Вечна тема - разход

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Кой с каква кола е и какъв разход му дава...?

Мнениеот stefan4o » Сря 04 апр 2012 14:38

Чета и не мога да повярвам на ушите си :bowdown 3.7 среден разход, средна скорост 110 км/ч :063: ... А, ама то не било средна скорост, ами той колегата с толкоз бил карал :lol:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 04 апр 2012 14:39

100% е така няма такъв разход. Има само някакъв БК, който показва няква стойност в някакъв момент. И аз моя мога да го накарам моя да показва 6 градско, ама резултата на колконка е далееч от там...

П.П. голф 4 с 1,9 двигател не може да докара по тази отсечка 3,7л на 100 имаш твърде много изкачвания и спускания за да повярвам.. виж 4,5 -5,5 да се съглася. Ако приемем че си я жарил и със 110 вече нещата отиват към рибарските истории.

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 04 апр 2012 15:24

Сеат Леон 180 коня бензин 4х4 с чип малко над 200 коня - среден разход 3.2/100 от Паничище до Сaпарева Баня mhihi mhihi

Потребителски аватар
Superleggera
Автомобил: Seat Ibiza Fr
Двигател: BLT 2006

Мнениеот Superleggera » Сря 04 апр 2012 16:44

relaxxx написа:100% е така няма такъв разход. Има само някакъв БК, който показва няква стойност в някакъв момент. И аз моя мога да го накарам моя да показва 6 градско, ама резултата на колконка е далееч от там...

П.П. голф 4 с 1,9 двигател не може да докара по тази отсечка 3,7л на 100 имаш твърде много изкачвания и спускания за да повярвам.. виж 4,5 -5,5 да се съглася. Ако приемем че си я жарил и със 110 вече нещата отиват към рибарските истории.

Без чип ми показваше 4.4-4.6 по БК,с чипа разхода,който казах по-горе пак по БК. Преди чипа съм го засичал до капачка и показваше точно, с чипа все още не съм. Това ми показва, това казах. Това, че не вярвате, не ме бърка :wink:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 04 апр 2012 16:56

Superleggera написа:Без чип ми показваше 4.4-4.6 по БК,с чипа разхода,който казах по-горе пак по БК. Преди чипа съм го засичал до капачка и показваше точно, с чипа все още не съм. Това ми показва, това казах. Това, че не вярвате, не ме бърка :wink:
Фактът, че не ти пука дали някой тук ти вярва ... че публикуваш тези ... ще го нарека отново "приказки" ... говори достатъчно за самочувствието ти, покритието му и възпитанието ти.
Пожелавам ти успех! :mrgreen:

Потребителски аватар
Superleggera
Автомобил: Seat Ibiza Fr
Двигател: BLT 2006

Мнениеот Superleggera » Сря 04 апр 2012 17:04

myrshavija написа:
Superleggera написа:Без чип ми показваше 4.4-4.6 по БК,с чипа разхода,който казах по-горе пак по БК. Преди чипа съм го засичал до капачка и показваше точно, с чипа все още не съм. Това ми показва, това казах. Това, че не вярвате, не ме бърка :wink:
Фактът, че не ти пука дали някой тук ти вярва ... че публикуваш тези ... ще го нарека отново "приказки" ... говори достатъчно за самочувствието ти, покритието му и възпитанието ти.
Пожелавам ти успех! :mrgreen:

Отново повтарям, казвам това, което ми показва БК. Преди чипа показваше точно, не виждам и сега защо да не го прави. Изобщо не ми се занимава да тръгна да убеждавам някой, че БК показва този разход. Скоро ще го засека до капачката и ще съм 100% убеден, защото е възможно БК да дава някакви отклонения, но чак толкова големи едва ли ще са!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 04 апр 2012 17:18

Мислех, че тук сме все разумни хора, които споделят полезна информация - в случая разхода на гориво на колите си, а НЕ показанията на БК ... ако ти не можеш да оцениш абсурдността на това, което публикуваш като разход на гориво и се налага да уточняваме що е то средна скорост и дали е възможно показанията на БК да не са коректни ... вече ти казах - това достатъчно говори за начина ти на мислене, твоята интелигентност и мнението ти за интелигентността на останалите тук.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Сря 04 апр 2012 17:33

Винаги съм се радвал на постиженията ни,в областта на машино и уредостроенето,и по-точно как можем със поставянето на един чип,да сложим в малкия си джоб,инжинерите работили с години над тези технологии,вградени в нашите автомобили.

