди 2 месеца махах старото.. същата ситуация беше и при мен.. боята си остана.. пръснах го с обезмаслител и после с гъба за чинии.. свалих го за 2 часа на буса..

Потребителски аватар
golf_sport_team
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_sport_team » Сря 26 мар 2008 13:55

намерих разредител и мисля да опитам с него и с гъба за чиний! благодаря за идеите! :bowdown

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 26 мар 2008 14:40

Кореселин при твоето положение.Иначе се нагряват стъклата (отвън) захващаш от някъде фолиото и пръскайки с препарат за миене на стъкла (но не разреден) сваляш надолу.Така се свалят и после пак се лепят на 100% винетки прегледи и т.н.Успех! :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”