Имате ли винетка ?
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Имате ли винетка ?
Приятелю друго ще говориш ако си на мястото на колегата. Недей така съди хората,че поругават България...
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
И аз си я взех в петък макар въобще да не ми се даваха толкова пари за хубавите ни пътища, но се налага.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Stenly написа:Приятелю друго ще говориш ако си на мястото на колегата. Недей така съди хората,че поругават България...
Колегата ако е карал разумно, надали е щяло да стане така...
Тия преобръщания в повечето случаи стават с прекалено висока скорост!
И аз съм на мнението на Радо, границите са отворени, в другите държави е по добре от тук.

Последна промяна от hooligans на Пон 17 яну 2011 2:16, променено общо 1 път.
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
такова нещо не купувам...
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Без лоши чувства но.... колегата да се сърди на тези ни колеги които не си плащат винетките, данъците и задълженията към собствената държава !!!
И след това да се замисли с каква скорост е карал и дали се е била в границите...
Кофти, и сори за случилото се.
И след това да се замисли с каква скорост е карал и дали се е била в границите...
Кофти, и сори за случилото се.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Без лоши чувства но ми писна вся тема да плюят моята държава !!!
Колега... това е и "моята" държава, ако мога така да се изразя....ама то направо майката си еб*ло. "Държавата" ни смуче от всички... и онези отгоре и на босия цървулите ще вземат ако има едно лесно. Просто управлението ни е скапано.В другите страни...винетки няма...а пътища има...това какво говори !?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми аз съм живял в УК известно време... не знаеш как смуче тая държава от хората. 2500 паунда гражданска и каско как ти звучи ? Отделно пътен данък и други тънки такси...
Имат пътища защото си плащат, точно за това и казвам, че колега не трябва да се сърди на държавата а на сънародниците тЕрикати които не си плащат...
Имат пътища защото си плащат, точно за това и казвам, че колега не трябва да се сърди на държавата а на сънародниците тЕрикати които не си плащат...
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
абе вие луди ли сте, и да плащаш, както става, и да не плащаш няма кой да оправи улиците.Не трябваше просто да се стига до тук, че цялата пътна инфраструктура да е за ремонт.И по 500лева да е винетката няма да оправят пътищата, поне не и в нашето време.Нали по телевизията германски фирми доставчици на асфалт и др казаха че имало нова формула която издържала до 30години.При нас повечето пътища са над 30годишни
Как стана така, че да мине толкова време?

- vladrs
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма закони колеги,то хубаво плащаме данъци,винетки и за каквото си помислим друго,но къде отиват тези пари??
(всеки случай не е по предназначение)и аз си обичам държавата,но това вече е безобразие,не може ти да караш и да си на 1000% забил поглед в пътя гледайки да не влезнеш в някоя 50-60см дупка,да не говорим как се правят ремонтите,че като налагат новата настилка оставят по 10-20см,да е на по-високо ниво от старата,разбирате ме какво имам в предвид нали,и нека да караш със 80 дори,и тази "трапчинка"да е срещу теб какво ще се случи. ???
Такива като гореспоменатите "трапчинки"няма да забравя миналата година на подбалканския пък като му правиха ремонт,беше висока повече 15 см,и то на две три места имаше такива,точно преди едни мостове помня че беше в посока Стара Загора.То случки милиони,но до кога,всеки се пита.
Лично аз не виждам оправия поне следващите 10-15 години,това е самата истина,колкото и да е лоша си е така.Хората в другите държави могат и да плащат големи суми,но по какви пътища карат(май,май нищо общо с нашите)
Но нали сме си балъци и ще плащаме,а тарикатите ще лапат,лапат и пак ще лапат,и ние пак ще плащаме и така

и по темата-купих си винетка,че често пътувам извън града,то само съборите я избиват
(всеки случай не е по предназначение)и аз си обичам държавата,но това вече е безобразие,не може ти да караш и да си на 1000% забил поглед в пътя гледайки да не влезнеш в някоя 50-60см дупка,да не говорим как се правят ремонтите,че като налагат новата настилка оставят по 10-20см,да е на по-високо ниво от старата,разбирате ме какво имам в предвид нали,и нека да караш със 80 дори,и тази "трапчинка"да е срещу теб какво ще се случи. ???
Такива като гореспоменатите "трапчинки"няма да забравя миналата година на подбалканския пък като му правиха ремонт,беше висока повече 15 см,и то на две три места имаше такива,точно преди едни мостове помня че беше в посока Стара Загора.То случки милиони,но до кога,всеки се пита.
Лично аз не виждам оправия поне следващите 10-15 години,това е самата истина,колкото и да е лоша си е така.Хората в другите държави могат и да плащат големи суми,но по какви пътища карат(май,май нищо общо с нашите)
Но нали сме си балъци и ще плащаме,а тарикатите ще лапат,лапат и пак ще лапат,и ние пак ще плащаме и така

и по темата-купих си винетка,че често пътувам извън града,то само съборите я избиват

Последна промяна от vladrs на Пон 17 яну 2011 12:02, променено общо 1 път.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Поругаването на Република България???
По темата - вече си купих и "монтирах" на видно място, написването на номера е малко тъпо, ама кво да се прави. Махайте си старите винетки, че има солени глоби ако седят на стъклото

По темата - вече си купих и "монтирах" на видно място, написването на номера е малко тъпо, ама кво да се прави. Махайте си старите винетки, че има солени глоби ако седят на стъклото
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Сега съобщиха , че вписването на номера на автомобила на винетката не е задължително.
Докато не се гласува и приеме вписването може да се кара без вписан номер.
Докато не се гласува и приеме вписването може да се кара без вписан номер.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
тоест до догодина даже и няква глоба отпадала
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
vinixxx написа:тоест до догодина даже и няква глоба отпадала
До колкто разбрах, до година няма да имало винетки, май се минавало пак на пътен данък, там вече искаш не искаш ще си плащаш! Така че и да ревеме никой не ни е виновен!
И моля да не УСИРАМЕ темата! Че ще я осинджирят!
IceHeart написа:vinixxx написа:тоест до догодина даже и няква глоба отпадала
До колкто разбрах, до година няма да имало винетки, май се минавало пак на пътен данък, там вече искаш не искаш ще си плащаш! Така че и да ревеме никой не ни е виновен!
И моля да не УСИРАМЕ темата! Че ще я осинджирят!
Най-сетне ще се сетят, ако върнат пътния данък - дано е така. С винетките ако някой не е наясно една голяма част от парите отиват за разпространител. Пътния данък го плащаш заедно с данъка на колата където служителките така и така си вземат заплатите. Докато за винетките лапват мощен търг, но си мисля че ще искат и догодина "за последно" да се облажат.
AmW написа:
Те плащат и затова имат, ама тука какво става, плащаме ама нямаме! Да платя за винетка, ама да има нещо насреща, сега не ми казвайте че нямало пътища заради тарикатите, нещо не ми се връзва да плащам винетка 10 години, и тогава примерно като съберат пари да оправят цялата пътна мрежа, нали?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”