Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re:

Мнениеот xploda » Пон 10 сеп 2012 14:57

stenly_m написа:Не е нормално Алонсо да има в пъти повече точки от Маса и онзи да му ги краде?!?

Кво крадене кви 5лв. :screwy Масари заслужено се класира много по-напред в стартовия грид от хленчонсо. Ако Масари не беше отпуснал газта, като пут*а и вместо тва беше се засилил още повече, не съм сигурен дали галфонзо щеше да успее да го мине до края на състезанието. Реално галфонзо открадна от точките на Масари. Те тва не е нормално и не е честно.
По този начин се печелят титли? Е, да, това е един от начините...но от нечестните и неспортсменските такива. Ясно е, че във всеки спорт ще се намерят примери за нечестно и/или непочтено спечелени титли/трофеи, но все си мисля, че не тези хора са оставили някаква следа в историята на дадения спорт и са били сочени за пример.

Аз лично галфонзо си го ненавиждам since day one, дето се казва. Винаги ми е бил антипатичен. И стила му на каране и той самия. Много хора казват такъв талант, онакъв талант. Ми сори, ама аз талант в галфонзо не виждам никакъв. И Айсмен ми е антипатичен например, но там примерно откъм каране и истински талант съм го признал. Още първата година след завръщането - много подиуми и 3-ти във временното класиране. Тактики, едно друго и то с кола на лотус, а не на ферари, макларън, мерцедес или редбул. Ето тва да го направиш е талант и пилот един път. А не да хленчиш нон-стоп по радиото, тоз ми пречи, оня ми пречи...както беше лафа - на калпавата ракета космоса ѝ пречел. И на галфонзо работата е същата.
Дано такова гевезе не спечели титлата тази година. Аз до последно си подкрепям Фетел и Уебър, а ако не са те поне да е бутонката или шърцингеровеца mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 15:28

Vettel написа:Ееее, ти се ебаваш... :lol: Защо ще се унижаваш публично mhihi

Влади, под твърдо имах предвид алкохол... Да не си помислиш за друго :063:

Разбира се че алкохол си помислих бре, какво друго бих могъл ?! :roll:
Проблема е, че аз алкохол не пия :Mr Green Fun за това отказах предложението 8)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 15:45

xploda написа:
stenly_m написа:Не е нормално Алонсо да има в пъти повече точки от Маса и онзи да му ги краде?!?

Кво крадене кви 5лв. :screwy Масари заслужено се класира много по-напред в стартовия грид от хленчонсо. Ако Масари не беше отпуснал газта, като пут*а и вместо тва беше се засилил още повече, не съм сигурен дали галфонзо щеше да успее да го мине до края на състезанието. Реално галфонзо открадна от точките на Масари. Те тва не е нормално и не е честно.
По този начин се печелят титли? Е, да, това е един от начините...но от нечестните и неспортсменските такива. Ясно е, че във всеки спорт ще се намерят примери за нечестно и/или непочтено спечелени титли/трофеи, но все си мисля, че не тези хора са оставили някаква следа в историята на дадения спорт и са били сочени за пример.

Аз лично галфонзо си го ненавиждам since day one, дето се казва. Винаги ми е бил антипатичен. И стила му на каране и той самия. Много хора казват такъв талант, онакъв талант. Ми сори, ама аз талант в галфонзо не виждам никакъв. И Айсмен ми е антипатичен например, но там примерно откъм каране и истински талант съм го признал. Още първата година след завръщането - много подиуми и 3-ти във временното класиране. Тактики, едно друго и то с кола на лотус, а не на ферари, макларън, мерцедес или редбул. Ето тва да го направиш е талант и пилот един път. А не да хленчиш нон-стоп по радиото, тоз ми пречи, оня ми пречи...както беше лафа - на калпавата ракета космоса ѝ пречел. И на галфонзо работата е същата.
Дано такова гевезе не спечели титлата тази година. Аз до последно си подкрепям Фетел и Уебър, а ако не са те поне да е бутонката или шърцингеровеца mhihi

