Мнение за RAV 4!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 25 май 2008 22:46

Така е, но за съжаление, този вариант, който за реших да вземе, след приспадането на ДДС, излиза на цена, по-ниска от най-евтиния Тигуан, а пък е дизел и с доста повече екстри. :wink:

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнение за RAV 4!

Мнениеот Vanich » Нед 25 май 2008 22:52

Някои ако е карал такова джипче да сподели мнение, защото мислиме да купуваме, но не му знаеме слабите места и отзивите!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 25 май 2008 22:55

За кое от трите поколения говориш - едно, две или настоящото? И какъв двигател? В Тойота форума и в ОФФ роуд има данни, можеш да почетеш. Най-вече по чуждоезичните сайтове, предимно немски, има повече инфо.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Нед 25 май 2008 23:07

Става въпрос за моделите 2004г - 2006г, двигатела няма значение!

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Нед 25 май 2008 23:12

Аз съм карал такова само на бенц - за мотор немога да ти кажа къв беше - макс скорост 170, повече просто неможеше - много удобен, пъргав, по пресече нтерен не съм го карал но за в града е супер - и е относително икономичен все пак е джипче!! Като цяло е много добро за цената си!!

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Нед 25 май 2008 23:18

преди 2 ,3 седмици ми се наложи да карам такъв-чисто нов , за двигател не мога да се сетя.
-поведение на пътя(шосе из софия)-изключително сковано,
-упрвление - не толкова директно - добро за джип от този клас
-конфорт-от 1 до 6 - 3,50 - граничещо със спартанско,плюс старт бутона-нямаш ключ- кей летс гоу
-скоростен лост изключително висико поставен- шумен дизелов двигател,
лично аз очаквах много повече....

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 26 май 2008 6:59

1 година карах такова....е те по-голямо дърво няма. 2004-та двуврато с дизелов мотор. (D4D).
+совете после, белкем ги измисля до края на поста.:)
та минуси:
-Двувратата е със силно изместен център на тежестта напред (предвид и тежкият мотор) и при докосване на спирачката в завой, дори не се хлъзга задницата, ами се опитва да се катурне през предна гума по таван. (може би за туй от новите няма вече къса база :? )
-Както става в повечето случаи при Японците в ниските класове....шумоизолацията направо са я забравили :evil:
-Вози меко, но поръди късото междуосово разстояние , можеш да хванеш морска болез на извънградско каране.
-1-ва предавка е със "стандартно" предавателно отношение и ако си в наистина пресечен терен, караш на полу-съединител докато замирише малко, па спреш да починеш малко, па пак караш и...кога стигнеш :lol:
айде стига съм я оклопвал , сега малко да я похваля:)
-много мека хидравлика на волана ( за жена е супер)
-Идеална проходимост в градски условия :)))))))))) страшно маневрена поради късото междуосово , пък и добре прескача бордюрите.
-"електронен" раздатъчен диференциал ( постоянно предно)
-Голяма "пичеловка" ( особенно късата база), от по-големите се плашат :lol:

Да се върна пак по темата че... малко се отклоних ама от последният + все хубави спомени 8) , моят съвет е следният.
Ако искаш да я купиш за градски "автомобил", може би няма по-добро решение, особенно ако ще е кара жена ( говоря за двувратата). Завира се навсякъде, дупките не ги осещаш (много меко окачване), волана се въри с полвин пръст, не прави разлика дали върви по асфалт , сняг или лед,.
Ако решиш обаче да пътуваш извънградско с нея....вземи си валерян и хапчета за морска болест.
ПС: С мойта ходих веднъж от Плевен до Пампорово и от тогава ....само на риба , за туй и я продадох. Оказа се че е доста по деобре да пътувам със сеата и вериги в багажника от колкото с равката. 8)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 26 май 2008 12:56

titko написа:преди 2 ,3 седмици ми се наложи да карам такъв-чисто нов , за двигател не мога да се сетя.
-конфорт-от 1 до 6 - 3,50 - граничещо със спартанско,плюс старт бутона-нямаш ключ- кей летс гоу

баси тва където си го написал е голЕм смех

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Пон 26 май 2008 16:29

ми смей се де

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 26 май 2008 16:49

Ludia написа:
titko написа:преди 2 ,3 седмици ми се наложи да карам такъв-чисто нов , за двигател не мога да се сетя.

баси тва където си го написал е голЕм смех

Що смех - тва си е така - напълно подкрепям, макар че не съм карал, а само съм се возил. :arrow:

titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Пон 26 май 2008 16:55

явно на колегата му се заяжда с някой,но не мисля да влизам в подробности,пожелавам му да му минат 2 повече коли през ръцете от колкото на мен ,...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 26 май 2008 17:05

един приятел си взе такъв оба4е не съм 100% сигурен май беще с дизелов мотор май 150 коня беше (не съм сигурен де) спорт се водеше. с 5 4овека ускорението за нищо го няма, на светофар си се дърпа доста стабилно. много ми допадна возията,вътре ми се стори доста комфортно.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 26 май 2008 17:46

моли се да нямаш удари с нея 4е се сгъва като xармоника :? ламаринката е доста тъни4ка :

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Пон 26 май 2008 17:58

Определено ще е дълга база и се замисляме за бензинка. Макар че ми се струва че доста повече се предлагат дизелчета. Ако някои е бенз. да сподели...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 26 май 2008 19:42

Колкото хора питаш, толкова различни мнения ще получиш mhihi
Във фирмата имахме едно такова равче, само че 2003г. Бензин, 16v, 150 коня. Дълга база, 4(5) врати. Вървенето според мен е приятно, но в никакъв случай не ме впечатлява. Горе колегата пише че не харчи много, но аз съм на друго мнение-похапва си добре...особено ако го караш градско и го понастъпиш. Точният разход за жалост не съм го засичал (служебна, знаеш...). Возията също не ме впечатлява особено. Не е от най-твърдите но си подрусва. Не особено стабилен на пътя въпреки 4х4. Оф-роуд не съм пробвал, там не знам как е. След него взехме новият Рав-в това отношение всичко му е по-добре-и стабилност, и возия, и харчи по-малко. Само демаража според мен е куц за 150 кончета

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”