Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отгово
А на времето оригиналните шапки бяха с 8 шева на козирката... Имаш ли с 6 шева, не вървиш. 

- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Аз съм на принципа, че на първо място маслото трябва да е с доказан произход, а какво по голямо доказателство е сам да си отвориш кашона с щампа на Фукс и с товарителницата от Германия. Пакетирано и запечатано отговарящо на спецификациите на Фолксваген и произведено в Германия. "Око да види, ръка да пипне", както е казал народа. Вече 2 смени имам с Фукс 10W40 от Авто + и съм много доволен, да чукна на дърво.
Не правя реклама, а просто споделям впечатленията си за произхода на маслото. По принцип на един изправен двигател, каквато и марка масло да му сложите, стига да е произведена в завод и да отговаря на всички спецификации все ще работи добре, както и обратното, ако двигателя е заминал, никакво масло не може да му помогне, колкото и да струва.
Не правя реклама, а просто споделям впечатленията си за произхода на маслото. По принцип на един изправен двигател, каквато и марка масло да му сложите, стига да е произведена в завод и да отговаря на всички спецификации все ще работи добре, както и обратното, ако двигателя е заминал, никакво масло не може да му помогне, колкото и да струва.

Последна промяна от freelancer на Сря 22 юли 2015 7:11, променено общо 1 път.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
И само да добавиш ,че същото масло със същите фактури го има и на по ниска цена,под друго търговско наименование.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Кое е това тръговско наименование колега, ако не е тайна? Би ли споделил? Наистина нямам идея за това, което си писал. 

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Вълчан написа:Теодор написа:Най после се намериха хора да признаят че няма двигатели които да се плашат от хубаво/разбирайте пълна синтетика/ масло независимо от пробега. На 1.8 ABS двиг. карах с 5w40 а и една смяна с 0w40 и всички на паркинга пред блока ме гледахакато на -15гр палеше на 2-рото завъртане без чукане на повдигачи. Разхода на масло беше в рамките 1 до 2л на 10х км в зависимост дали е карана градско или по магистрала което поне за мен е приемливо.
Кое му е приемливото.Тои мотора ти е тръгнал...2л до смяна..
Кое е за смяна казваш колега..? на старата ми голфара (3-ka) по книжка му даваха 1л на 1000 км, че може да харчи.. ти ми говориш за 2 на 10000. Мотора на човека е бетон. И да двигатели, които са си разписани за синтетика се карат до край със синтетика. Тези кофти български изпълнения на старите автомобили да се сипват дебелото 10В40 минералка.. са просто убийство за двигателя.
Има едно просто правило, което може да ви даде относителна яснота дали е ок с разхода за масло... Ако се вижда пушек, значи не е добре, гори твърде много. Освен това е важно да не бъркаме теч на масло с разход на масло..
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Vizor написа:Я турете ся на един TFSI примерно му сложете кастрол за 19.90 да видим тогава какви неща ще му се случат в близки километри :D
Интересно какво ще му се случи на това велико ТФСИ от това масло?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Те за това са спецификациите на производителя-или има спецификация, или няма. Няма добро-лошо.Има отговарящо на стандарта и неотговарящо.
- shadou2
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 1.6 SR
5в40 Мобил 300 супер. За сега ок 2000км. - 1г.нито грам, обаче сме 79 000 км.. ;)
Старата я карах с 10в40 Волф - пълна боза. На 80 сятката зимата й се разтракаха повдигачите още на 200км и за 500км почерня. Беше бензин 1,8S и се караше на газ
Старата я карах с 10в40 Волф - пълна боза. На 80 сятката зимата й се разтракаха повдигачите още на 200км и за 500км почерня. Беше бензин 1,8S и се караше на газ
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
маслата от най-продаваните марки се бутилират по индустриалните зони на нашите градове от варели с кой знае какви евтини масла на едро, я лукойл, я лубрика... Понеже това е обществена тайна и няма преки доказателства - Който не вярва да се поразходи из дебрите на складовете например във Военна рампа...
Колегата по-горе с немското масло който никой не го е чувал е най-прав, важно е не толкова марката колкото гарантирания произход.

Изминах 33 000км от както смених маслото, като съм долял 6.5литра! Беше лонглайф, а и с това доливане все едно съм го сменил.
Не съм забелязал теч, но двигателят е силно омаслен, но изглежда засъхнал и има прах!
До сега само веднъж съм купувал масло 5в40.
Къде в Пловдив продават качествени лонглайф масла? Казаха ми, че щом гори да сложа 15в40. Може ли с такова и каква марка? Задължително туба 5литра и удължен интервал на смяна, тъй като пътувам много.
Не съм забелязал теч, но двигателят е силно омаслен, но изглежда засъхнал и има прах!
До сега само веднъж съм купувал масло 5в40.
Къде в Пловдив продават качествени лонглайф масла? Казаха ми, че щом гори да сложа 15в40. Може ли с такова и каква марка? Задължително туба 5литра и удължен интервал на смяна, тъй като пътувам много.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Това е маслото,за смешни 30лв. от Кауфланд.Принципно карам Q8 и доливам по 0,5л/10-15 000км,но с Carlube не доливам грам.Препоръчах го на шурека,че му светеше при натоварване лампата и той остана доволен,свети по-рядко/или пък спря да свети,не помня/.
- Прикачени файлове
-
- images.jpeg (3.49 KиБ) Видяна 2407 пъти
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..
Здравейте колеги,тъй като темата е доста всеобятна и почти няма точен отговор за "най-доброто" масло,но искам да Ви помоля за малък съвет относно масло.Какво Ви е мнението за маслото EUROL? То не е от най-коментираното във форума,а ми изпадна на добра цена.Някой ползвал ли го е и какво му е мнението за него.По-специално за това.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Колко добра
Нормално масло си е около 30-35лв тубата.

-
- Автомобил: vw passat b6 2.0 tdi
- Двигател:
Мой приятел е вносителя на Еврол и аз карам с маслата му от 10 на години. Други вискозитети и модели- според колите, но са достатъчно качествени и с доказан произход. Слагай смело- и собственика на фирмата си кара колите с тези масла.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: RE: Re: Какво според вас е най-хубавото масло... въпроси, отговори..
nikolas3 написа:Мой приятел е вносителя на Еврол и аз карам с маслата му от 10 на години. Други вискозитети и модели- според колите, но са достатъчно качествени и с доказан произход. Слагай смело- и собственика на фирмата си кара колите с тези масла.
Благодаря за мнението.Ще го пробвам тогава.И аз чух добри думи за него,но някак си остава в сянка от другите фаворити и честно казано не познавам никой с преки впечатления.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”