Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот Martosax87 » Вто 27 дек 2011 20:29

Vidol Nikolov написа:На мен като ми светнат някви джипки в огледалата, въобще не се прибирам ако вече изпреварвам ...
Колкото до тези тези дискутирани 140км/ч-те няма да променят нищо.Бързащите ще бързат,бавните ще си кретат пак по този начин.
Най-облагодетелствани ще са хората, поддържащи в момента скорости до 150км/ч.Ще им се даде една идея спокойствие,че могат да карат с една удовлетворителна скорост,без да се притесняват от камери и радари. :D

Именно и аз това казвам - глобите ще са една идея по-малко и на хора като мен, поддържащи на магистрала 140-150 км/ч, просто ще ни е по-спокойно, че няма да ни хванат в нарушение.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 27 дек 2011 20:37

Martosax87 написа:
Vidol Nikolov написа:На мен като ми светнат някви джипки в огледалата, въобще не се прибирам ако вече изпреварвам ...
Колкото до тези тези дискутирани 140км/ч-те няма да променят нищо.Бързащите ще бързат,бавните ще си кретат пак по този начин.
Най-облагодетелствани ще са хората, поддържащи в момента скорости до 150км/ч.Ще им се даде една идея спокойствие,че могат да карат с една удовлетворителна скорост,без да се притесняват от камери и радари. :D

Именно и аз това казвам - глобите ще са една идея по-малко и на хора като мен, поддържащи на магистрала 140-150 км/ч, просто ще ни е по-спокойно, че няма да ни хванат в нарушение.

То по тази логика,ако вдигнат скоростта на 140,след 1-2години ще речеш,че ще ти е по-спокойно да вдигнат ограничението на 150 примерно,щото сега караш с 160-170.Вродено е на българина да не спазва правилата.Не мисля,че с 10км/ч ще пристигнеш много по-бързо от мене(явно бавният).

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 27 дек 2011 20:55

Истина е че се правим че нямаме време повече ,отколкото това наистина е така.Дали ще пристигнем някъде за 3 часа или 3 часа и 15 минути какво значние има толкова.По-добре да станем 20 минути по-рано и да се оправим по-рано и да тръгнем навреме.
Другия варянт,на който му се струва че с новата голяма и мощна кола примерно 160 не се усещат,та затова кара и с повече да си вземе стара кола като голф2 където със 140 се лашка достатъчно за да ти поддържа адреналина на прилично ниво.Това е тъпа идея разбира се,стара кола без никаква пасивна и активна безопасност не може да бъде за предпочитане.Все пак да има и малко майтап в темата :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 27 дек 2011 21:28

agent_kowalski написа:Истина е че се правим че нямаме време повече ,отколкото това наистина е така.Дали ще пристигнем някъде за 3 часа или 3 часа и 15 минути какво значние има толкова

София - Пловдив са точно 4мин разлика. Явно важна разлика за повечето :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 27 дек 2011 21:31

bnick написа:
agent_kowalski написа:Истина е че се правим че нямаме време повече ,отколкото това наистина е така.Дали ще пристигнем някъде за 3 часа или 3 часа и 15 минути какво значние има толкова

Предполагам зависи от коя страна на вратата за тоалетната си! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 27 дек 2011 21:32

Asko VW написа:Аз си мисля, че е по-добре да оправят СЪСТОЯНИЕТО на магистралите (особено на Хемус), за да се махнат безумните ограничения от 70, 90 км/ч., поставени заради неравности по настилката. А дали максимума е 130 или 140, няма голямо значение. Аз и сега си карам 120-140, в зависимост какво позволява конкретният участък, говоря за магистрала, при нормални пътни условия и липса на допълнителни ограничения.

Подкрепям...то всички магистрали- старите си, са за ограничени 50 бих казал...то вдигнеш 100 и окачването ти към Пловдив например се удря в капака...представям си с висока скорост какви мизерии стават там...пътищата са ни под всякаква критика, пък нашия скоростта вдига :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 27 дек 2011 22:08

lion_heart002 написа:
bnick написа:

Предполагам зависи от коя страна на вратата за тоалетната си! mhihi mhihi mhihi

Се.еш на Ихтиман в такъв случай mhihi
Финландия -90 км/ч. ограничение на магистрала.Ма на техния премиер не му минава през ум да вдига ограничението ,сигурно защото ходи на работа с градския транспорт,пък и на финландците за разлика от нас не им стигат заплатките за Ес класи и седмици ,завалийките :Mr Green Fun Извинявам се ако замирисва малко на политика ,просто вратата на тоалетната е открехната mhihi

Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Мнениеот Martosax87 » Вто 27 дек 2011 23:45

mupk0 написа:То по тази логика,ако вдигнат скоростта на 140,след 1-2години ще речеш,че ще ти е по-спокойно да вдигнат ограничението на 150 примерно,щото сега караш с 160-170.Вродено е на българина да не спазва правилата.Не мисля,че с 10км/ч ще пристигнеш много по-бързо от мене(явно бавният).

