принципно съм доволен от 3М, но най-малкия им номер 3, че даже и 4 май имаха не консервира кой знае колко

Bumer написа:да се надяваме, че е останал все още-все пак съм минавал само 2 пъти за 4 години и то ръчно с 3М 2-ри номер/пастата е една бяла/абразивна и после с 3-ти тя е зеленикава с много як аромат за гланц
ultralamer страхотен ефект си постигнал, можеш ли да дадеш повече инфо за тази вакса-цена, от къде се купува и лесно ли се обработва с нея, мерси
За първи път пиша във форум и моля ако обърквам мещо да ми проститеfreestyler911 написа:Реших да обособя темата за пастите и ваксите , тъй като смятам това ще е полезно за козметиката на всяка кола , която е толкова важна колкото и двигателя на колата , все пак ако не радва окото ..... не е густо
ТАКА
Първо , съществуват два вида пасти , едните са абразивни , а другите са вакси .
После , кога коя паста използваме:
1. имаме надраскана боя (около дръжките на вратите и т.н.) , някаква мръсотия от да речем асфалт , или нещо което не се разтваря с вода , просто искаме да отстраним наи повърхностния слой на боята за да си стане пак лъскава като нова.
Има различни номера , както и различни видове абразивни пасти.
Най разпространени са кварцовите пасти , като съществуват и пасти с друг вид абразивни частици , като силиций например или разни силикати.
Различните номера, определят различната големина на абразивните частички, като колкото по голям е номера , толкова по ситни са частичките , и съответната паста се използва за по финни драскотини , като крайната цел всички я знаем .....
Друго за абразивните пасти което е много важно, има абразивни пасти , както за бои металици и алкидни , така има пасти и за бронз , сребро , алуминий и т.н. , като пастите се различават не по абразивните частички , а по химикалите които се използват като пълнеж .
Абразивните пасти отнемат слой от боята и по този начин я освежават!
Така , долу горе поизчерпах абразивните пасти , няма да засягам марки и т.н. , не мисля че е коректно.
Относно ваксите , ваксите са предимно на основата на петролни продукти , основно газ (нафта) , различни парафини , като най скъпите вакси съдържат пчелен восък .
Така , ваксите (костенурка или каквато си щете , почти са идентични)
се нанасят и се оставят да изсъхнат хубаво , след което със ВЪЛНЕН парцал це излъсква боята .
Какъв е ефекта и как се получава ???
Когато намажете боята , и изсъхне препарата, и се излъска , остава парафина и восъка по боята , което действа като сепаратор , между боята , водата , и мръсотията , водата се стича и мръсотията се измива лесно . С вакса , може да си минавате колите ако искате и всеки ден , аз мойта я минавам веднаж седмично , няма лошо , ама абразивните използвайте само за драскотините !!!!!
аз имам ново поло и много му се кефя. толкова че като някоя птичка направи беля върху колата веднага й измивам късметчето. Но оня ден чистих едно засъхнало изпражнение на предния капак. За беля взех гъбичка за чинии и хубаво го разтърках. на предния капак останаха драскотини по лака много леки. на пипане не се усещет, но под определен ъгъл се виждат. много ме е я яд да ги гледам. с какво да ги махна . един рапон на автомивка ми поиска 40 лв за пастиране( само на капака) и не гарантирал. ходих в бриколажала а там мноого препарати някои знае ли как да го оправа., че направо ме е яд как сам си се прецакахgeorgi penev написа:За първи път пиша във форум и моля ако обърквам мещо да ми проститеfreestyler911 написа:Реших да обособя темата за пастите и ваксите , тъй като смятам това ще е полезно за козметиката на всяка кола , която е толкова важна колкото и двигателя на колата , все пак ако не радва окото ..... не е густо
ТАКА
Първо , съществуват два вида пасти , едните са абразивни , а другите са вакси .
После , кога коя паста използваме:
1. имаме надраскана боя (около дръжките на вратите и т.н.) , някаква мръсотия от да речем асфалт , или нещо което не се разтваря с вода , просто искаме да отстраним наи повърхностния слой на боята за да си стане пак лъскава като нова.
Има различни номера , както и различни видове абразивни пасти.
Най разпространени са кварцовите пасти , като съществуват и пасти с друг вид абразивни частици , като силиций например или разни силикати.
Различните номера, определят различната големина на абразивните частички, като колкото по голям е номера , толкова по ситни са частичките , и съответната паста се използва за по финни драскотини , като крайната цел всички я знаем .....
Друго за абразивните пасти което е много важно, има абразивни пасти , както за бои металици и алкидни , така има пасти и за бронз , сребро , алуминий и т.н. , като пастите се различават не по абразивните частички , а по химикалите които се използват като пълнеж .
Абразивните пасти отнемат слой от боята и по този начин я освежават!
Така , долу горе поизчерпах абразивните пасти , няма да засягам марки и т.н. , не мисля че е коректно.
Относно ваксите , ваксите са предимно на основата на петролни продукти , основно газ (нафта) , различни парафини , като най скъпите вакси съдържат пчелен восък .
Така , ваксите (костенурка или каквато си щете , почти са идентични)
се нанасят и се оставят да изсъхнат хубаво , след което със ВЪЛНЕН парцал це излъсква боята .
Какъв е ефекта и как се получава ???
Когато намажете боята , и изсъхне препарата, и се излъска , остава парафина и восъка по боята , което действа като сепаратор , между боята , водата , и мръсотията , водата се стича и мръсотията се измива лесно . С вакса , може да си минавате колите ако искате и всеки ден , аз мойта я минавам веднаж седмично , няма лошо , ама абразивните използвайте само за драскотините !!!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта