С каква скорост карате извънградско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

С каква скорост карате извън града?

80-90км/ч
39
7%
90-100км/ч
98
17%
100-110км/ч
144
25%
110-120км/ч
107
19%
120-130км/ч
74
13%
130-140км/ч
43
8%
140км/ч и нагоре
64
11%

Общо гласове: 569
Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Re: С каква скорост карате извънградско?

Мнениеот IceHeart » Нед 24 яну 2016 11:02

pe6kata написа:Човек, дето не може да прецени скоростта на отсрещния, необходимото му време и разстояние за изпреварване, според мен е опасен на пътя за себе си и ....

Добре, че ти не разрешаваш кой да кара и кой не, защото аз останах без кола заради "глупавия ми пример"! Нищо лично, но аз винаги когато шофирам, постоянно наблюдавам този който ме изпреварва и винаги пускам газта, да мине по-лесно и един вид изпреварването му да е по-кратко!
Сега ще кажеш, че щом той ме изпреварва аз карам мн. бавно, но не е така. Има случаи когато си караш със 100км/ч и отзад ти се пъне някой да те мине, а ограничението е 90км/ч! Ами виждам, че има как да мине, пускам газта /без да пипам спирачката/ и чуквам леко десен мигач, и всичко е точно.
Но повечето в БГ, като те видят, че изпреварваш първото нещо което казват е "тоя па са дек се напъва'' и почва натискането на газ-та, един вид да покаже, че неговата кола върви мн,. повече и той не знае кой изпреварва. Това го има и с Тировете, но това са безброй примери които няма нужда да изброявам. Примера ми беше такъв, че ти явно не го разбра. За теб няма по-умно и по правилно виждане от твоето. Виждаш само от твоята камбанария и не ти пука за околните. Но това си е за теб! Та моята мисъл беше такава, че човек трябва да мисли и за другите. Когато караш със 160км/ч на двупосочен път, ти си в нарушение както със скоростта, така и затрудняваш другите на пътя, които карат с-у теб. Но ти няма как да ме разбереш, защото ще кажеш "ама аз минавам мн. по-бързо покрай тях" ! ДА така е, ама ако някой тръгне да изпреварва на половин км. от тебе, въпреки, че те вижда, той захар или боб да хвърля да знае ти с колко км/ч караш?! По-скоро и ти трябва да се съобразяваш с другите, но едва ли ще ме разбереш. Лек ден и умната.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 24 яну 2016 11:10

Stivi написа:
betaserk написа: просто колата е слабичка, вярно ще кажете, какво прави на магистралата тогава, ами и той иска по-лесно да стигне .................давам мигач и почвам да заминавам, изравнявам се с тира и се показват фарове на /костенурка нинджа/ отсреща, скачам на газта ама няма никой,

Тук се омешаха нещата,първо споменаваш слаба кола и магистрала после насрещни фарове,на магистралата това и е хубавото че няма насрещни фарове и единствената опастност при изпреварване е да те напсува някой, който те застига докато изпреварваш със 180 докато ти "летиш" със 100 :mhihi А за изпреварването с маломощна кола на тирове по нормален път....ами сори ама чакаш прав участък поне 2км кръстиш се и тръгваш,но пък после се хвалиш че данъка ти е 20лв докато на Пешо с бегачката е 220,не може и това в онова и душата в рая icon_idea

Да, така написах, не обобщих, че става дума отделно за двете, и на магистрала и на обикновения път. На магистралата няма как да става дума за насрещно движещи се, за там става дума за бавните със слабички коли и прелитащите покрай тях. И аз пускам газта да дам път.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Нед 24 яну 2016 11:47

betaserk написа: И аз пускам газта да дам път.