Всеки с разсъжденията си. Различни хора, различни коли, различни мисли и съответно различни навици се създават.. Когато 6-7, тъкмо навършил 18, взех книжка. Баща ми нарочно ми взе малолитражка - Рено Клио 1.2 литра. Карах го в продължение на 3 години и средната ми скорост на АМ Хемус беше може би 95-100 км/ч (изключвайки тунелите, там се кара с 80, защото чакалите вардят от другата страна). Тогава си мечтаех да карам такава кола, каквато съм си купил по настоящем и ми беше пределно ясно, че в не малко моменти преча на движението на АМ. Но такава е колата, такива са и възможностите ѝ. Е как пък тогава не ми хрумна да карам с 160-170, както ти ме описваш? Сега карам АFN със 110 магарета под капака и много добре виждам какво може и какво не. Такава кола ти позволява да не пречиш на нормалното движение по АМ, дори напротив - ставаш част от него, защото на баирите скоростта почти не се променя и не се налага да връщаш предавките. Много добре знам какви са разумните граници и ги спазвам, както правят и много други хора. :idea:
Виждам, че караш Голфче, близко до годината ми на раждане и за него нормалната скорост на АМ е може би около 100 км/ч, 'щото ако вдигне повече и има вятър, току виж вземе че излети... :Mr Green Fun: Това не е заяждане, баща ми имаше тъкмо 2 Голфа 2-ки през последните 10 години и много добре знам характеристиките и възможностите на прословутия лагерник... mhihi Но автопаркът на България не е съставен само от Голфове и други коли от неговия клас, тегло и габарити. Не си ли съгласен? :wink: И сега да не ме разбереш погрешно - никъде не съм казал, както и няма да кажа, че щом имаш Ферари или CL 600, нормалната скорост на АМ трябва да ти е 250 км/ч, щото тe нали вдигали над 300... :banana: Напротив, няма такова нещо. Тук говорим за разумите и допустими стойности на пътя. :idea: Е, с настоящия си автомобил карам тъкмо в тези разумни граници, независимо колко по-голяма скорост може да вдигне той. Знам, че може да вдигне 200 км/ч, но в България не се навивам да го изпробвам, млад съм още. :bishop:
И откъде ти дойде мисълта какво съм можел да си река след 1-2 години?
Не знам защо трябва да се изкривява казаното от даден човек и защо едва ли не се преписват неща, които той не е казал.
И нима когато се налага да изпревариш, в дадена ситуация не вдигаш повече от 130 км/ч :?: Наистина не мога да разбера защо някои хора се правят на светци.

Така и не разбрах твоя аргумент защо да не се вдигне с 10 км/ч скоростта на АМ. Аз моя го изказах - по-малко глоби за повечето шофьори. Твоят какъв е? Или само си търсиш приказка? :Mr Green Fun

Извинявам се на модераторите за лиричното отклонение в началото, но държах да отбележа, че много добре знам 2 и 200 и не обичам някой безпричинно да ми намеква какво ми било вродено и какво не. Живял съм няколко години в Европа и съм видял това-онова. Така че не е редно така някой да говори за човек, когото дори не познава, още по-малко пък да определя какво щял да си помисли в бъдеще...

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 28 дек 2011 1:36

Най-малкото заради състоянието на магистралите.Принципно като карам по магистралата си карам със 120 без никакви проблеми.Много зависи от състоянието на колата.Както и със 180,но там вече е доста опасно за кола от моят калибър.Като много бързаш има лява лента.Тея дето сме в дясната и си караме 100-120 също не виждам какво пречат на тези дето бързат.Нали знаеш каква е разликата от 10км/ч по-висока скорост в спирачният път?Нямаме пътища за скорости като цяло в нашата държава.Нищо не ти пречи да си караш със 130 и да нямаш проблеми с никой.Не мога да проумея какво печелиш от тези 10км?Нима живота ти струва 10км принципно?Разбирам да го вдигнат с 30-40км/ч ограничението,че да има полза.Прекалено много шум за нищо е пак нашата работа.

Относно репликата ми за след 1-2 години...ами достатъчно(макар и малко) съм живял тук и знам как е.Тук нищо не се спазва,та това ли ще е проблема.Вижте колко катастрофи стават.Само днес заради убитаци има маса ударени коли на магистралата.Тея дето бързаха не стигнаха далече.Не може масово да карат с 60(включително и аз,че не искам 2 катастрофи за 1 ден),а газарите да ни изпреварват като спрели и после по мантинелите да ги четем.Всичко е до преценка.Ако всеки си съобразява скоростта според пътната настилка и условия,130км/ч е мечтана скорост за безпроблемно пътуване само по чисто ново открити участъци от магистралата.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 28 дек 2011 9:27

mupk0 написа:Най-малкото заради състоянието на магистралите.Принципно като карам по магистралата си карам със 120 без никакви проблеми.Много зависи от състоянието на колата.Както и със 180,но там вече е доста опасно за кола от моят калибър.Като много бързаш има лява лента.Тея дето сме в дясната и си караме 100-120 също не виждам какво пречат на тези дето бързат.Нали знаеш каква е разликата от 10км/ч по-висока скорост в спирачният път?Нямаме пътища за скорости като цяло в нашата държава.Нищо не ти пречи да си караш със 130 и да нямаш проблеми с никой.Не мога да проумея какво печелиш от тези 10км?Нима живота ти струва 10км принципно?Разбирам да го вдигнат с 30-40км/ч ограничението,че да има полза.Прекалено много шум за нищо е пак нашата работа.

