За ксенона
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: За ксенона
По-напред в темата писах че пътувах нощта до Каварна, 550 км. Тия с ксеноните от 20 лв ме окьоравиха. Определено пречат на останалите.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
To същата работа е и със обикновенни фарове нерегулирани , или вирнати нагоре !
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
garsona написа:To същата работа е и със обикновенни фарове нерегулирани , или вирнати нагоре !
Приемам че е така, но има и по-лошо да срешнеш Кола със ксенон която няма лупи, и е с обикновени стъкла и не са реголирани фаровете, направо ти се налага да спреш, шот пред теб се получава черна стена и не виждаш абсолютно нищо, ако някой казва че греша нека пробва! А относно ксенона е удобсто, самоче на фарове със лупи! Друго всичко е компромис както на парите така и на останалите в движението!
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
IceHeart написа:Приемам че е така, но има и по-лошо да срешнеш Кола със ксенон която няма лупи, и е с обикновени стъкла и не са реголирани фаровете, направо ти се налага да спреш, шот пред теб се получава черна стена и не виждаш абсолютно нищо, ако някой казва че греша нека пробва! А относно ксенона е удобсто, самоче на фарове със лупи! Друго всичко е компромис както на парите така и на останалите в движението!
Жалко че е така и има такива случи доста често , много си прав , такива направо като се разминавам с тях ми идва да слезна от колата и да го пребия , оставаш без очи направо

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Здравейте, харесах си някакъв би-ксенон с крушка-байонетен тип, която мисля да сложа на Пасата от гаража.Интересува ме, ако са ми регулирани добре фаровете ще заслепявам си идващите срещу мен, защото е доста гадно.Причината поради, която мисля да слагам ксенон е не много добрата осветеност от фаровете на пасата. На мен не ми е много голям проблем, но баща ми каза че не вижда много добре пътя с тях. Мерси предварително за отговорите.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
vwfena написа:Здравейте, харесах си някакъв би-ксенон с крушка-байонетен тип, която мисля да сложа на Пасата от гаража.Интересува ме, ако са ми регулирани добре фаровете ще заслепявам си идващите срещу мен, защото е доста гадно.Причината поради, която мисля да слагам ксенон е не много добрата осветеност от фаровете на пасата. На мен не ми е много голям проблем, но баща ми каза че не вижда много добре пътя с тях. Мерси предварително за отговорите.
Здравей колега.Едва ли ще има проблем ако сложиш ксенона.Аз имам същия модел автомобил като теб и съм със ксенон.Фаровете съм ги регулирал възможно най добре за да непреча на отсрещните водачи.Ако и ти го направиш едва ли ще имаш проблем.Може и да "пречиш" малко на отстрещните автомобили но мисля че ще е в рамките на позволеното,защото колкото и даги регулираш просто рефлекторния фар неможе да се настрой да свети така точно като лупата но ако е минимално отклонението едва ли ще е проблем

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Изобщо няма проблем, да. Все едно да гледаш някой, който заваря на пътя, горе-долу е такова. Дори и с периферията на окото е пак дразнещо като се разминеш с такъв ксенон. 

- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За ксенона, само е ако фабрично поставен на колата, иначе твърдо против!
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Един въпрос от мен отнисно ксенона може да е леко глуповат но на мен не ми е ясно . Реших и аз да си сложа ксенон на пасатеца бЗ та четох че ксенона е само за къси, а би-ксенона е за къси и дълги. Какво става с дългите при ксенона смисъл няма да имам дълги или дългите са с обикновени крушки дори не мога да си задам правилно въпроса дано сте ме разбрали :\
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Stefaka написа:Един въпрос от мен отнисно ксенона може да е леко глуповат но на мен не ми е ясно . Реших и аз да си сложа ксенон на пасатеца бЗ та четох че ксенона е само за къси, а би-ксенона е за къси и дълги. Какво става с дългите при ксенона смисъл няма да имам дълги или дългите са с обикновени крушки дори не мога да си задам правилно въпроса дано сте ме разбрали :\
На теб ти трябват Н4 крушки, които са в единия случай ксенон за къси и халогена крушка за дългите и биксенон самата крушка е подвижна както са ти и оригиналнитесамта крушка се презключва къси/дълги(леко надоли/нагоре).
П.С. Аз още се чудя дали ксенон или релета и крушки на осрам 90% найт нещо си бяха май

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
напълно съм съгласен за задължително лупи при ксенона
- heimdal
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: 1997
Е ти от "моторници" какво можеш да видиш на пътя 
1. Претоварени коли с вирнати предници
2. Масово НЕрегулирани фарове!
3. Кап*ти с пуснати фарове за мъгла, в несъответствие с обстановката!
Пък сте седнали да обяснявате кой какви крушки да ползва...
Отделен е въпроса че ако ги нямаше неравностите по пътя и дупките, няма да има подскачане ни на лупи ни на рефлектори...
Технологиите се променят. Естествено е да се предпочете по-малкия консуматор с по-голяма ефективност.
Но не и да светят като прожектори на ПВО или като стрелбище в движение.
Да са живи и здрави "тарикатите" дето спестяват от 5 лв. за регулиране в центровете за технически прегледи.

1. Претоварени коли с вирнати предници
2. Масово НЕрегулирани фарове!
3. Кап*ти с пуснати фарове за мъгла, в несъответствие с обстановката!
Пък сте седнали да обяснявате кой какви крушки да ползва...
Отделен е въпроса че ако ги нямаше неравностите по пътя и дупките, няма да има подскачане ни на лупи ни на рефлектори...
Технологиите се променят. Естествено е да се предпочете по-малкия консуматор с по-голяма ефективност.
Но не и да светят като прожектори на ПВО или като стрелбище в движение.
Да са живи и здрави "тарикатите" дето спестяват от 5 лв. за регулиране в центровете за технически прегледи.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
еми аз си ги регулирам сам.Досега никой не ми е присветкал че му пречи.То пък регулирането щото е голяма сложнотия.
Пък ако мислите че в тия центрове ги регулират по-добре отколкото вие самите, много се лъжете
Пък ако мислите че в тия центрове ги регулират по-добре отколкото вие самите, много се лъжете
Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги
казвам ви направо отбиват.
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дълги

ping23 написа:Не случайно дадох 800лв за фарове.Слагания ксенон трябва да се забрани!!!
Фаровете са ми регулирани така че когато са на най долно положение не заслепявам абсолютно никой ако ще да е с лагерница обаче като видя някой селски тарикат със слаган ксенон който се опитва да ми извади лявото око дигам фаровете и бия едни дългиказвам ви направо отбиват.
ей страшен нинджа си
гледай някой път като се правиш на мъж да не срешнеш челно камаз
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”