За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: За ксенона

Мнениеот Matematiks » Чет 13 май 2010 8:08

Отвратително е ксенон на стари фарове не кристални-ма и на кристални понякога.Ужасно заслепяват -незнам от какво зависи.Бързо ги лекувам де-поставям ги в същото положение пускайки ги пред мен и пускам дългите малко да видят как е.Един с една Джи Ти Ай-ка искаше да бега на мотора после,ама явно не бега достатъчно. :applause:

Извод-турбинирайте преди да слагате ксенон на обикновенни фарове :beat_butt2 :041:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 май 2010 14:36

И аз имах подобна случка. Зад мен караше Шаран, модел 2003 от тези с кристалните фарове. Не знам какъв беше тоя гаден ксенон, щях да ослепея направо. Ама виж не се сетих да му дам път и после да нанижа дългите да му изкарам зъркелите... другия път така смятам да направя с всеки, който кара с нерегулирани фарове зад мен mhihi

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Чет 13 май 2010 14:55

stefan4o написа:И аз имах подобна случка. Зад мен караше Шаран, модел 2003 от тези с кристалните фарове. Не знам какъв беше тоя гаден ксенон, щях да ослепея направо. Ама виж не се сетих да му дам път и после да нанижа дългите да му изкарам зъркелите... другия път така смятам да направя с всеки, който кара с нерегулирани фарове зад мен mhihi

И после темата "Идиоти на пътя" ще бъде напълнена с мнения от рода на "Днес един идиот с Шаран ме преби"....
Нищо лично ,пичове , но защо трябва да се правите на бабаити ? Пуснете го да ви минава и да си кара напред - нищо няма да ви стане :drunk

Потребителски аватар
kocetoMR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocetoMR » Съб 29 май 2010 16:51

Аз пак си купих от eBay ксенонче 55W за 85лв.Тук същото ми го продаваха в един сервиз за 150лв но 35W без монтаж.Купих си директно от производителя монтирах си го на А4-ката и съм предоволен.Между другото два комплекта излизат 150лв. с доставката от eBay.
http://stores.ebay.co.uk/Ultra-Vision-HID?_rdc=1

Потребителски аватар
D@nkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nkata » Пет 04 юни 2010 17:42

Отскоро и аз се сдобих с ксенонче 35в. Първо да кажа, че съм си регулирал фаровете и до сега не съм заслепил никого (поне не сами ми присветкали, "свиркали" и т.н.). Обаче имам проблем. Когато пусна фаровете светват за малко двата и единия изгасва. Втори опит : пак същото но само че другия гасне. И на 4-5 път запалват и двата. Има ли вероятност тъй като не сам с релета на фаровете, захранването да не е достатъчно и за това да не искат и двата да запалят.

П.п. Ксенона го сложих защото ми се налага доста често да пътувам през ноща. С обикновените крушки почти нищо не виждах, пусках късите и дългите на веднъж за да видя къде се намирам. А относно темата : от нея научих всичко за ксенона.
Браво ! :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 юни 2010 17:48

Нищо лично към никой, но колите със ксенон са 80% от тях 75% заслепяват та за момент немога да видя пътя пред мен! Ей хора стегнете се, неможе ти на кола 98-ма година без кристални фарове да слагаш ксенон и аз да се моля на всички богове някой пияндурник да не ми излезе на платното щот ще го направя шукляш! Според мен не напразно хората слагат ксеноните само в завода, но нали ние Българите сме винаги по умни от производителите даже и на Жигули-то ще сложим ксенон, но че нямаме гуми това не е от значение, по-важно е аз да виждам па другият не виждал, да се оправя и да се спасява, ма като се засили някой ГАЗ 53 срещу вас, не ве виждам! Колегата по-горе е прав, не слагайте ксенони на тия стари кочини колкото и да ги реголирате, заслепява якооо! :horror:

Потребителски аватар
D@nkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nkata » Пон 07 юни 2010 8:51

Отскоро и аз се сдобих с ксенонче 35в. Първо да кажа, че съм си регулирал фаровете и до сега не съм заслепил никого (поне не сами ми присветкали, "свиркали" и т.н.). Обаче имам проблем. Когато пусна фаровете светват за малко двата и единия изгасва. Втори опит : пак същото но само че другия гасне. И на 4-5 път запалват и двата. Има ли вероятност тъй като не сам с релета на фаровете, захранването да не е достатъчно и за това да не искат и двата да запалят.

