mupk0 написа:То по тази логика,ако вдигнат скоростта на 140,след 1-2години ще речеш,че ще ти е по-спокойно да вдигнат ограничението на 150 примерно,щото сега караш с 160-170.Вродено е на българина да не спазва правилата.Не мисля,че с 10км/ч ще пристигнеш много по-бързо от мене(явно бавният).
Всеки с разсъжденията си. Различни хора, различни коли, различни мисли и съответно различни навици се създават.. Когато 6-7, тъкмо навършил 18, взех книжка. Баща ми нарочно ми взе малолитражка - Рено Клио 1.2 литра. Карах го в продължение на 3 години и средната ми скорост на АМ Хемус беше може би 95-100 км/ч (изключвайки тунелите, там се кара с 80, защото чакалите вардят от другата страна). Тогава си мечтаех да карам такава кола, каквато съм си купил по настоящем и ми беше пределно ясно, че в не малко моменти преча на движението на АМ. Но такава е колата, такива са и възможностите ѝ. Е как пък тогава не ми хрумна да карам с 160-170, както ти ме описваш? Сега карам АFN със 110 магарета под капака и много добре виждам какво може и какво не. Такава кола ти позволява да не пречиш на нормалното движение по АМ, дори напротив - ставаш част от него, защото на баирите скоростта почти не се променя и не се налага да връщаш предавките. Много добре знам какви са разумните граници и ги спазвам, както правят и много други хора.
Виждам, че караш Голфче, близко до годината ми на раждане и за него нормалната скорост на АМ е може би около 100 км/ч, 'щото ако вдигне повече и има вятър, току виж вземе че излети...

: Това не е заяждане, баща ми имаше тъкмо 2 Голфа 2-ки през последните 10 години и много добре знам характеристиките и възможностите на прословутия лагерник...

Но автопаркът на България не е съставен само от Голфове и други коли от неговия клас, тегло и габарити. Не си ли съгласен?

И сега да не ме разбереш погрешно - никъде не съм казал, както и няма да кажа, че щом имаш Ферари или CL 600, нормалната скорост на АМ трябва да ти е 250 км/ч, щото тe нали вдигали над 300...

: Напротив, няма такова нещо. Тук говорим за разумите и допустими стойности на пътя.

Е, с настоящия си автомобил карам тъкмо в тези разумни граници, независимо колко по-голяма скорост може да вдигне той. Знам, че може да вдигне 200 км/ч, но в България не се навивам да го изпробвам, млад съм още.

:
И откъде ти дойде мисълта какво съм можел да си река след 1-2 години?
Не знам защо трябва да се изкривява казаното от даден човек и защо едва ли не се преписват неща, които той не е казал.
И нима когато се налага да изпревариш, в дадена ситуация не вдигаш повече от 130 км/ч

Наистина не мога да разбера защо някои хора се правят на светци.
Така и не разбрах твоя аргумент защо да не се вдигне с 10 км/ч скоростта на АМ. Аз моя го изказах - по-малко глоби за повечето шофьори. Твоят какъв е? Или само си търсиш приказка?
Извинявам се на модераторите за лиричното отклонение в началото, но държах да отбележа, че много добре знам 2 и 200 и не обичам някой безпричинно да ми намеква какво ми било вродено и какво не. Живял съм няколко години в Европа и съм видял това-онова. Така че не е редно така някой да говори за човек, когото дори не познава, още по-малко пък да определя какво щял да си помисли в бъдеще...