pe6kata написа:Човек, дето не може да прецени скоростта на отсрещния, необходимото му време и разстояние за изпреварване, според мен е опасен на пътя за себе си и ....
Добре, че ти не разрешаваш кой да кара и кой не, защото аз останах без кола заради "глупавия ми пример"! Нищо лично, но аз винаги когато шофирам, постоянно наблюдавам този който ме изпреварва и винаги пускам газта, да мине по-лесно и един вид изпреварването му да е по-кратко!
Сега ще кажеш, че щом той ме изпреварва аз карам мн. бавно, но не е така. Има случаи когато си караш със 100км/ч и отзад ти се пъне някой да те мине, а ограничението е 90км/ч! Ами виждам, че има как да мине, пускам газта /без да пипам спирачката/ и чуквам леко десен мигач, и всичко е точно.
Но повечето в БГ, като те видят, че изпреварваш първото нещо което казват е "тоя па са дек се напъва'' и почва натискането на газ-та, един вид да покаже, че неговата кола върви мн,. повече и той не знае кой изпреварва. Това го има и с Тировете, но това са безброй примери които няма нужда да изброявам. Примера ми беше такъв, че ти явно не го разбра. За теб няма по-умно и по правилно виждане от твоето. Виждаш само от твоята камбанария и не ти пука за околните. Но това си е за теб! Та моята мисъл беше такава, че човек трябва да мисли и за другите. Когато караш със 160км/ч на двупосочен път, ти си в нарушение както със скоростта, така и затрудняваш другите на пътя, които карат с-у теб. Но ти няма как да ме разбереш, защото ще кажеш "ама аз минавам мн. по-бързо покрай тях" ! ДА така е, ама ако някой тръгне да изпреварва на половин км. от тебе, въпреки, че те вижда, той захар или боб да хвърля да знае ти с колко км/ч караш?! По-скоро и ти трябва да се съобразяваш с другите, но едва ли ще ме разбереш. Лек ден и умната.