Аз като фен на ревльото Алонсо, ще сезирам FIA ( Forum investigation agency ) по радиото за твоя случай ;)

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пон 10 сеп 2012 15:48

xploda значи..не виждаш правилно...ако Алонсо не кара както трябва за теб..сложи си очила. А е нормално след като ненавиждаш Алонсо да го плюеш както аз плюя Фетел и Хамилтън. Кажи ми при положение, че Маса има някви кирливи точки..и ИЗОБЩО не може да се бори за титла..какъв е смисъла от Ферари да пропуснат възможността вместо Алонсо да стане шампион...както се казва от 2 стола на земята. Нали ако Маса не даде път на Алонсо Ферари им намалява шанса да имат шампион. По добре така от колкото...Маса да си седи на дъното с точките и Алонсо да вземе по малко точки заради това двамата да се състезават сеедно не са от един отбор. Говориш глупости.
Мисля, че за карането на Алонсо може да ме подкрепи дори и Барбуков (макар той да е върл фен на Фетел :) ) но трябва да си признае, че Фетел наистина прекали като избута Алонсо извън пистата на завоя и заслужено си спечели наказание. Колкото до отпадането му..лоши стечения на обстоятелствата.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 15:59

Подкрепя те Барбуков.

Поне си ме знаете, че в коментарите съм безпристрастен.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 10 сеп 2012 16:38

Vettel написа:
Поне си ме знаете, че в коментарите съм безпристрастен.
Както и аз, и призовавам колегите които следят и се включват в темата да се придържат към това неписано правило. Много по-приятна и задушевна е обстановката. И както Добри и Мартин подчертаха, темата е давана за пример на разбирателство м/у запалянковци на различни отбори. И това е и причината ря да съществува а футболна такава, не ! Аз съм горд че съм част от нея и че имам възможността да коментирам и обсъждам вълнуващото ме с интелигентни разумни хора.
Изключения винаги има, и разчитам на собственото им самосъзнание да се вразумят. Не е тук мястото да се правим на остроумни, разваляйки атмосферата които други са градили. Има си достатъчно Ф1 форуми в които хейтърството и обидите не се санкционират, всеки себеуважаващ се Ф1 критик би трябвало да се изявява там. Тук сме се събрали пацифисти аматьори на по лафче. За това призовавам peace brothers !
Ам/а/ин !

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 10 сеп 2012 16:42

Ludia написа:...Аз съм горд че съм част от нея и че имам възможността да коментирам и обсъждам вълнуващото ме с интелигентни разумни хора...

И аз бях горд.
И аз си мислех същото.

Вече не.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 16:48

Баси, колко си прав. Чак ме кефиш. С Жоро сте номер 1.

Искам да помоля най-учтиво капацитета Бай Илия да не се включва повече в темата. Много хора явно страдат от нелечима нетърпимост към него. По културно и учтиво не мога да изгоня някой. Дано илийчо разбереш къде сгреши ;-)

Потребителски аватар
eras3r
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пон 10 сеп 2012 17:14

Чесно казано на мен ми омръзна само да плюя другите отбори като в същото време виждам, че и те се справят (или поне се опитват) добре. Но..няма как да пренебрегна факта, че Алонсо ми е фаворит :)

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 10 сеп 2012 17:22

Vettel написа:Баси, колко си прав. Чак ме кефиш. С Жоро сте номер 1.

Искам да помоля най-учтиво капацитета Бай Илия да не се включва повече в темата. Много хора явно страдат от нелечима нетърпимост към него. По културно и учтиво не мога да изгоня някой. Дано илийчо разбереш къде сгреши ;-)

Хубава работа!!! Сега ще се сърдим ли? Мисля, че темата е супер като цяло и нека си остане такава. Не можеш да ме изгониш понеже не сме у вас, а и да бяхме едва ли щеше да го направиш понеже не съм лош човечец :lol:

С риск някои хора да се разсърдят (при спазени правила си е техен проблем) поствам следната интересна снимка...Интересно ми е да чуя мнения по въпроса.