+1 :th_up
Има наистина много безрасъдни шофьори с "много кончета" под капака,които често наддценяват колите си със рискови изпреварвания,но има и още един вид не по-малко рискови шофьори-тези ,които карат прекалено бавно.Предполагам доста от вас са изпадали в ситуация при която на двупосочен път се влачи един такъв охлюв със скорост 40-50км/ч.Дори не поглежда в огледалото да види каква колона се е образувала зад него заради "спокойното" му шофиране.В един момент на някой от тази колона не му издържат нервите и предприема рисково изпреварване на няколко коли,много често и при насрещно идващ автомобил.
Преди няколко години при едно пътуване от Русе към Шумен(пътя още не беше ремонтиран),карах зад един такъв с километри.Моята кола също беше слабичка Г2-1.6D,тъкмо понабера да го изпреваря идва наклон надолу и тоя идиот засилва и пуска по инерция.Гледам в огледалото -зад мен сигурно имаше 30 коли вкл.и тирове.А насреща постоянно идват тирове и леки коли.В един момент един от нашата колона с БМВ не издържа и тръгна да изпреварва наред ,за да не се тресне директно в идващия насреща се наложи не само да отнема газта ,а и да натисна спирачка и съотвтно тия след мен.Още ми е в съзнанието тоя случай щото виждах как пред мен това БМВ щеше да се забие с голяма скорост в ТИР-а който идваше.А идиота заради който се образуа тази колона продължи невъзмутимо напред.Така че и такива шофьори-охлюви са не по-малко опасни от "ниско летящите".
Лично аз карам със 110-120км/ч извъградско,което признавам си не е много по правилника(изключвам магистралата).

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 24 яну 2016 11:58

Да, има и такива охлюви, но това може единствено да е + за да пробвате колко ще издържат нервите ви и дали ще издържат, ако издържат ставате за шофьори, ако не значи не ставате, защото тоя с БМВ-то лесно можеше да убие себе си и още много хора заради неговите нерви. На пътя няма място за нервни, който е нервен да се вози на автобуса, най-много и там да го набият и свалят ако не си трае :icon_lol

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 24 яну 2016 12:22

Stivi написа:...А за изпреварването с маломощна кола на тирове по нормален път....ами сори ама чакаш прав участък поне 2км кръстиш се и тръгваш,но пък после се хвалиш че данъка ти е 20лв докато на Пешо с бегачката е 220,не може и това в онова и душата в рая icon_idea

:biggrin
И спираш да ревеш като вдовица за х.., че другите карали бързо, пресвяткали и свирили :biggrin
Дай да почнем да спираме,за да могат насрещно изпреварващите със слаби коли да изпреварят?
Всеки да си знае мястото на пътя, съобразявайки се с възможностите на колата и собствените си.

П.п. карам супер разумно и колегиално, независимо дали се движа бързо или бавно.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 25 яну 2016 11:39

betaserk написа:Да, има и такива охлюви, но това може единствено да е + за да пробвате колко ще издържат нервите ви и дали ще издържат, ако издържат ставате за шофьори, ако не значи не ставате, защото тоя с БМВ-то лесно можеше да убие себе си и още много хора заради неговите нерви. На пътя няма място за нервни, който е нервен да се вози на автобуса, най-много и там да го набият и свалят ако не си трае :icon_lol

Тук на изпитите късат и за прекалено бавно каране - караш другите да те изпреварват и създаваш предпоставки за ПТП. Едно време не признаваха българските книжки и трябваше да се явяваме на изпит. Инструктора тогава изрично ме предупреди, понеже хората на изпит често гледат да са по-католици от папата.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 25 яну 2016 13:27

абсолютно! Преди 10-тина години брат ми кара курсовете за немска книжка. На изпита единият от коментарите беше точно, че в зона 50 км/ч той е карал бавно, което било предпоставка за задръстване и ПТП. С други думи не е карал с трафика, а го е забавял. Другото беше заради неосигурено предимство на колоездач.
Та общо взето заради тези две неща се явява втори път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 25 яну 2016 14:18

Жена ми я късаха и за това веднъж, тук в СФ. Ако си спомням правилно думите на изпитващия: който го е страх от мечки, да не ходи в гората. :mhihi

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 25 яну 2016 15:20

Като чета мненията в тази тема,стигам до извода,че трябва магистралата да се ползва само от хора които карат със скорост над ограничението,тези които си спазват ограниченията да карат по алтернативните маршрути на магистралата,а за хората които карат под ограниченията да се направи отделен път :mhihi .
Всичките се извъдиха големи карачи и разбирачи.
Няма да се оправи тази държава...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 25 яну 2016 15:35

Ми няма.... Не можеш да ми се правиш на голям мъж и да заявяваш, че праскаш със 120+ извънградско, а бавните дет не могат да изпреварват с не мощните си коли, да карат зад камиони по 200км. щото никой не прави простата сметка, че някой си е направил труда да ги сложо тия ограничения. Не става аз да карам с 90км/ч, да тръгна да изпреварвам и да ускоря на 110км/ч и отсреща да ми се появи олигофрен каращ със 120-130 при положение, че на мен ми е позволено да изпреваря на даде участък примерно с 400 метра прекъсната линия. Естествено, че пътя за изпреварване рязко ми става 250метра и става пастета, щото видиш ли Бай х** е илзязал от големото добто утро да товари бурканчета и кори с яйца от провинса..... Ма много се кефя като видя някой изчеластрил се и колата му приличащана 1 тон претопени лъжици...

