Имате ли винетка ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Имате ли винетка?

Анкетата завърши на Вто 06 юли 2010 1:43

Да
151
80%
Не
25
13%
Протестирам
13
7%

Общо гласове: 189
Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Имате ли винетка ?

Мнениеот Stenly » Нед 16 яну 2011 21:35

Приятелю друго ще говориш ако си на мястото на колегата. Недей така съди хората,че поругават България...

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Нед 16 яну 2011 22:32

И аз си я взех в петък макар въобще да не ми се даваха толкова пари за хубавите ни пътища, но се налага.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 17 яну 2011 0:46

Stenly написа:Приятелю друго ще говориш ако си на мястото на колегата. Недей така съди хората,че поругават България...

Колегата ако е карал разумно, надали е щяло да стане така...
Тия преобръщания в повечето случаи стават с прекалено висока скорост!

И аз съм на мнението на Радо, границите са отворени, в другите държави е по добре от тук. :lol: :lol: :lol:

Последна промяна от hooligans на Пон 17 яну 2011 2:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 17 яну 2011 0:49

такова нещо не купувам...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 17 яну 2011 2:14

Без лоши чувства но.... колегата да се сърди на тези ни колеги които не си плащат винетките, данъците и задълженията към собствената държава !!!
И след това да се замисли с каква скорост е карал и дали се е била в границите...
Кофти, и сори за случилото се.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 17 яну 2011 2:18

Без лоши чувства но ми писна вся тема да плюят моята държава !!!

Колега... това е и "моята" държава, ако мога така да се изразя....ама то направо майката си еб*ло. "Държавата" ни смуче от всички... и онези отгоре и на босия цървулите ще вземат ако има едно лесно. Просто управлението ни е скапано.В другите страни...винетки няма...а пътища има...това какво говори !?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 17 яну 2011 2:27

Еми аз съм живял в УК известно време... не знаеш как смуче тая държава от хората. 2500 паунда гражданска и каско как ти звучи ? Отделно пътен данък и други тънки такси...
Имат пътища защото си плащат, точно за това и казвам, че колега не трябва да се сърди на държавата а на сънародниците тЕрикати които не си плащат...

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 17 яну 2011 9:17

абе вие луди ли сте, и да плащаш, както става, и да не плащаш няма кой да оправи улиците.Не трябваше просто да се стига до тук, че цялата пътна инфраструктура да е за ремонт.И по 500лева да е винетката няма да оправят пътищата, поне не и в нашето време.Нали по телевизията германски фирми доставчици на асфалт и др казаха че имало нова формула която издържала до 30години.При нас повечето пътища са над 30годишни :screwy Как стана така, че да мине толкова време?

Потребителски аватар
vladrs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladrs » Пон 17 яну 2011 10:42

няма закони колеги,то хубаво плащаме данъци,винетки и за каквото си помислим друго,но къде отиват тези пари??
(всеки случай не е по предназначение)и аз си обичам държавата,но това вече е безобразие,не може ти да караш и да си на 1000% забил поглед в пътя гледайки да не влезнеш в някоя 50-60см дупка,да не говорим как се правят ремонтите,че като налагат новата настилка оставят по 10-20см,да е на по-високо ниво от старата,разбирате ме какво имам в предвид нали,и нека да караш със 80 дори,и тази "трапчинка"да е срещу теб какво ще се случи. ???
Такива като гореспоменатите "трапчинки"няма да забравя миналата година на подбалканския пък като му правиха ремонт,беше висока повече 15 см,и то на две три места имаше такива,точно преди едни мостове помня че беше в посока Стара Загора.То случки милиони,но до кога,всеки се пита.
Лично аз не виждам оправия поне следващите 10-15 години,това е самата истина,колкото и да е лоша си е така.Хората в другите държави могат и да плащат големи суми,но по какви пътища карат(май,май нищо общо с нашите)
Но нали сме си балъци и ще плащаме,а тарикатите ще лапат,лапат и пак ще лапат,и ние пак ще плащаме и така :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
и по темата-купих си винетка,че често пътувам извън града,то само съборите я избиват :Mr Green Fun

Последна промяна от vladrs на Пон 17 яну 2011 12:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 17 яну 2011 11:23

Поругаването на Република България???
:063: :063: :063:

По темата - вече си купих и "монтирах" на видно място, написването на номера е малко тъпо, ама кво да се прави. Махайте си старите винетки, че има солени глоби ако седят на стъклото

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 17 яну 2011 19:03

Сега съобщиха , че вписването на номера на автомобила на винетката не е задължително.
Докато не се гласува и приеме вписването може да се кара без вписан номер.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 17 яну 2011 19:21

тоест до догодина даже и няква глоба отпадала

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 17 яну 2011 19:25

vinixxx написа:тоест до догодина даже и няква глоба отпадала

До колкто разбрах, до година няма да имало винетки, май се минавало пак на пътен данък, там вече искаш не искаш ще си плащаш! Така че и да ревеме никой не ни е виновен!
И моля да не УСИРАМЕ темата! Че ще я осинджирят!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 17 яну 2011 20:54

IceHeart написа:
vinixxx написа:тоест до догодина даже и няква глоба отпадала

До колкто разбрах, до година няма да имало винетки, май се минавало пак на пътен данък, там вече искаш не искаш ще си плащаш! Така че и да ревеме никой не ни е виновен!
И моля да не УСИРАМЕ темата! Че ще я осинджирят!

Най-сетне ще се сетят, ако върнат пътния данък - дано е така. С винетките ако някой не е наясно една голяма част от парите отиват за разпространител. Пътния данък го плащаш заедно с данъка на колата където служителките така и така си вземат заплатите. Докато за винетките лапват мощен търг, но си мисля че ще искат и догодина "за последно" да се облажат.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 17 яну 2011 21:04

AmW написа:
Имат пътища защото си плащат, точно за това и казвам, че колега не трябва да се сърди на държавата а на сънародниците тЕрикати които не си плащат...

Те плащат и затова имат, ама тука какво става, плащаме ама нямаме! Да платя за винетка, ама да има нещо насреща, сега не ми казвайте че нямало пътища заради тарикатите, нещо не ми се връзва да плащам винетка 10 години, и тогава примерно като съберат пари да оправят цялата пътна мрежа, нали?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”