Нов акумулатор
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Нов акумулатор
74 ще стане със сигурност, а би трябвало и 80ah да влезе но премери преди това за по сигурно 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На колежката ми с A4 B5 Дизел, което е на същата платформа пробвахме със 75Ah (Кутия LB3 278x175x175) и не става съвсем. Оказва се, че ако сложиш по-малък от 80Ah (кутия LB4 310x175x175) скобата за уктрепване на акумулатора не го хваща.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На бензините мисля, че тавичката за акумулатора е различна.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
При нов акулуматор има ли дата щампован кога е произведен или друго нещо.Как може да се избегне закупуването на 2-3г.акулуматор?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Комшията написа:При нов акулуматор има ли дата щампован кога е произведен или друго нещо.Как може да се избегне закупуването на 2-3г.акулуматор?
На Монтанските със сигурност има топъл печат,за другите марки да споделят скоро купувалите такива

- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
От днеска съм с Banner 55Ah Power Bull. Мисля, че са добри и достатъчно популярни. Карам VW GIV 1.6 petrol.
- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
Карам пасата от тази пролет със същия Banner 55 ah.Миналия месец ,баща ми беше забравил ключа на контакт,като затварял капака на тавана.Влизайки след два дена в колата,гледам ключа стои на таблото ,врътнат на контакт.След,като не видях и най-малък признак за наличие на напрежение,въртейки ключа два-три пъти,реших,че Банера си е отишъл,но понеже се налагаше да пътувам,бързо отворих капака и включих зарядното,към акумулатора.След по-малко от половин час и няколко неуспешни опита,за моя изненада,успя да запали,и след 15км каране зареди напълно,без да губи напрежение при първия престой на паркинга ,както очаквах да стане,понеже съм чувал,че стартерните акумулатори,изтощят ли се под 10 волта,започват да се сулфатизират,а стоят ли изтощени няколко дни,стават само за скрап.
До ден днешен Банера върти и стартира отлично ,двигателя е 1.8 моно,карам през два-три дена по 25-30км
До ден днешен Банера върти и стартира отлично ,двигателя е 1.8 моно,карам през два-три дена по 25-30км

- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
Забелязах,че темата навърши днес две години
Поздрави към автора Pinto-mm

Поздрави към автора Pinto-mm
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Колеги, оня ден си зареждаш акумулатора. Направи ми впечатление, че всички клетки отделяха балончета, освен 2 от тях. Предполагам, че са почнали да се сулфатират, прав ли съм?
Все още пали без проблем, но да видим до кога. Карам колата сравнително рядко, а и с тия фарове и климатик през лятото...
Миналата година също го зареждах един път.
Все още пали без проблем, но да видим до кога. Карам колата сравнително рядко, а и с тия фарове и климатик през лятото...

- russonera
- Автомобил:
- Двигател:
До преди седмица бях със Бош силвър,акумулаторчето изкара 5 и нагоре години което си е добре, сега си взех Гигават 60ач с 2 години гаранция. Чух много хубави думи и това че произвеждали в цеха на Бош. Нека видим ... идва зима :)
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
защо не си взе пак бош ами сменяш ?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Тая зима моя Фиам ще навърши 9 години в колата.Колко пъти е светил плафона по цяла нощ,отделно никога като спра на магазина или да чакам рейса с дъщерята не гася габаритите...Сякаш мисли да изкара още толкова....
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На моя фиам ще му е трета зима.До сега не съм имал никакви проблеми с него.Очето си му е зелено.Последния зор на който го подложих беше 100 км каране само на акумулатор когато се пръсна ролката на пистовия ремък и останах без алтернатор.Аз по ЦД-то познавам като почне да си заминава акумулатора,ако се рестартира при всяко палене. 

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
от мен още един положителен глас за Fiaam
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Разправят,че вече не са като едно време,ама знае ли човек?Колата ми дойде с някакъв френски на 10 години и тогава се чудих как е въможно това/с монбат карах по 2 зими/,ама ето че можело...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”