Относно репликата ми за след 1-2 години...ами достатъчно(макар и малко) съм живял тук и знам как е.Тук нищо не се спазва,та това ли ще е проблема.Вижте колко катастрофи стават.Само днес заради убитаци има маса ударени коли на магистралата.Тея дето бързаха не стигнаха далече.Не може масово да карат с 60(включително и аз,че не искам 2 катастрофи за 1 ден),а газарите да ни изпреварват като спрели и после по мантинелите да ги четем.Всичко е до преценка.Ако всеки си съобразява скоростта според пътната настилка и условия,130км/ч е мечтана скорост за безпроблемно пътуване само по чисто ново открити участъци от магистралата.

Колега,въобще не си в час. Ти защо караш с голф 2 по лошите ни магистрали с 120км./ч и нямаш никакви проблеми,а не караш с 110км/ч.? Толкова ли бързаш,10-20мин. по-рано да стигнеш? И като нямаш проблеми с 120км по лошите ни магистрали с голф 2 защо мислиш,че колегата с пасат 7-ца мечтае да кара с 130км/ч по чисто новооткрити отсечки от магистрала? Нали зависело от състоянието на колата? Сякаш ти е мерак всички да се равняваме по възможностите на твоята кола и ако може никой да не те изпреварва.Много пишат тук без да са запознати с възможностите на по-новите коли.Казвам го по принцип,не към конкретен колега.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 9:41

Значи идеята е да се съобразяват с възможностите на колата,не да карат наравно с нея.Тоест като изпреварва да отделят 10 секунди повечко човеве да си извърши маневрата и после да карат.Това е проблема че всеки натиска до последно.Като види човек че пред него някой по-бавно изпреварва да натисне леко спирачката,а не фаровете с идеята че тоя ще се прибере накрая,ама накря май се качваме на мантинелата.
Вчера станах свидетел на тракия на някакъв боклук с туарег караш по маркировката и опитващ се да избута всичко от лява и дясна лента кой на където може.Не му беше достатъчно само от едната лента да му правят път,ами трябва и от двете...

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 28 дек 2011 9:59

Колега,@ицоицо,защо трябва да бъдем коне с капаци?Ти от 5 поста в темата ни обясняваш как било в Германия,Финландия,африка,афганистан...Ами с 90 км/ч.-направо да закрием магистралите,да закрием сухопътния транспорт,ще се движим с локомотиви...Защо винаги трябва да се сравняваме с другите?Защо трябва да чакаме Брюксел да ни нареди и да козеруваме?Кога ще гледаме в нашата камбанария?Германия си е Германия,но да даваш-скиорите за пример...Съгласен съм,че пътя не е стъкло,но 140 км/ч,не са проблем!Да,има участъци,които не са добре,ама то по тая логика за 5 дупки дайте да върнем ограничението на 90 км/ч.Отсечката Пловдив-Ст.Загора спокойно се кара 170 км/ч. :да: Обявете ме за джигит вече :Mr Green Fun И сигурно половината форум с голфО ще започне да ми пречи в лява лента... death Предполагам,че и Златев протрива ръце,ще забогатее с моите 500 гр.нафта повече дето ще ми гори колата като не карам с 130... :063:
Как не си начесахте клавиатурите и не разбрахте,че малумщината убива,а не 130 или 140 км/ч.рискови маневри,не спазване на ЗДвП...Айде да видим примерно колко жертви има на магистрала и на пешеходна пътека?Дето толкова разтягате локуми за тази статистика...
А темата трябва да се нареди с ключ до тази-"Как карате по магистрала"! death

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 10:53

Е те жертвите на пешеходна пътека пак са свързани със скоростта...
Това може да се реши много лесно с по-яки бабуни пред всяка пътека ,или ако е по-лесно с камери пред всяка пътека,които щтракат на 40км/ч и готово.

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Сря 28 дек 2011 11:16

vaiper 1 написа:Много разбита става след Пазарджик посока София магистралата :Mr Green Fun 140 с моя бегач ще требва люка да отварям :D

редовно го минавам тоя участък - малко друса, но и със 180 няма проблем :mrgreen:

Проблема не ни е в ограничението по магистралите, а в липсата на магистрали... а и тия дето карат с 70км по магистралата и камионите се налага да ги изпреварват!!!

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Сря 28 дек 2011 11:20

:039:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”