За 1.6TDI BlueMotion двигателя няма да говоря,защото той и на малкия ти пръст не може да се опре... http://www.volkswagen.bg/modelle/golf_group/golf6/fakten_ziffer/technical_data/?motor=593

Давам за пример VW Polo 1.2 TDI

Искам да ми обясните,как може автомобил който е 2000г произведен с двигател 1.9 литра да се сравнява по икономичност с автомобил 2010г с обем на двигателя 1.2 литра.

Разход на гориво, л/100 км и емисии на CO2, г/км 3)

Градско 4,6
Извънградско 3,3
Комбинирано 3,8

http://www.volkswagen.bg/modelle/polo_gr/facts_numbers/technical_data/?motor=498

Татко едно време ми казваше "тук в окото ми,корабче виждаш ли да плува"

Колега с тези параметри дори и преди чипосването на колата,си изпратил всички производители на двигатели в южна Б група,да ритат футболната топка на село,на кабата.

За да не съм оФФФ

Имах ходене из България миналата седмица,с колата от гаража.

Ямбол - Ветрен - Септември - Ветрен - Ямбол
Всичките километри са извън градско,да има най-много 20км. градско каране.
Разход по борд компа 5.8л./100км.(засичал съм колата пълно-пълно и затова вярвам на компа)

Повече от 120км не съм карал по магистралата и 90-100 извън населените места.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 04 апр 2012 17:48

А да не би главният "виновник" за тоя върховен разход да е чипът? В смисъл нали се променят горивни карти, ала-бала, има ли шанс компирът да се подлъгва и да показва такива щуротии?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 04 апр 2012 19:57

AVF извънградско от 5.5 до 15 зависи колко е натоварена и колко бързам Градско не съм засичал никога

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 04 апр 2012 21:28

Ами мисля това фантастично постижение да не го обсъждаме повече... :012: .. да споделя в момента карам
3 литра дизел, редови шестак, автомат - 11/100 в града, извън 6/100,карам главно по магистрали и само на темпомат на 140км/ч.

bongou
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bongou » Пет 06 апр 2012 11:20

Пичове,имам проблем - колата ми е Пасат В3 комби, 1.8GL, двигател RP, 1990г. С него обикалям назад напред по родината и до сега нямах проблем с отчитането на разхода за гориво при командировка - 7,1л./100км. /толкова пише в руското издание за ремонт на автомобила/. В един момент шефът ми видял на някакъв руски сайт catalog.auto.ru разход 6.4л./100км.(но там е даден един и същ разход за всички видове двигатели 1,8 бензин) :screwy и реши да ме отреже death . Единственото спасение е да намеря оригинална спецификация за моя автомобил. Моля за помощ :bowdown някой ако има такова дърто четиво, нека ми пише на ЛС, на "емайла" или да даде :link

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 апр 2012 11:58

Кажи на шефът ти, че пасатът ти не е чисто нов, плюс това бензинът, който се продава тук всички знаем какъв е... Освен това тези данни са теоритични и усреднени - т.е. има вариант колата да гори и повече, и по-малко, като клоня към първото, поради фактите, които ти посочих в първото изречение. Ако е разбран човек - ще се усети, ако не - кажи му да ти осигури служебен автомобил и да зарежда той горивото :lol:

vw101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw101 » Пет 06 апр 2012 12:01

Колега,
първо- има наредба за командировките в страната
второ- амортизация на двигател,движещи части,гуми,масло,консумативи,винетка-може да я включиш в сметката
трето- имам познати които карат служебни автомобили и разхода им е изключително завишен в сравнение със заводските данни.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 06 апр 2012 12:15

Polo 2F AAU, 45hp, 91г. - Софийско, 7,5-8/100 А95 в момента.
Тази зима постигнах рекорд между 15-20/100 с прецакана ламбда сонда и яко богата смес. mhihi
Ставам фен на пропан бутана :mrgreen:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”