thanis написа: Може ли като се върнеш да споделиш как е било и как е минал прехода с ферибота.
Също така ще е полезно да споделиш груба финансова разбивка за приключението.
.
Този ми трип приключи, за съжаление.
Направих 3600км и 61 часа на мотора (каране, чисто), за 9 дни.
Беше страхотно!.
Трудно ми е да разкажа всички в един пост, а и още възстановявам.
Като цяло, физическо и психическо изпитание си е! Глад, безсъние, болки в различни части на тялото (врат и гъз, най-вече) и разни проблеми с мотора ... Имаше и едно падане. Но както казват - ' Не паднеш ли в Италия, не си я карал, както трябва'.
Ноооо, си струваше!
Страхотно каране, гледки и преживявания. От тези 3600км - 2600км са планински маршрути, офроуд, тежки трасета и т.н. Почти не съм стоял на основен път, камо ли магиатрала, доброволно. Имаше и пожари. Но основно набиване в дълбоки гори, планини, хълмове, пасове и маршрути.
В Италия навъртях точно 2289.70км и имам 46.16 часа чисто каране за 7 дни. Видях 3 морета - Адриатическо, Тиренско и Йонийско. От тези 2289.70 км, по-голямата част са в Апенинските планини/части - Лукански Апенини, Полино планина, Сила планина (тук паднах, явно ми взе силите), Калабрийски Апенини, Аспромонте, ...
Видях безброй градове, градчета, села в три области - Пулия, Базиликата и Калабрия. Отърках се в Сицилия...
Буквално се отърках. Не стъпих, но минах цялата част към нея.
Отказах се да я правя, заради Сила и Полини, където направих много силни и тежки карания, които ме оставиха без сили. А и се запознах с един италиянец Лука, който отиваше натам за 10 дни с GS 1250 и ме посъяетва да я направя отделно.
Относно феритата от цитирания въпрос :
Отивайки, направих Игуменица-Бари. По добри часове беше. Лодката беше нова и голяяяяма. Но крайно неудобна. Аз си взех Пулман Дек - каквото и да значи. Отделено и ок, като цяло. Но крайно неудобни седалки за спане. Масово спяха по пода.
На прибиране (при БИРАта), бях на Бриндизи-Игуменица. Стара и огромна лодка. Но много по-удобна. Имаше дивани по дековете и се спи идеално.
Във финансов аспект, не знам какво да кажа. Лодките бяха по около 100 евро в посока. Бензина там по 1.7 до 1.9 евро. Аз спях по къмпинги най-вече. 15-18 евро на нощ. Две вечери в хотвли - 50 евра. Добре че си взех оборудване за къмпинг (4кг общо, супер е и ако някои се интересува, ще споделя).
Със спането е тегава, като цяло там (особено, ако искаш да си опазиш мотоеа). Италия не е за начинаещи

Аз често ходя на почивки със семейството и съм им свикнал. Там на интернет, сайтове и гугъл не може да се разчита. Адски мърлячи, допотопни, негостоприемни, не говорещи английски и т.н. В общи линии, в Бг сме светлинни години напред. Който ще да ми вярва.
Пробваха се с някакви измами по бензиностанции. Да им помогнеш уж, па да те оберат.
Карат безумно. Видях пребит моторист.
Учебна кола с момиче едва не ме отнесе на кръгово, докато ми отнема предимство. Инаструктоеа е над нещата. След 2ри ден навсякъде бях с прекъсвач и не пусках даже пешеходци.
Както казах - назад са много. Ние сме в пъти повече европейци. По теми често се паля , защото имаме безумно ниско самочуствие, че сме нещо по-долно, че ни е малка държавата. Нито сме малки (отворете атлас), нито сме нещо по-долно. Напротив! Затова и казва - пътувай навън, за да обикнеш тук. Да, имаме кусури. Но далеч по-оправими.
Примерно, аз не искам да карам мотор в Бг. Пътищата ни не стават. Ама е толкова лесно да се оправи това ...
Много има за разказване, но с мижавия интерес в темата, някак нямам стимул. И това е премного.
Който се вълнува от нещо, да пита и на драго сърце ще разкажа.