П.п. Ксенона го сложих защото ми се налага доста често да пътувам през ноща. С обикновените крушки почти нищо не виждах, пусках късите и дългите на веднъж за да видя къде се намирам. А относно темата : от нея научих всичко за ксенона.
Браво !

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пет 23 юли 2010 1:10

Колеги намерих 4 ксенонови крушки от катастрофирал автомобил. Крушките са х-1 (незнам за марка не пише) но някой преди мен е свил бластите и кабелите. Та въпроса; ако купя други бласти мога ли да използвам тези крушки, насочил съм се към бласти и кабели на Луксима но незнам дали бласта ще запали и дали кабелите са същите.
Благодаря пордварително.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 23 юли 2010 7:00

passat_rs написа:Колеги намерих 4 ксенонови крушки от катастрофирал автомобил. Крушките са х-1 (незнам за марка не пише) но някой преди мен е свил бластите и кабелите. Та въпроса; ако купя други бласти мога ли да използвам тези крушки, насочил съм се към бласти и кабели на Луксима но незнам дали бласта ще запали и дали кабелите са същите.
Благодаря пордварително.

Щом крушките са афтармаркет баластите ще станат.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пет 23 юли 2010 16:31

D@nkata написа:

Браво !

Не е от релетата колега.Моя автомобил(пассат б3) няма релета на фаровете и ксенона си пали без проблем всеки път.Явно или балласт или крушка.Размени мястото на крушките може и да се оправи.При мен в началото като го слагах ксенона,едната крушка непалеше.Смених и мястото с другата и всичко е ок. :beer Ако несе оправи и тогава - крушка или баласт

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Съб 24 юли 2010 8:16

Отдавна исках да питам - колата ми е с фабричен ксенон на късите и всеки път като я отключвам с дистанционното ми присветва и ксенона. Това ще доведе ли до по бързото му износване/изгаряне?

Потребителски аватар
D@nkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nkata » Съб 24 юли 2010 10:04

HukuTyY написа:
D@nkata написа:

Браво !

Не е от релетата колега.Моя автомобил(пассат б3) няма релета на фаровете и ксенона си пали без проблем всеки път.Явно или балласт или крушка.Размени мястото на крушките може и да се оправи.При мен в началото като го слагах ксенона,едната крушка непалеше.Смених и мястото с другата и всичко е ок. :beer Ако несе оправи и тогава - крушка или баласт

Колега, проблема беше точно от липса на релета. До фара стигаше 10.5 V.Ето защо и старите крушки са светили като свещи. От няколко седмици не съм имал проблеми с ксенона. :да:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 24 юли 2010 11:24

santo_trafficante написа:
passat_rs написа:Колеги намерих 4 ксенонови крушки от катастрофирал автомобил. Крушките са х-1 (незнам за марка не пише) но някой преди мен е свил бластите и кабелите. Та въпроса; ако купя други бласти мога ли да използвам тези крушки, насочил съм се към бласти и кабели на Луксима но незнам дали бласта ще запали и дали кабелите са същите.
Благодаря пордварително.

Щом крушките са афтармаркет баластите ще станат.

Роска виждал съм и такива дето не стават.

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Сря 01 сеп 2010 21:39

Малко тъп въпрос, но какво означава това Н1, Н4, Н5....

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Чет 02 сеп 2010 12:02

Това H4 , H7 , H1 е типа на крушката .
Иначе и аз съм много против това коли с нереголирани фарове , или Гоуф 3 с ангели да са с ксенон , щото просто ти е*ават мамата като излезнат срещу тебе , имаше линк по назад в темата как се инсталира Ксенон , ако сте чели мнения , имаше няколко човека които казват , че на фар без лупа т.е. рефлекторен слагането на ксенона прави много ярки фаровете и заслепяват хората , и че това е незаконно . В България живеем , бих се зарадвал ако почнат да глобяват за такива неща , като нереголирани фарове ,или неправилно поставени ксенони , защото разминаването с такива коли е доста неприятно и винаги би могло да стане катастрофа заради такива неща , а не трябва да е така :dummy: !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”