Изображение

ПС - колегата Vettel, искам най-учтиво да те помоля да се примириш с факта, че Фетел няма да е шампион за 3-ти пореден път, а аз със сигурност няма да се махна понеже не виждам причина за това. Тука има доста интересни мнения, които чета с кеф всеки ден, в това число и твоите разбира се, понеже си обективен :beer :beer

Последна промяна от bai_ILIA на Пон 10 сеп 2012 17:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 17:26

Казвал съм го много пъти, казвам го наистина за последно: Мразя Алонсо от дъното на душата си. Намразих Ферари от дъното на душата си. Не мога и няма да отрека качествата на доказалия се шампион Фернандо Алонсо. Невероятен пилот е. Факт неоспорим. Но го мразя мамка му. Винаги, когато заслужава похвала ще я има от мен. Просто не мога да си кривя душата и да отричам очеизбодното.

Потребителски аватар
eras3r
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пон 10 сеп 2012 17:27

Извинявай, ама Алонсо като видя, че така ще става се дръпна максимално бързо, а и Фетел не излезе с четирите гуми + още място извън пистата.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пон 10 сеп 2012 17:36

Да, така е. Като се вземат под предвид безумията на Грожан и чувствителноста на ФИА относно безопасноста по трасетата, наказанието си беше направо сигурно.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 10 сеп 2012 17:38

Уважаеми колеги,

Ситуациите са КОРЕННО РАЗЛИЧНИ. Миналата година атаката на Фетел започна много, ама много по-рано. Алонсо още навлизаше в кривата, когато предните гуми на Себ и неговите задни се изравниха.
Тази година атаката на Алонсо започна, когато Фетел подхождаше към излизане от кривата. В случая, не виня оставането му в идеалната линия. Алонсо просто трябваше да атакува от дясно. Наказанието бе пресилено. Да, правилно е да го има, да, правилно е да го няма.

След много гледания на ситуациите - това ми е официалната позиция.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 10 сеп 2012 17:55

eras3r написа:xploda значи..не виждаш правилно...ако Алонсо не кара както трябва за теб..сложи си очила. А е нормално след като ненавиждаш Алонсо да го плюеш както аз плюя Фетел и Хамилтън. Кажи ми при положение, че Маса има някви кирливи точки..и ИЗОБЩО не може да се бори за титла..какъв е смисъла от Ферари да пропуснат възможността вместо Алонсо да стане шампион...както се казва от 2 стола на земята. Нали ако Маса не даде път на Алонсо Ферари им намалява шанса да имат шампион. По добре така от колкото...Маса да си седи на дъното с точките и Алонсо да вземе по малко точки заради това двамата да се състезават сеедно не са от един отбор. Говориш глупости.
Мисля, че за карането на Алонсо може да ме подкрепи дори и Барбуков (макар той да е върл фен на Фетел :) ) но трябва да си признае, че Фетел наистина прекали като избута Алонсо извън пистата на завоя и заслужено си спечели наказание. Колкото до отпадането му..лоши стечения на обстоятелствата.

Чакай сега, не ги бъркай нещата. Ненапразно съм написал "аз...лично аз" и т.н., т.е. тва, че за мен галфонзо не е баси и невиждания талант си е лично мое мнение. За теб може и да е най-великия, най-добрия евър, но тва си е твое лично мнение. Защо се опитваш да наложиш своето мнение не мога да разбера :?:
Плюс тва, не казвам, че е лош пилот, просто не е чак тоооооолкова добър(за мен), колкото се пише и говори.
И още нещо, което пак не си ме разбрал - няма нищо лошо да пуснеш съотборника си да те мине в името на точките и титлата. Лошото е първо, че това не стана по воля на Маса, а му беше наредено и второ, че ставаше дума за крадене на точки и прочие, при което изказах мнение, че реално окрадения е Маса. Без значение, че е за доброто на тима и т.н.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”