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 25 яну 2016 16:00

Не колега, пътищата са за всички, като се спазват правилата за движение и ограниченията за скорост, като се движим със съобразена такава, за да няма предпоставки за ПТП. А предпоставка за ПТП може да бъде както високата скорост, така и тази много под ограничението(прим. при огр. от 90км/ч, скорост от 60км/ч при липсващо ограничение за такова). И тук не се правя на много знаещ и голям шофьор, а говоря от своя опит.....пътувам поне 6 пъти в годината разстоянието Бургас-Свищов и е много дразнещо, когато на пътя някой се движи с посочената в примера скорост, видиш ли само защото той не бързал и пътувал за да стигне, ами щом е така има автобуси, влакове, таксита. И за да не съм офф на темата и да не помисли някой, че съм състезател, карам 90-100км/ч извън града и 110-120км/ч магистрално, предпочитам комфорта пред 15мин. по-раното пристигане!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 25 яну 2016 16:14

vucata написа:Ми няма.... Не можеш да ми се правиш на голям мъж и да заявяваш, че праскаш със 120+ извънградско, а бавните дет не могат да изпреварват с не мощните си коли, да карат зад камиони по 200км. щото никой не прави простата сметка, че някой си е направил труда да ги сложо тия ограничения. Не става аз да карам с 90км/ч, да тръгна да изпреварвам и да ускоря на 110км/ч и отсреща да ми се появи олигофрен каращ със 120-130 при положение, че на мен ми е позволено да изпреваря на даде участък примерно с 400 метра прекъсната линия. Естествено, че пътя за изпреварване рязко ми става 250метра и става пастета, щото видиш ли Бай х** е илзязал от големото добто утро да товари бурканчета и кори с яйца от провинса..... Ма много се кефя като видя някой изчеластрил се и колата му приличащана 1 тон претопени лъжици...

Трудно се разбира какво точно казваш.
Иначе ми стават интересни няколко момента:

1.Като караш с 90км/ч извън града и държиш за спазване на ограниченията, къде тръгваш да изпреварваш :question
Явно, че не става въпрос за магистрала, щото говориш за насрещно.
2. Защо ти си ускорил на 110км/ч и си най-стриктния пич, а оня със 120км/ч отстреща е олигофрен :question
10км/ч ли делят пичовете от олигофените?
3. Имайки 400метра прекъсната линия не означава, че са твои и двете платна. Има определени условия, при които може да навлезеш в лентата на насрещно движещите се, отдавайки съответното предимство на другите участници на пътя.
4. По същата логика, този отсреща дето кара по-бързо и съответно и по-бързо отминава и би ти дал повече място и време за изпреварване.

Иначе не намирам за нормално човек да се радва при вида на смазана кола. :eek

И аз мисля, че няма да се оправим, докато има такъв тип мислене.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пон 25 яну 2016 17:45

Гледам новините... избихме се по пътищата... хората с война не дават толкова жертви... ц-ц-ц... двама на място, трети бере душа... друго момче край Сливен е загинало, парчета от мостове падат... Какво става не знам?!!
Трябва и анкета с колко карате в града, щото последните два сакатлъка от Пловдив са в града. Ама почвам да си мисля, че тези дето ги правят тия простотии не четат и не пишат по автофоруми.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 25 яну 2016 18:21

Напротив-четът и пишат най-редовно,но се изкарват светци,които никога не нарушават закона.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 25 яну 2016 18:37

Пешка, извънградско си е извънградско. Само тука на това племе му ойдисва да кара с 10-20км/ч отгоре, щото нема кой да му напрай нищо. Ходи в Швеция да видиш 70км/ч ограничение как се спазва точно. Ускоряваш от 90 на 100-110 за да изпревариш по-бързо някой, който се движи със 70-80км/ч, а тоя който идва срещу тебе и кара със 120-130км/ч нали се сещаш колко ти скъсява на тебе времето и метрите за изпреварване. Много добре знам кога мога и кога не мога да правя изпреварване, но не веднъж му се е случвало срещу мене да излезе пилот и не е приярно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”