За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За ксенона

Мнениеот dragozow » Чет 02 сеп 2010 17:10

По-напред в темата писах че пътувах нощта до Каварна, 550 км. Тия с ксеноните от 20 лв ме окьоравиха. Определено пречат на останалите.

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Съб 04 сеп 2010 13:33

To същата работа е и със обикновенни фарове нерегулирани , или вирнати нагоре !

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 04 сеп 2010 13:53

garsona написа:To същата работа е и със обикновенни фарове нерегулирани , или вирнати нагоре !

Приемам че е така, но има и по-лошо да срешнеш Кола със ксенон която няма лупи, и е с обикновени стъкла и не са реголирани фаровете, направо ти се налага да спреш, шот пред теб се получава черна стена и не виждаш абсолютно нищо, ако някой казва че греша нека пробва! А относно ксенона е удобсто, самоче на фарове със лупи! Друго всичко е компромис както на парите така и на останалите в движението!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Съб 04 сеп 2010 14:31

IceHeart написа:Приемам че е така, но има и по-лошо да срешнеш Кола със ксенон която няма лупи, и е с обикновени стъкла и не са реголирани фаровете, направо ти се налага да спреш, шот пред теб се получава черна стена и не виждаш абсолютно нищо, ако някой казва че греша нека пробва! А относно ксенона е удобсто, самоче на фарове със лупи! Друго всичко е компромис както на парите така и на останалите в движението!

Жалко че е така и има такива случи доста често , много си прав , такива направо като се разминавам с тях ми идва да слезна от колата и да го пребия , оставаш без очи направо :beat_butt2 !

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 04 сеп 2010 16:59

Здравейте, харесах си някакъв би-ксенон с крушка-байонетен тип, която мисля да сложа на Пасата от гаража.Интересува ме, ако са ми регулирани добре фаровете ще заслепявам си идващите срещу мен, защото е доста гадно.Причината поради, която мисля да слагам ксенон е не много добрата осветеност от фаровете на пасата. На мен не ми е много голям проблем, но баща ми каза че не вижда много добре пътя с тях. Мерси предварително за отговорите.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Съб 04 сеп 2010 18:31

vwfena написа:Здравейте, харесах си някакъв би-ксенон с крушка-байонетен тип, която мисля да сложа на Пасата от гаража.Интересува ме, ако са ми регулирани добре фаровете ще заслепявам си идващите срещу мен, защото е доста гадно.Причината поради, която мисля да слагам ксенон е не много добрата осветеност от фаровете на пасата. На мен не ми е много голям проблем, но баща ми каза че не вижда много добре пътя с тях. Мерси предварително за отговорите.

Здравей колега.Едва ли ще има проблем ако сложиш ксенона.Аз имам същия модел автомобил като теб и съм със ксенон.Фаровете съм ги регулирал възможно най добре за да непреча на отсрещните водачи.Ако и ти го направиш едва ли ще имаш проблем.Може и да "пречиш" малко на отстрещните автомобили но мисля че ще е в рамките на позволеното,защото колкото и даги регулираш просто рефлекторния фар неможе да се настрой да свети така точно като лупата но ако е минимално отклонението едва ли ще е проблем :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 05 сеп 2010 19:24

Изобщо няма проблем, да. Все едно да гледаш някой, който заваря на пътя, горе-долу е такова. Дори и с периферията на окото е пак дразнещо като се разминеш с такъв ксенон. :screwy

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 07 сеп 2010 16:20

За ксенона, само е ако фабрично поставен на колата, иначе твърдо против!

Потребителски аватар
Stefaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefaka » Сря 15 сеп 2010 20:59

Един въпрос от мен отнисно ксенона може да е леко глуповат но на мен не ми е ясно . Реших и аз да си сложа ксенон на пасатеца бЗ та четох че ксенона е само за къси, а би-ксенона е за къси и дълги. Какво става с дългите при ксенона смисъл няма да имам дълги или дългите са с обикновени крушки дори не мога да си задам правилно въпроса дано сте ме разбрали :\

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Сря 15 сеп 2010 21:22

Stefaka написа:Един въпрос от мен отнисно ксенона може да е леко глуповат но на мен не ми е ясно . Реших и аз да си сложа ксенон на пасатеца бЗ та четох че ксенона е само за къси, а би-ксенона е за къси и дълги. Какво става с дългите при ксенона смисъл няма да имам дълги или дългите са с обикновени крушки дори не мога да си задам правилно въпроса дано сте ме разбрали :\

На теб ти трябват Н4 крушки, които са в единия случай ксенон за къси и халогена крушка за дългите и биксенон самата крушка е подвижна както са ти и оригиналнитесамта крушка се презключва къси/дълги(леко надоли/нагоре).
П.С. Аз още се чудя дали ксенон или релета и крушки на осрам 90% найт нещо си бяха май :hmmmm

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 16 сеп 2010 21:02

напълно съм съгласен за задължително лупи при ксенона

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Мнениеот heimdal » Пон 20 сеп 2010 23:58

Е ти от "моторници" какво можеш да видиш на пътя :)
1. Претоварени коли с вирнати предници
2. Масово НЕрегулирани фарове!
3. Кап*ти с пуснати фарове за мъгла, в несъответствие с обстановката!

Пък сте седнали да обяснявате кой какви крушки да ползва...
Отделен е въпроса че ако ги нямаше неравностите по пътя и дупките, няма да има подскачане ни на лупи ни на рефлектори...
Технологиите се променят. Естествено е да се предпочете по-малкия консуматор с по-голяма ефективност.
Но не и да светят като прожектори на ПВО или като стрелбище в движение.
Да са живи и здрави "тарикатите" дето спестяват от 5 лв. за регулиране в центровете за технически прегледи.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 21 сеп 2010 8:01

еми аз си ги регулирам сам.Досега никой не ми е присветкал че му пречи.То пък регулирането щото е голяма сложнотия.
Пък ако мислите че в тия центрове ги регулират по-добре отколкото вие самите, много се лъжете

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Вто 21 сеп 2010 8:15

Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги :beat_butt2 казвам ви направо отбиват.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 21 сеп 2010 8:35

ping23 написа:Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги :beat_butt2 казвам ви направо отбиват.

ей страшен нинджа си
гледай някой път като се правиш на мъж да не срешнеш челно камаз

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”